כמעט כל הישראלים אוהבים סושי: יש סושי כשר, סושי עם דגים אפויים לסרבני הדגים הנאים, סושי טבעוני, סושי ללא אצות ואפילו גרסאות ים תיכוניות עם לימון כבוש. הביקוש והאהבה לרולים הצמיחו בארץ רשתות של סושיות ולא תמצאו מרכז מסחרי או קניון בלי סושייה. בצד השני של הסקאלה יש גם מספר מסעדות סושי שמביאות את אומנות הסושי כמה דרגות מעל כולם ומגישות רולים מוקפדים שמנסים להיות כמה שיותר קרובים למסורת היפנית. הנה 24 המסעדות שמגישות את הסושי הכי טעים בישראל מהכנרת ועד אילת:

צפון

מיזומי

המסעדה החדשה שנפתחה על שפת הכנרת במיקום בו פעלה בעבר מסעדת אלטה מביאה את בשורת המבטח היפני עם התפריט היצירתי של מתן בל. יש כאן מנות סושי מרהיבות, יצירתיות מאוד ולא תמצאו מנה אחת סטנדרטית או בנאלית. התפריט כולל רולים עם דגי ים ושילובים מעניינים בין חומרי גלם יפניים (38-88 שקלים למנה).

חוף שלדג, מושבת כנרת. לא כשר

מסעדת מיזומי (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
מיזומי | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

תל אביב והמרכז

נישי

קבוצת קיסו חולשת על אימפריה קטנה של מסעדות אסייתיות הכוללת את מסעדת קיסו בקריית אונו, נישי בנתניה, פו התל אביבית ונוצ' ברמת השרון. הקבוצה חרטה על דגלה את המצוינות וכל מסעדות הקבוצה מספקות חוויה. יש בהן עיצוב דרמטי מושקע, בר שכיף לאכול עליו ותפריטים מגוונים עם סושי מעולה.

נישי. שד' עובד בן עמי 113, נתניה| נוצ'. הסייפן 31, רמת השרון | פו. דיזנגוף 302, תל אביב | קיסו. דרך רפאל איתן 1, קריית אונו

נישי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
נישי | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

מוג'ו (MOJO)

Mojo הוא מוסד קולינרי הפועל באזור התעשייה של נתניה, כשבצמוד אליו אחיו הצעיר Mojo next Door  - בר קוקטיילים אסייתי. התפריט במוג'ו מציע את כל מטבחי מזרח אסיה בגרסאות מותאמות לקהל ים תיכוני, כך שיש כאן גם סושי, גם פאד תאי וגם מנות עם טאץ' הודי כמו בומביי צ'יקן ראפ. במרכז המסעדה בר ומסביבו שולחנות ממוקמים במפלסים שונים, ולא משנה מתי תגיעו, כנראה שתמצאו את המסעדה הזו מלאה כמעט עד אפס מקום.

גיבורי ישראל 17, נתניה. לא כשר

מוג'ו (MOJO) (צילום: יעל בונפיס, mako אוכל)
מוג'ו (MOJO) | צילום: יעל בונפיס, mako אוכל

ריבר

יש לא מעט רשתות אסייתיות בארץ תפריט פאן אסייתי ענק שמותאם לחך הישראלי הממוצע. ריבר היא היחידה שנכנסה לרשימה. הרשת מונה כיום קרוב ל-20 סניפים בפריסה ארצית, חלקם כשרים והסניף שאנחנו הכי אוהבים נמצא בהרצליה פיתוח. התפריט שמוגש בריבר מציע סושי לא יומרני במיוחד, ועדיין יצירתי ועשוי בקפידה (ואם תזמינו טייק אווי תקבלו אותו באחת אריזות הכי יפות שיצא לכם לראות). אנחנו מחבבים כאן במיוחד רול ג'יג'י  עם סלמון טמפורה,אבוקדו, טונה קצוצה, איולי ספייסי יוזי וכרוב סגול שמשתלב במנה בצורה מפתיעה (56 שקלים). רול נוסף מפציע כאן הוא רול תאילנדי עם ספייסי סלמון, כוסברה, מלפפון, קריספי שאלוט, דניס ומיסו בדבש (55 שקלים).

