בין הנרצחים בפיגוע: האיש מאחורי מותג הלחם שעשה מהפכה
גם אם לא ידעתם את זה, סביר שמתישהו לאורך השנים גם המטבח שלכם אירח את אחד ממוצרי הלחם של ד"ר מרק שטיינצג, קרדיולוג ומייסד המותג המצליח "הלחם של ד"ר מרק". שטיינצג, שהקדיש את חייו לבריאות הלב ולמאפה ללא פשרות, נרצח היום בירושלים, והלחמים שיצר ממשיכים לספר את סיפורו

"אורח חיים בריא הוא השורש", זו הכותרת שמלווה את אתר האינטרנט של המאפה של ד"ר מרק, אתר שמוקדש כולו ללחמים מיוחדים שהגה ויצר ד"ר מרק שטיינצג ז"ל, שנרצח בפיגוע הירי היום (שני) בירושלים. שטיינצג היה בכלל קרדיולוג בהכשרתו, אבל הבין מוקדם בקריירה שאורח חיים בריא הוא קריטי לבריאות הלב.
"במרפאות הקרדיולוגיה של שנות ה-80, ד"ר מרק לא רק טיפל בלבבות – הוא חיפש איך לרפא את הגוף והנפש דרך חיים טובים יותר", נכתב באתר של הלחם של מרק. "מסעו לקח אותו למרחבים הירוקים, שם גילה עולם שבו קצב החיים נמדד בעונות השנה, ועבודת האדמה הייתה חלק בלתי נפרד מהחיים".
הוא עלה לארץ באמצע שנות ה-80, ואיתו חזון התזונה הבריאה. כשגילה שישראל קצת מפגרת בתחום, החליט לייצר את הלחם שלו פה. "הוא זיהה את הצורך במזון איכותי ומזין, כזה שמחבר בין פשטות מסורתית לערכים מודרניים של בריאות. בעזרת הידע הרפואי וההשראה מחיי הכפר בפנסילבניה, הוא החליט לשנות את המצב ולהביא לחם בריא לשולחן הישראלי".
בהתחלה הוא אפה עבור ידידים ומכרים, וכשהבין שיש ביקוש גבוה למוצרים שלו, הקים ב-1993 את המאפייה שלו בבית שמש, שם התחיל המותג "הלחם של ד"ר מרק" את דרכו וקנה לו עדת מעריצים.
בין מוצרי המותג, שנמצאים היום כמעט בכל סופר גדול, תמצאו למשל לחמי מחמצת, כוסמין, לחמים מקמח מלא, פיתות, לחמניות, והכל לפי המתכונים הבריאים של ד"ר מרק, ללא חומרים משמרים או תוספות.


ד"ר מרק כבר פרש מתפקידו בבית החולים, ואף מכר את המאפייה ויצא לפנסיה, אבל הלחמים שלו עוד כאן, מזכירים לנו את המורשת הבריאה שהותיר.
יהי זכרו ברוך.