מחירי השווארמה שברו השנה שיאים עם זינוק חד בגובה עשרות אחוזים. מנתונים של חברת BDI עולה שב-5 השנים האחרונות המחיר עלה כמעט ב-50%. ממחיר ממוצע למנת שווארמה בשנת 2019 שעמד על 30 שקלים, בשנת 2020 המחיר כבר עלה ל-32 שקלים, ב-2021 עלייה ל-34 שקלים למנה ממוצעת, שנה לאחר מכן זינוק למחיר של 41 שקלים וב-2023 - מחיר ממוצע למנת שווארמה עומד כבר על 44 שקלים.

"ממחקר שעשינו בתחום השווארמות בארץ, אנחנו רואים שמנת שווארמה בפיתה עלתה בכמעט 47% לעומת שנת 2019", ציינה מנכ"לית CofaceBdi, תהילה ינאי, "מדובר בעלייה משמעותית מאוד". 

זיו גרטי, בעל שווארמיה, הסביר את הזינוק במחירים: "בשנים האחרונות נהיה סוג של הייפ סביב השווארמות. הרבה מקומות נפתחים. אני 27 שנה במקצוע, אני הייתי מרכיב סיחים להרבה בעלי מסעדות ואני יודע כמה חומר גלם עולה ואני אומר ללקוחות שלי מכל הלב, שהם גם בעלי מסעדות, מנה צריכה לעלות עד 45 שקלים, אולי 50 שקלים עם הכשרות הכי מהודרת.

"אנשים פשוט קמו והלכו מרוב שיקר"

"בסופו של דבר אף אחד בארץ לא משתמש בחומרי גלם הכי יוקרתיים", הסביר גרטי, "הם לא עובדים עם שייטל, ולא שומן ליה (כבש/טלה) אורגינל ולא אנטריקוט. בסופו של דבר הם משתמשים בבשר עגל שעולה להם 32 שקל לקילו ומוסיפים על זה עוד שומן בקר". בנוגע למחירים אמר: "אין סיבה למחירים הגבוהים, זה נכון שיש טיפה בעיה עם העובדים שלא רוצים לעבוד אבל עדיין צריך לבוא ולהתחשב. אני נתקלתי בהרבה אנשים שמרוב שיקר להם, פשוט עזבו את המקום והלכו".

הוא תיאר הרגל מרגיז של מוכרי השווארמות: "כבר לא ממלאים לך את הפיתה, כל אחד שם לך פתאום משקל, שוקל את המנה - תנו לבן אדם ליהנות. לא צריך לבנות מקומות מפוארים, לאנשים יותר חשוב לשבוע".