ספיר 7, הרצליה פיתוח. כשר

ריבר (צילום: אסף קרלה, mako אוכל)
ריבר | צילום: אסף קרלה, mako אוכל

לולה מרטין

בלולה מרטין של המסעדן אפי אללוף השיקו לפני מספר חודשים תפריט סושי חדש עם מנות סושי מאוד ישראליות כמו למשל ניגירי טונה וכבד אווז (65 שקלים), פיש טריו עם סלמון, אבוקדו מלפפון ובצל ירוק, מצופה טונה, דג לבן וטוביקו (58 שקלים), פילי רול עם סלמון, גבינת פילדלפיה, אבוקדו מצופה בסלמון וטוביקו (54 שקלים) ו-LEMON ROLL סלמון נא, אבוקדו, אושינקו ובצל ירוק ומצופה בסלמון נא, לימון ורוטב מיסו (58 שקלים).

אבא אבן 10, הרצליה פיתוח. לא כשר

סושי בלולה מרטין (צילום: ג'ניה כחלון, יחסי ציבור)
סושי בלולה מרטין | צילום: ג'ניה כחלון, יחסי ציבור

מינאטו

מינאטו הכשרה והוותיקה מציעה מטבח יפני מסורתי כשר, פשוט ומנימליסטי. השף אקי טמורה מכין את סושי קלאסי ונטול גימיקים. אפשר לטעום במקום טרטר טורו של טונה; יש סושי עם לוקוס, דניס, טונה וסלמון וגם מבחר גדול יחסית של סושי צמחוני.

המנופים 8, הרצליה פיתוח. כשר

מסעדת מינאטו (צילום: גל חסון)
מסעדת מינאטו | צילום: גל חסון

קיוטו

מוסד הסושי הזה פועל כבר 27 שנים ומתהדר בתפריט ענק ומבחר סושי מרשים שכולל מגשי אירוח מוציאי עיניים. קערות הסשימי של קיוטו מומלצות במיוחד ויש מבחר גדול מאוד של קונוסים (25-38 שקלים ליחידה). בגזרת הסושי, המלצה שלנו, תדלגו ישר לתפריט המיוחדים שמציג יצירות שחוצות את כל גבולות הדמיון (65-68 שקלים לרול).

אריה שנקר 8, הרצליה פיתוח. לא כשר

קיוטו הרצליה (צילום: דן פרץ,  יח"צ)
קיוטו הרצליה | צילום: דן פרץ, יח"צ

יאמטויה

יאמטויה היא איזאקאיה אמיתית - בר אוכל יפני שהקימה השפית ילידת יפן איה אימטאני ז"ל. המקום שומר על סגנון יפני קלאסי ולא מתחנף. המיקום המפתיע בין המוסכים והעיצוב הצנוע של חלל המסעדה הם תפאורה הולמת לחוויה קולינרית מיוחדת ואותנטית, שתאפשר לכם לטעום הרבה יותר מסושי. מומלץ לנסות את הראמן ואת ארוחת הבנטו ולקנח עם כדורי פרפה בטעם יוזו לימון עם ווסאבי ושומשום שחור.

בני ברית 6, הוד השרון. לא כשר

סאקו

סאקו היא רשת מסעדות יפנית שנפתחה באוקטובר האחרון, עם הבטחה להעניק לנו חווית "פאסט קז'ואל" עם תפריט דיגיטלי מתקדם בקיוסקים שתוכננו במיוחד להזמנות מהירות. קבוצת לאגר אנד אייל והוויסקי בר מוזיאון עומדת מאחורי הפתיחה הזו ומציעה במקום תפריט ענק עם סאשימי טונה אדומה, סלמון או בס, באנים במילוי בריסקט, גיו ניקו ראמן, ספרינג רול אקסטרה דגים, טורי ראמן ומגוון רולים של סושי לא מאכזב ויש בו הכול מהכול.

MEEX מתחם שרונים, הרקון 2, הוד השרון. כשר

סאקו (צילום: דימיטרי פומזן סוכנות קרלה, יחסי ציבור)
סאקו | צילום: דימיטרי פומזן סוכנות קרלה, יחסי ציבור

דלי אסייתי

המסעדה הפאן אסייתית הפופולרית תמיד בלטה בהצטיינות יתרה בגזרת הסושי וסיפקה לאוהבי הרולים מבחר מרשים ומגוון של סושי מחומרי גלם איכותיים ביותר כולל דגים כמו בס ופירות ים. מבחר הספיישלים בתפריט כולל טריקולור סושי עם סלמון, טונה, בס, עירית ואספרגוס עטופים במלפפון וקריספי סלק רול עם שבבי סלק פריכים, קרמל יוזו סלק, טונה אדומה, אספרגוס ומלפפון (49-62 שקלים לרול).

