משייה

גיא אריש החזיר את הבופה המעולה והעשיר של משייה עם גבינת שמנת וקוויאר אדום, דגים מלוחים וכבושים, סלטים, ממרחים, גבינות ועוד פינוקים. לצד הבופה המסחרר מגיעות עיקריות מצוינות, ביניהן בריוש מושלם עם הולנדייז קרמי, ביצה עלומה וטוסט קסטן עם ביצה קשה ואבוקדו (149 שקלים לאדם כולל קפה ומיץ ולא כולל אלכוהול).

מנדלי מוכר ספרים 5, תל אביב. טלפון: 03-7500999. שישי-שבת 8:30-12:30

 

Chez Vivie

השף גיא גמזו חזר להגיש בבראסרי שלו את הבראנצ'ים הפריזאיים עם גבינות צרפתיות וריבה, מאפים וגם את הבורקס והמקושקשת שחייבים שיהיו בבראנץ'. בלאדי מרי כמובן כלול בפנים.

דיזנגוף 166, תל אביב. טלפון: 053-5409272. שישי-שבת 10:30-15:00

שולטיק

גם בזיכרון מצאנו בראנץ' שחזר אחרי פגרת מלחמה. שולטיק הוא בר שמסתתר בתוך אחת הסמטאות של זיכרון העתיקה. יש המון מקומות ישיבה בחוץ ובפנים בר ענק. קצת לפני המלחמה השיקו במקום בראנץ' שמוגש כל השבוע עד אמצע היום ועכשיו הוא חזר. השף פלג עזרא, שעבד במלון עלמה וגם מעבר לים, בנה תפריט שלב ליבו הוא בוצ'ר עצום שיספיק בקלות לשני סועדים ועליו נחים ירקות צלויים, ריבת שומר וערק שמכינים במקום, לחם וחלה, גבינות, אבוקדו, מקושקשת פרמזן וסלט (124 שקלים). חוץ מהבוצ'ר יש מנות מוצלחות כמו סלט חלומי עם מלא פיצוחים וסלק צלוי; טוסט חלה עם גבינת צ'דר, מוצרלה, סלמון מעושן וביצת עין; כריך פתוח מלחם מחמצת עם אבוקדו וביצה חצי רכה; ולקינוח פרנץ' טוסט עם פירות יער, שמנת חמוצה עם דבש ובוטנים מסוכרים (42-66 שקלים למנה).

המייסדים 43, זיכרון יעקב. טלפון: 050-4565686. שלישי-שבת 9:00-15:00

תבואו רעבים. משייה (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
תבואו רעבים. משייה | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור
בוצ'ר בשולטיק (צילום: לין לוי, mako אוכל)
בוצ'ר בשולטיק | צילום: לין לוי, mako אוכל

בקסטייג'

הבראנץ' של קפה בקסטייג' פותח מחדש את שעריו לקהל הרחב ומוגש כל השבוע. הבראנץ' כולל מזנון מאפים, מתוקים ומשקאות, סלטים, גבינות ודגים ומנה עיקרית כדוגמת ביצי עין על פרנץ' טוסט מלוח וגאודה; ברד פודינג עם סלט ביצים וטרגון; פנקייק קרמל עם תוספות ופינוקים ועוד (מחיר למבוגר: 145 שקלים, מחיר לילדים עד גיל 12: 100 שקלים).

מלון בקסטייג'. רחוב בלינסון 6, תל-אביב. ראשון-חמישי, 07:00-13:45, שישי ושבת, 07:00-14:15