זו כבר תופעה מוכרת זה כמה שנים: קורקינטים שיתופיים של חברות פרטיות נגנבים ומועברים לשטחים – שם הם נמכרים, לאחר שפירקו מהם את מערכות ה-GPS המותקנות עליהם. למרות שחברות הקורקינטים החשמליים מסתייעות בחברות אבטחה ומערכות ניטור לכל כלי, הן נותרות פעמים רבות מיואשות. על פי ההערכה, מדי שנה מועברים לשטחים כלים רבים בשווי מיליוני שקלים, למרות המאמצים הגדולים למנוע זאת.

עם גנבים אקראיים קשה להתמודד, אך מה קורה כשעובד קבלן של עיריית תל אביב, המעניקה לאותן חברות היתרים לפעול בשטחה, המזוהה כעובד עירייה – הוא האחראי לגנבת הכלים? ב-17 בדצמבר, כמה חברות קורקינטים שיתופיים זיהו כי כמה כלים שלהן נמצאים במצב "נעול לשימוש", אך הם מתניידים ממקומם במצב זה באזור צפון תל אביב.

הסיפור המוזר עורר את חשדם של עובדי החברות השונות, במיוחד בשל העובדה כי הם מורגלים כי עיריית תל אביב אינה מחרימה קורקינטים שיתופיים באזור זה של העיר. נציגי החברות החליטו לבדוק את המקרה, בשיתוף עם אנשי חברות האבטחה, ולבדוק שלא מדובר במקרה גנבה נוסף.

להפתעתם הרבה, הם זיהו את הכלים "המתניידים” מוחבאים תחת כיסוי גדול ברכב רשמי של עיריית תל אביב. ברכב נתפסו שלושה קורקינטים של חברות השכרה שונות, שאותם העמיס עובד הקבלן של העירייה לרכב. כשהגיעה המשטרה למקום, טען העובד כי הוא מחרים את הכלים בשירות העירייה, אך מבירור שערכו השוטרים עלה כי מדובר בשקר – והם אכן אינם נוהגים להחרים קורקינטים באזור זה של העיר – וכלל לא ניתנה הנחיה כזאת לאיש.

"לא הגיוני שהגוף שנותן היתרים לחברות לפעול – בסופו של דבר, אנשים מתוך הגוף הזה משתפים פעולה עם המחדל הזה", אומר בכיר באחת החברות שכליהן נגנבים באופן יומיומי. "גנבי הרכוש אינם מאוימים על ידי מערכת המשפט, ופועלים בחופשיות לגנוב את הכלים שלנו לשטחים. אין לנו גם את היכולת לרדוף אחריהם, מאחר ואין מחסומים שבודקים רכבים בכניסה לשטחים, אלא רק לישראל. אם הגנבים האלה נתפסים הם חוזרים לגנוב די בקלות".

נתפסו קורקינטים חשמליים גנובים
נתפסו קורקינטים חשמליים גנובים

מעיריית תל אביב-יפו נמסר בתגובה: מדובר באירוע חמור של גנבת קורקינטים של חברה פרטית על ידי עובד קבלן של העירייה. הדבר הגיע לידיעת העירייה לאחר שמשטרת ישראל יצרה עימה קשר, היות שעובד הקבלן טען כי הקורקינטים נמצאו ברכבו כחלק מעבודתו. לאחר בדיקת הנושא, נמצא כי אין אמת בדבריו, וכי לא ניתנה לו כל הנחיה מסוג זה. העובד פוטר מעבודתו אצל הקבלן באופן מיידי, והנושא בטיפול המשטרה. העירייה לא תסבול התנהלות מסוג זה, ודורשת סטנדרט של יושרה ואמינות מכל עובדיה והספקים שעובדים בשירותה. נוסיף כי כל כלי שמוחרים על ידי פקח במרחב הציבורי מתועד, הן בצילום והן על ידי הקלדת פרטיו במחשב.

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: עם קבלת התלונה, המשטרה פתחה בחקירה – במסגרתה בוצעו מספר פעולות, לרבות גביית הגרסאות של עובדי העירייה. בהתאם לחומרי החקירה שהושגו, הוחלט כי אין מדובר בסוגיה המצריכה המשך בירור במישור הפלילי.