הבנים 15, הוד השרון. לא כשר

דלי אסייתי (צילום: ריטה מאי, mako אוכל)
דלי אסייתי | צילום: ריטה מאי, mako אוכל

TYO

המסעדה הזו היא מוסד תל אביב שבו מכין את הסושי שף יפני בשם יאמה אוימאודה (או פשוט יאמה סאן), והסושי שלו נחשב לאחד הטובים בעיר. האווירה במקום לא פחות ממחשמלת והיא נעה בין מסעדה לקלאב עם אוכל, שתמיד מלא באנשים יפים . כשתגיעו לכאן אתם חייבים לטעום את הלובסטר רול ואת הרול עם הלוקוס בטמפורה.

מונטיפיורי 7, תל אביב. לא כשר

מנות סושי אהובות - TYO  (צילום: אנטולי מיכאלו)
TYO | צילום: אנטולי מיכאלו

סיטארה

סיטארה היא אומנם לא מסעדה יפנית וגם לא סושי בר, אבל תפריט הסושי שלה נחשב לאחד הטובים. תוסיפו לכך את הנוף לים וקיבלתם חוויה. התפריט מציע סושי עם כמהין, נענע, לימון, בטטה סגולה, כוסברה, בזיליקום, שאלוט קריספי ואפילו כבד אווז. בקיצור הרבה יצירתיות של "הביוקר" שלא פוגשים בכל מקום והתוצאה היא תפריט סושי מרתק (65-120 שקלים לרול).

רוזנבלום הרצל 8 (סי אנד סאן), תל אביב. לא כשר

סיטארה (צילום: יונתן בן חיים, mako אוכל)
סיטארה | צילום: יונתן בן חיים, mako אוכל

יאוזה

יאוזה היא מסעדה אסייתית של יקי כביר שממוקמת במתחם סרפינה בצפון תל אביב ובה עיצוב מרהיב שמזכיר את המסעדות האסייתיות של LA וניו יורק עם ספות קטיפה ואזורי ישיבה בסגנונות שונים. למעשה זהו בר סודי שמסתתר במעמקי המסעדה וכדי להגיע אליו תצטרכו לרדת במדרגות ואז להיכנס בדלת שנפתחת רק אחרי הקשת קוד. התפריט כאן וירטואוזי לא פחות מהעיצוב ויש בו מנות מתוחכמות מכל רחבי אסיה, בינהן קריספי רייס האופנתי עם טרטר ספייסי טונה מעל. תפריט הסושי מציע סשימי, ניגירי קומבינציות ורולים מיוחדים שמציגים שילובים מעניינים בין חומרי גלם מיוחדים. הופתענו במיוחד ממנת הניגירי עם כבד אווז ומהרול המטוגן שהוא ללא ספק הסושי המטוגן הכי טעים ומיוחד שטעמנו בזכות הפנקו הדקיק ותערובת הספייסי טונה בפנים. כל המנות, גם הסושי וגם מה שלא, מבוצעות כאן בצורה מושלמת ללא רבב. טווח המחירים של הרולים נע בין 58 ל-88 שקלים ויש מגוון רולים עם דגים אפויים, כך שגם אם אתם לא אוהבים דגים נאים - לא תצטרכו להתפשר כאן ועדיין תקבלו מנות מעניינות ומקוריות.

איינשטיין 10, תל אביב. לא כשר

יאוזה סושי צפון תל אביב  (צילום: יונתן בן חיים,  יח"צ)
יאוזה | צילום: יונתן בן חיים, יח"צ

פריים

פריים הוותיקה מרמת החייל עברה ב-2022 רענון והתחדשות מבורכת והפכה למסעדה שמגישה תפריט יצירתי שעושה את המפגש הבלתי אפשרי על פניו בין המזרח התיכון למזרח הרחוק עם מנות כמו חלת טונה אדומה, סיגר דגים וטום יאם נודלס לברק. גם הסושי כאן יצירתי לא פחות ואם תזמינו מגש אירוח, מובטח לכם מחזה בלתי נשכח. מבחר הסושי כולל קונוסים, מאקי, סשימי ניו סטייל, סושי מטוגן ואפוי, אינסייד אאוט מיוחדים ביניהם גם סושי עם ארטישוק ירושלמי ורול ריזוטו סלמון, סושי מקסיקני וסושי אינדיאני. עד שלא תטעמו לא תאמינו שזה אפשרי (42-89 שקלים לרול).

