שמעתם פעם על מועצה אזורית אלונה? אל תרגישו רע אם התשובה היא לא - אם אתם לא גרים באחד משלושת היישובים שמרכיבים אותה - כנראה שלא רק לא שמעתם עליה, גם אין סיכוי שתגיעו לאזור סתם כך במקרה או בדרך לאנשהו. בכל מקרה, מצאנו סיבה מצוינת להגיע במיוחד ולסיבה הזו קוראים "הבוטקה".

הבוטקה הוא בית קפה קסום שפועל מתחת לרדאר במושב עמיקם (באזור בנימינה-גבעת עדה אם הסתקרנתם). הוא ממוקם בלב היישוב, במבנה ישן ששימש בימי קום המדינה כמחסן נשק ומאז עמד נטוש וחסר תכלית עד ששירי הפכה אותו לבית קפה שהכי כיף למצוא באמצע שום מקום.

המבנה הקטן יושב על עמודים גבוהים ואליו מוביל גרם מדרגות שמסביבו חלקת גן עדן סודית. זה נראה כמו בית עץ ענק ומסביבו (או מתחתיו) חצר לא תחומה, מין חורשת עצים ועלי שלכת שמכסים את האדמה. בכל מקום ספסלים, שולחנות עגולים קטנים וגדולים, שולחנות ארוכים ועוד. אין שני מקומות ישיבה זהים, מה שמייצר קסם שאי אפשר לתאר במילים.

הבוטקה - לא סתם בית קפה (צילום: אלה בריל)
הבוטקה - לא סתם בית קפה | צילום: אלה בריל

הבוטקה - פינוקים מתוקים (צילום: אלה בריל)
הבוטקה - פינוקים מתוקים | צילום: אלה בריל

כשעולים למעלה נתקלים בחלון הזמנות שמאחוריו עמלים 4 עובדים שלוקחים הזמנות, מוציאים אותן ודואגים לאספקה בלתי פוסקת של מאפים שמגיעים ממבנה קטן הצמוד לבית הקפה, שם פועלת המאפייה. שירי בריל, שפתחה את המקום, אופה עם הקונדיטור קאי את כל מה שבתפריט: קרואסונים, מאפים מבצק מדופף ממולאים בכל טוב, יש מתוקים ויש מלוחים והמבחר לא היה מבייש אף בייקרי תל אביבי. יש גם פחזניות, קינוחים אישיים, דיינישים, בייגלה ירושלמי, מאפינס, עוגיות וקינוחים אישיים מפונפנים.

התפריט צנוע ופשוט, אבל יש בו את כל מה שלבכם עלול לחשוק בו בין 8:00-16:00. זה אומר כריכים בלחם כוסמין (עם פטה, מוצרלה, אבוקדו או עם קרם חציל, מטבוחה וביצה קשה) או בקרואסון שכאמור נאפה במקום ומגיע עם גאודה או עם ברי (28-32 שקלים). יש גם מבחר סלטים (29-52 שקלים), בייגלה ירושלמי עם מטבלים (25 שקלים) או עם גאודה, חמאה, פטה, מטבוחה וביצה קשה (32 שקלים). בנוסף, אפשר להזמין ארוחות בוקר פוטוגניות המוגשות על גבי מגשי נירוסטה: בוקר בייגל (55 שקלים) ובוקר שקשוקה (55 שקלים). אחרי הצהריים יש גם פיצות (40 שקלים) ומרק.

הבוטקה - יש אפילו מלוחים (צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako)
הבוטקה - יש אפילו מלוחים | צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako

הבוטקה - תוספות פירות משתנות (צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako)
הבוטקה - תוספות פירות משתנות | צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako

זה נשמע פשוט למדי אבל הביצוע מושלם ונטול יומרות ובכל מגש נירוסטה שעוזב את דלפק ההזמנות מורגשת כל כך הרבה אהבה ותשומת לב לפרטים הקטנים. הבייגלה הוא המלך של התפריט וכל המנות איתו הם רבי מכר במקום אבל גם המאפים לא ישאירו אתכם אדישים והמבחר שלהם משתנה מדי יום.

הבוטקה - מגוון מאפים מפתה (צילום: אלה בריל)
הבוטקה - מגוון מאפים מפתה | צילום: אלה בריל

אם אתם לא תושבי האזור כנראה לא שמעתם על המקום וגם אם אתם נוסעים לצפון לא תעברו על פניו בדרך. כדי למצוא אותו צריך לרדת מהכביש ולנסוע בכבישים חד סטריים צרים שמשני צידם גפנים ושדות חקלאיים פרוסים עד האופק. זה בפני עצמו כבר מכניס אתכם לאווירה שונה ומנתק מהעולם שנשאר מאחור. ולפעמים זה כל מה שצריך נכון?

הבוטקה. מושב עמיקם. שעות פעילות: ראשון-חמישי 08:00-16:00, שישי 08:00-14:00. (בקיץ המקום פתוח עד 19:00) טלפון: 054-4332220