בימים אלה נדמה שעונת הקיווי החלה גם בישראל. אולם נראה שרבים ממי שיקנה את הקיווי הישראלי יווכח כי הפרי עדיין בוסר – לא יבשיל ולא יתרכך בביתו, כיוון שנקטף טרם זמנו. במשרד החקלאות פרסמו היום (שלישי) המלצה: "ממליצים להמתין עם קניית קיווי ישראלי עד לסוף ספטמבר או תחילת אוקטובר".

לפי ההודעה שפורסמה מטעם המשרד, רק בעוד כחודש יחל קטיף הקיווי מהזן "ברונו". לאחריו, בסוף חודש אוקטובר, יצטרף לשוק גם קיווי מהזן הנפוץ "היוארד". "בינתיים, מי שיקנה את הקיווי הישראלי ייווכח כי הפרי לא יתרכך בבית, מהסיבה שנקטף בוסר, טרם זמנו", הוסיפו.

איך מבדילים בין הקיווי המיובא לזה הישראלי?

על מנת להבדיל בין הפרי הישראלי לבין הפרי המיובא שכבר בשל, חפשו את המדבקה. הקיווי המיובא, שמרביתו מניו זילנד, מגיע עם מדבקה הנושאת לוגו של חברה ניו-זילנדית. לעומת זאת, הקיווי הישראלי משווק במארזים מסומנים או בתפזורת, ללא מדבקה. 

כיצד נזהה קיווי בשל?

בהתאם למוצקות הפרי - קיווי שאינו בוסר ומתאים לאכילה אינו קשה.