ראול ולנברג 2, תל אביב. לא כשר

פריים תפריט סושי חדש (צילום: דניס צ'רקוב, יחסי ציבור)
פריים | צילום: דניס צ'רקוב, יחסי ציבור

ניני האצ'י

היפנית הוותיקה והכשרה מגישה תפריט סושי מיוחד לנשים בהיריון שמכינים בפס עבודה נפרד מדגים אפויים/מטוגנים, רולים שמנמנים, קופסאות בנטו ומגוון גדול של מנות ללא גלוטן. הסושי של ניני האצ'י נעשה עם מגוון דגים לבנים ולא רק עם סלמון וטונה ויש גם רולים עם פירות ומגוון גדול של מנות מהמטבח היפני. בקיצור, הכי ידידותי לכולם.

בן יהודה 228, תל אביב. כשר

ניני האצ'י סושי (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
ניני האצ'י | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

מון (moon)

מון פועלת מאז שנות ה-90 של המאה הקודמת והייתה בר הסושי הראשון בארץ שלימד אותנו לבחור צלחות צבעוניות מפס נע בבר. בכל צלחת חיכה לו רול והמחיר נקבע לפי הצבע של הצלחת. בסיום הארוחה המלצר היה לוקח את ערמת הצלחות ומגיש את החשבון. היום יש למון 4 סניפים והסושי שמוגש בהם מהטובים בארץ. אנחנו שומרים נאמנות לסניף הראשון שלדעתנו גם היחיד ששומר על האיכויות לאורך שנים. התפריט כאן אינסופי ומבחר הסושי יצירתי ביותר, עם רולים שעדיין לא נתקלנו בהם באף מסעדה אחרת בארץ. מזל שליד כל מנה יש תמונה. סשימי דלוקס היא אחת ממנות הסשימי הטובות בעיר (183 שקלים) ומלבדו יש בתפריט עוד 5 סוגים שונים של מנות סשימי מעניינות.

בוגרשוב 58, תל אביב | החושלים 4, הרצליה | פינסקר 30, תל אביב | השקמה 1, סביון. לא כשר

מון (moon) (צילום: יעל בונפיס, mako אוכל)
מון (moon) | צילום: יעל בונפיס, mako אוכל

 

מנטנטן

זו אומנם האיזאקאיה היפנית היחידה בתל אביב, אבל היא גם אחת המפורסמות מאחר שהייתה אחת הראשונות שהתחילה בארץ את טרנד הראמנים שמכינים במקום ממים מזוקקים מיוחדים. גם הסושי שמוגש במקום מצוין לא פחות מהראמן. התפריט לא מתפזר ומחולק לסושי, סשימי וניגירי ויש בו סושי עם צלופח, סלמון, אבוקדו, טונה, טמגיו, אספרגוס וטוביקו. השילובים כאן פחות מסעירים ויותר קלאסיים, אבל כל מנה מבוצעת ברמת דיוק כמו שרק יפנים יודעים לעשות. בקיצור הכי קרוב לחוויית אוכל כמו ביפן (58-68 שקלים לרול).

נחלת בנימין 57, תל אביב. לא כשר

מנטנטן - סושי (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
מנטנטן | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

סוהו 

סוהו הוא מוסד ותיק שפועל מאז תחילת המילניום ומגיש מבחר גדול של סושי ב-11 קטגוריות שונות. מדובר במסעדה ענקית עם תפריטים על גבי טאבלט ומבחר הרולים מיוחד ביותר. נסו את ניהו רייס רול (67 שקלים) מדף אורז שאטוף במסאגו אררה – כדורי אורז פריכים; או את המנגו רול (74 שקלים) שמכיל מנגו ומוגש מעל רוטב חלב קוקוס ומנגו.

משה בקר 15, ראשון לציון. לא כשר

מסעדת סוהו | ראשון לציון (צילום: יחסי ציבור)
סוהו | צילום: יחסי ציבור

קיוטו נאי

קיוטו נאי החדשה היא מסעדת פיוז'ן יפנית שממוקמת במתחם G הסמוך לסינמה סיטי ראשון לציון. יש בה בר גדול שתופס את מרכז החלל ומסביבו 150 מקומות ישיבה, והכל בעיצוב יפני מודרני. התפריט כאן מציע גרסאות כשרות של מנות הדגל מהסניף הוותיק; אז יש כמובן את הסושי, שהוא סימן ההיכר המובהק של קיוטו, וגם טונה טרטר (83 שקלים), פאד תאי ופילה סלמון טפיניאקי (142 שקלים).

