אילוסטרציה (צילום: חדשות 2)
"אין כל הצדקה לעמלה". ארכיון | צילום: חדשות 2

מחאת הצרכנים נגד עמלות "דמי הטיפול" שגובים בתי קולנוע צוברת תאוצה: היום (א') גוברים הקולות של חובבי הקולנוע בארץ הקוראים לחרם צרכנים על בתי הקולנוע.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בסוף השבוע שעבר הודיעה הרשות להגנת הצרכן כי תיאסר גביית עמלות הזמנת כרטיסים באינטרנט. למחרת ההודעה התברר כי השמחה של חובבי הקולנוע הייתה מוקדמת. בתי הקולנוע בארץ העלו את מחיר הכרטיס בהזמנה מקוונת כך שדמי הטיפול יגולמו במחיר המעודכן. הכנסת עמלות "דמי הטיפול" של בתי הקולנוע דרך הדלת האחורית עוררה את זעמם של צרכנים רבים והקריאות להחרים את בתי הקולנוע מתעצמים.

"מחודש ספטמבר אני לא הולך לבתי קולנוע", טען היום נמרוד גורנשטיין (25), סטודנט להיסטוריה ומדעי המדינה מבאר-שבע. "לאנשים פשוט נמאס. 42 שקלים לסרט זה פשוט מחיר יקר מדי. אני לא מוכן שיגזרו על חשבוני קופון באופן לא לגיטימי", מחה גורנשטיין, המעיד על עצמו כחובב גדול של קולנוע. "אנשים יוצאים מהאדישות, בתי הקולנוע המאיסו את עצמם על הציבור".

גורנשטיין לא מסתפק רק בהחרמת סרטים. בשבוע שעבר הוא פנה לשירות הלקוחות של בתי הקולנוע הגדולים והשמיע את טענותיו. "זה פשוט נשמע לי לא הגיוני - בתי הקולנוע חוסכים בכוח אדם, התורים בקופות מתקצרים אבל הצרכנים משלמים יותר. בתי הקולנוע טענו שתפעול מערכת הזמנת הכרטיסים יקרה. עוד הם טענו שהמחירים בארץ זולים יותר בהשוואה למדינות מערביות אחרות. הטענה הזו לא מקובלת עלי. ביום שנרוויח את אותן משכורות שמרוויחים באירופה ובארצות הברית זו תהיה אמירה לגיטימית. לדעתי פשוט מדובר בדרך נוספת ונואלת להוציא כספים מאנשים", הסביר.

חטיף הבוטנים הרחיק את הילדים מהאולמות (צילום: יונתן סינדל, פלאש 90)
"לאנשים פשוט נמאס". ארכיון | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

כמו גורנשטיין, גם עודד ציון (25), סטודנט למשפטים ויחסים בינלאומיים מירושלים, וחבריו מתכוונים להפסיק ללכת לבתי קולנוע במחאה על גביית דמי הטיפול. "זו פשוט חזירות. עושים כסף על חשבון הצרכנים ללא שום הצדקה", הצהיר ציון וטען כי מדובר בעניין עקרוני.

"קורא להדיר רגליים מבתי הקולנוע"

גם ברשתות החברתיות גוברים קולות המחאה נגד בתי הקולנוע. הסטטוסים שפרסם בנושא חבר הכנסת מטעם סיעת העבודה מיקי רוזנטל שהגיש הצעת חוק לפיה תיאסר גביית העמלות, זכו למאות שיתופים ולייקים. הקבוצות הקוראות לצרכנים להימנע מללכת לבתי הקולנוע סוחפות עוד ועוד מצטרפים חדשים.

ח"כ רוזנטל, המוביל את המאבק נגד העמלות, טען כי "המסחר האלקטרוני זול באופן משמעותי לעומת מכירה פרונטלית, כך קורה בכל התחומים, למעט עולם הבידור שבו בצע הכסף ניצח".

לדברי רוזנטל עמלות דמי הטיפול הן לא יותר מאשר גזל ולטענתו אל לציבור לתת לכך יד. "אני קורא לציבור הישראלי להדיר רגליו מבתי הקולנוע עד שתבוטל העמלה לחלוטין", הכריז חבר הכנסת והוסיף: "אסור שנצא פראיירים. אם הציבור יירתם למאבק נצליח לנצח את הגזלנים. אם כל אחד ישכנע עוד שני אנשים נצליח להוביל לביטול המוחלט של העמלה תוך שבועות ספורים".

"אם הציבור יירתם ננצח את הגזלנים". ח"כ ר (צילום: חדשות 2)
"אם הציבור יירתם ננצח את הגזלנים". ח"כ ר | צילום: חדשות 2



"צר לנו שיש כאלו שסבורים ששיטת החרם נגד מוצר הבילוי הזול ביותר בישראל היא הדרך הנכונה", טען יגאל גלאי, דובר התאחדות ענף בתי הקולנוע. "כל פעם קם אופורטוניסט אחר שמנסה לגזור קופון על גבם של בתי הקולנוע, אך הציבור הוא בעל שכל ישר. המחיר הממוצע של כרטיס קולנוע בשכלול ההנחות הקבועות הוא 32 שקלים. 2.5% מהמחיר הולך לטובת הפקות קולנוע ישראליות ומחצית התשלום עבור כרטיסי הקולנוע מופנה למפיקי הסרטים. בילוי בקולנוע הוא זול יותר ממחיר כוס קפה ועוגה בבתי קפה תל אביביים, מופעים, תיאטרון או משחק כדורגל. רמת בתי הקולנוע היא מהטובות בעולם ובמחיר שווה לכל נפש".