עמלת תשלום דמי כרטיס היא אחת העמלות הנפוצות ביותר שאנחנו משלמים, אף שהיא גם אחת הקלות ביותר לביטול. כל מה שצריך כדי לבטל את התשלום הזה לחלוטין הוא להתקשר לחברת האשראי ולבקש את זה. אם הם לא מסכימים, תוכלו לעבור בקלות לחברת אשראי אחרת. בדיוק לשם כך הפרידו את חברות האשראי מהבנקים - כדי להגביר את התחרות ולאפשר לנו כצרכנים להשיג תנאים טובים יותר לאשראי שלנו.

בר נעמני ושי בדיחי, המייסדים והמנהלים של "ידע שווה כסף", קהילת פיננסים גדולה בישראל - מספרים לנו שהם נחשפים כמעט בכל יום לסיפור נוסף, בין היתר אצלם בקבוצת פייסבוק, של אנשים שמשלמים פשוט כסף מיותר לחברות האשראי שלהם.

"מה זה דמי כרטיס? זה סכום, בדרך כלל קבוע, שאנחנו משלמים בכל חודש", מסביר בדיחי. "אפשר לבטל את התשלום הזה לאפס ולא לשלם בכלל. זאת עמלה מיותרת מאוד שבשיחה אחת עם המוקד או עם הבנק אפשר לבטלה".

ואם לרגע מתעורר בכם החשש שלמרות השיחה וכושר המיקוח, לא תצליחו להפחית את העמלה, נעמני מבקש להרגיע את הרוחות. "צריך להבין שהבנק או חברת האשראי רוצים אותנו כלקוחות אצלם. בסופו של דבר אנחנו משלמים הרבה עמלות, בעיקר לבנקים, ואפשר היום בקלות לעבור בנק או להוציא כרטיס מחברת אשראי אחרת. יש מגוון כל כך גדול בשוק".

איך תבטלו את דמי הכרטיס? ראשית בדקו כמה בכלל אתם משלמים. אם אתם משתמשים בכרטיס בנקאי תוכלו לראות את העמלה בתעודת הזהות הבנקאית, ואם אתם משתמשים בכרטיס חוץ-בנקאי תוכלו למצוא את התשלום בדף פירוט העמלות שנמצא באתר של חברת האשראי. לאחר שתגלו כמה אתם משלמים, יש לשער שבין 17 ל-20 שקלים בחודש, תוכלו להתקשר לנציג ולדרוש ממנו שיבטל את התשלום. אם הוא לא יסכים תוכלו לעבור חברת אשראי.

כשתרצו להוציא כרטיס חדש, הבנק או חברת האשראי יפתו אתכם להוציא דווקא אצלם את הכרטיס - הם יציעו לכם מועדון הנחות שווה, אולי אפילו חניה חינם בתל אביב - אבל הכי חשוב: תקבלו פטור מלא מעמלת דמי הכרטיס לפחות לשנה, ואם תתווכחו תקבלו אפילו לשלוש שנים. אז נכון שנראה שכל הבנקים גובים את אותם סכומים, אבל אם מתמקחים מעט מגלים שהתחרות קיימת, היא פשוט לא בולטת בתעריפים הרשמיים. בחרו בבנק שמציע לכם פטור מדמי כרטיס לפרק הזמן הארוך ביותר.