ילדי טהרן 7, ראשון לציון. כשר

קיוטו נאי. סאוור רול סלמון (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
קיוטו נאי | צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

ירושלים

נאיה 

בירושלים קשה למצוא מסעדות אסייתיות טובות וסושי טוב בפרט. נאיה שנפתחה מחוץ לעיר (אבל לא רחוק ממנה), מהר מאוד זכתה להצלחה ואף פתחה סניף חדש בבית הכרם. התפריט הכשר של נאיה מציע את כל מזרח אסיה במקום אחד וגם מבחר קטן של סושי פשוט וטוב.

מושב בית נקופה | אביזוהר 8, בית כרם. כשר

נאיה (צילום: שגיב אמשלג,  יח"צ)
נאיה | צילום: שגיב אמשלג, יח"צ

סופר המזרח

ירושלים לא מצטיינת במסעדות אסייתיות ולא קל למצוא בה סושי טוב. סופר המזרח החדשה שנפתחה ממש לאחרונה עושה לעיר את התיקון שהיא חיכתה לו במשך שנים. מעבר לגימיק הכניסה הסודית דרך דלת סתרים במכולת אסייתית, מדובר במסעדת פיוז'ן אסייתית מעולה עם תפריט מסקרן עליו חתום השף זכאי חוג'ה. התפריט כאן מציע סושי מעולה, רולים גדולים ומיוחדים שמבוצעים ללא רבב עם שילובים לא שגרתיים בין חומרי הגלם היפניים.

בית לחם 34, ירושלים. כשר

סופר המזרח. סושי (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
סופר המזרח | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

 דרום

טורו

אם אתם מחפשים סושי טוב באשדוד, טורו זה המקום. המסעדה משלבת דקורציות יפניות והשולחנות ערוכים עם סכו"ם זהב; במרכז המסעדה ניצב בר גדול וירון בן חמו מגיש כאן מנות עם דגים נאים וסושי פשוט מעולה (38-59 שקלים לרול). חוץ מהסושי, המקום מצטיין במנות טונה דוגמת טאטאקי טונה בצריבה עדינה עם קרם חרדל (69 שקלים).

צה"ל 5, אשדוד. כשר

מסעדת טורו אשדוד (צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור)
מסעדת טורו אשדוד | צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור

קמפאי

אמרתם סושי בבאר שבע אמרתם קמפאי. מסעדת הדגל של קבוצת המסעדות הבאר שבעית מציגה אווירה תל אביבית, בר גדול, מלצרים מקצועיים ומוזיקה בווליום גבוה. יש כאן תפריט אסייתי גדול שמבוצע ללא רבב ותפריט סושי הכי טוב בין אשדוד לאילת. חוץ מהרולים יש בתפריט מחלקה בשם RAW BAR עם מנות דגים נאים כמו טרטר, סשימי, סביצה וטאטאקי.

חיל הנדסה 1, באר שבע. לא כשר

סושי קמפאי ליום הסושי  (צילום: גליה אבירם,  יח"צ)
קמפאי | צילום: גליה אבירם, יח"צ

ג'ינג'ר

אם תשאלו עשרים אילתים איפה הסושי הכי טוב בעיר, תקבלו עשרים תשובות זהות: בג'ינג'ר. זאת למרות שג'ינג'ר היא לא מסעדה יפנית אלא מסעדה אסייתית. היא פועלת בעיר מאז 1986 ומגישה את הסושי הכי טוב בבירת הנופש שלנו וגם תפריט עשיר מאוד בכל מה שאנחנו אוהבים במטבחים של המזרח הרחוק. מנות הסשימי כאן מצטיינות במיוחד, ומלבדן תמצאו בתפריט גם סטייק יפני מנתח סינטה, יקיטורי שרימפס וגם ראמן.

דרך יותם, 3 אילת. לא כשר

 

ג'ינג'ר, אילת (צילום: לין לוי, mako אוכל)
ג'ינג'ר | צילום: לין לוי, mako אוכל