N12
פרסומת

העולם נפתח: אל על מחזירה היום את הקו לסן פרנסיסקו - ושתי חברות זרות צפויות לנחות בנתב"ג אחרי חודשי ארוכים

שלוש בשורות משמחות מעולם התעופה, וכולן קורות היום: אל על תחזיר את הקו לסן פרנסיסקו, עם שלוש טיסות שבועיות, בריטיש איירווייז חוזרת לנתב"ג לאחר שמונה חודשים עם טיסה יומית ללונדון, ואיבריה תחזור להפעיל טיסה יומית למדריד עם עצירה טכנית באתונה. ויש עוד בשורות בעתיד הקרוב

אילן ארנון
פורסם:
סן פרנסיסקו
סן פרנסיסקו | צילום: 123rf
הקישור הועתק

הקיץ והחגים נגמרו, ודווקא כעת מתווספים לא מעט קווים חדשים וחברות תעופה זרות חוזרות להפעיל טיסות לארץ וממנה.

בתוך כך, אל על מחזירה היום את קו הטיסות הישיר שלה לסן פרנסיסקו, עליו הכריזה עוד בינואר השנה. הטיסות יופעלו בתדירות של שלוש טיסות שבועיות שיתקיימו בימי ראשון, שלישי וחמישי, במטוסי הדרימליינר המתקדמים של החברה הכוללים שלוש מחלקות שירות - תיירים, פרימיום ועסקים. משך הטיסה צפוי לעמוד על כ-15 שעות.

בנוסף, כזכור, אל על הודיעה על השקת קווים חדשים לבואנוס איירס בארגנטינה ולקוריאה הדרומית. הקו לקוריאה יושק במרץ 2027 עם שלוש טיסות שבועיות, בעוד שהקו לארגנטינה יחל כבר בנובמבר הקרוב ויהפוך לקו הארוך ביותר בפעילות החברה עם טיסה שאורכת כ-16 שעות.

החברות הזרות שחוזרות

מלבד לקו החדש של אל על שתי חברות זרות משמעותיות תחלנה להפעיל טיסות לישראל, אחרי הרבה זמן שלא פעלו כאן. בריטיש איירווייז תפעיל טיסות ישירות מישראל ללונדון. הקו יפעל במתכונת של טיסת יומית, והיא תחזור לפעילות לאחר לא פחות מ-8 חודשים.

מטוס בריטיש איירווייז בנתב"ג
צילום: משה שי , פלאש 90

בנוסף, חברת איבריה הספרדית תחזור להפעיל טיסות למדריד וממנה. הטיסות יופעלו על ידי חברת הבת, איבריה אקספרס, גם הן במתכונת של טיסה יומית. חשוב לדעת, שעל מנת שצוותים לא ייאלצו לשהות זמן רב בארץ, הטיסות יכללו עצירה טכנית באתונה, ללא ירידה מהמטוס, במהלכה יחליפו צוותים ולאחר מכן המטוס ימשיך לייעדו הסופי.