למה אנחנו תמיד משלמים יותר? חלק מהתוצרת החקלאית שנשלחת לבריטניה צריכה לטוס מסביב לעולם עד שתגיע לצלחת. אך בדיקה שנעשתה דרך אתרי האינטרנט של רשתות השיווק מגלה נתונים מכעיסים - כל אחד מהפריטים שאמור להיות זול הרבה יותר בארצות בעלות אקלים חם ומתאים כמו שלנו - דווקא יקר בהרבה בישראל.

שמן זית כתית שמיובא לאנגליה עולה 13 שקלים ו-36 אגורות ברשת "טסקו" הבריטית. ברשתות השיווק בארץ המחיר נע מ-30 עד 35 שקלים - עד 160% הפרש. מיץ תפוזים סחוט טרי עולה בבריטניה 8 שקלים, ובישראל, שכל כך גאה בתפוזים המקומיים שלה המחיר יכול להגיע עד 18 שקלים, יותר מכפול.

גם ענבים מגדלים בארץ בשפע, אבל משום מה, חבילה של קילו וחצי עולה בישראל 11 שקלים, פי שניים וחצי מהמחיר באנגליה הסגרירית - שהוא רק 6 שקלים. הבדיקה שמוצגת פה היא על מדגם מתוך מוצרים רבים נוספים שעולים בישראל הרבה יותר ממה שהם עולים בבריטניה, גם אם לוקחים בחשבון את המע"מ שבבריטניה אין על מרבית מוצרי המזון.

החלק המעניין הוא שיש מוצרים שלא גדלים באנגליה, למשל כל מה שקשור לזיתים, ענבים, תפוזים, ומוצרים שקשורים בהם כמו שמן זית, זיתים בשימורים. למרות שבאנגליה אין זיתים - מאוד זול לקנות באנגליה זיתים לעומת ישראל. מישהו מהמשווקים בארץ בטח ינסה לספק הסברים לפערים הלא הגיוניים האלה במחירי המוצרים הכי מקומיים שיש לנו - אך עם המספרים קשה להתווכח. 

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק