כמה תשלמו על ארוחת הטעימות החדשה של רותי ברודו?
בלונל מציעים תפריט טעימות זוגי משתלם, ZO היוקרתית תיפתח בימי שישי כחמארה אסייתית, רותי ברודו משיקה ארוחת טעימות חדשה ב-620 שקלים לאדם, ג'ורג' אנד ג'ון מקבלת שף חדש, שייק שאק מציעים מנות עם כמהין לבנות ובנולה חוגגים את חג ההודיה עם ארוחה מסורתית. כל החדשות הטעימות של השבוע


שף חדש בג'ורג' אנד ג'ון
עידן חדש נפתח במסעדה עטורת הפרסים ג'ורג' וג'ון, עם כניסתו למטבח של השף החדש ירון פישניאק. פישניאק הוביל יחד עם השף תומר טל את המטבח מאחורי הקלעים בתור סו שף של טל. כעת הוא צועד לקדמת הבמה עם תפריט ים תיכוני ואלמנטים מודרניים. בין המנות בתפריט תמנון עם מולה פלפלים ושוקולד, ליים, לאבנה מעושנת במרווה (112 שקלים); לינגוויני סרטנים: קאצ׳ו אה פפה, ביסק סרטנים, חמאה חומה וקראמבל בריוש ( 128 שקלים); וספייריבס טלה עם קולסלאו, זרעי שומר, צ'ילי דה ארבול, דמי גלאס טלה (172 שקלים). בנוסף מציעים כעת במסעדה גם ארוחה זוגית שכוללת סלסלת לחמים, בחירה של פתיח אישי, 2 מנות ראשונות, מנת ביניים אחת, מנה עיקרית אחת, קינוח אחד ושתייה חמה אישית תמורת 560 שקלים לזוג.
אוארבך 6 תל-אביב, 03-7269309


תפריט טעימות זוגי בלונל
לונל משיקה תפריט טעימות זוגי חדש שיוגש בין הימים שני לשבת החל מהשעה 19:00. מחיר הארוחה הוא 495 שקלים, והיא כוללת פתיחה של מנות ביס (בחירה של שתי מנות לזוג), מנות ראשונות (בחירה של שתי מנות לזוג) הכוללות סלט כרוב צלוי עם אריסה; סינייה ארטישוק ירושלמי עם טחינה גולמית; טרטר בקר; סשימי דג או טרטר דג, ושתי מנות עיקרית לבחירה בין אניולטי כרשה וגבינות; תבשיל שאוויה ועסיד; פילה דג עם ריזוטו פריקי ובר בלאן; תמנון צלוי עם חמאה חומה; או גיוזה ממולאים בבשר כנפיים שבושלו ארוכות במרק תימני. לסיום מקבלים מגש טעימות של קינוחים.
אברבנאל 72, תל אביב (מתחם הרביעייה, מערב פלורנטין), 077-9800339. שני-שבת: 18:00-24:00

R48 Chef’s Table משיקה תפריט חורף חדש
מסעדת R48 Chef’s Table מקבוצת R2M משיקה תפריט טעימות של 12 מנות שמחירו 620 שקלים לאדם. יש בארוחה מנות כמו פאי טי רעמת האריה בהשראת סצ’ואן; ניגירי סקאלופ עם דלעת וסודאצ’י; וואגיו סינטה עם נורי מוחמצת; ולקינוח פאנדאן עם ריבת פטל וארל גריי. התפריט החדש חם ומנחם יותר, ומבוסס על צירים ויש בו גם כופתאות נודי שמוגשות בתוך ציר סרטנים עשיר; והצ’או לונג עם אווז. התפריט מוגש בימי שלישי-חמישי בלבד ואפשר להוסיף התאמת יינות ב-250 שקלים לאדם או התאמת קוקטיילים ותזקיקים ב-350 שקלים לאדם.
רוטשילד 48, תל אביב

יצירת אומנות בצלחת - פרויקט של עמותת כנפיים-בזכות האמנות
במהלך כל חודש דצמבר יוגשו במסעדת הסלון של אייל שני ובמסעדת לה מעלה מנות של שף ערן כהן (הסלון) ושף נועם בינרט, שנוצרו בהשראת עבודות אומנות של מתמודדי נפש מסטודיו כנפיים של עמותת כנפיים. זה קורה לרגל שבוע המודעות לבריאות הנפש ובמקביל לפתיחת התערוכה "אלטר אגו" של אומנים מתמודדי נפש מסטודיו האמנות כנפיים.
הסלון, מעבר יבוק 8, תל אביב. לה מעלה, שביל המרץ 5, תל אביב

חמארה אסייתית ב-ZO
מסעדת השף ZO תיפתח לראשונה בימי שישי בצהריים ותפעל בקונספט של חמארה אסייתית בהובלת השפית ללי האס, שקטפה את המקום השני בתוכנית MKR. זה יקרה החל ב־28 בנובמבר ובכל שישי בין השעות 12:30-16:00. במקום יוגש תפריט שמוגדר "שובב" עם מנות כמו באן טוקיו פינת קזבלנקה - קציצות דגים חריפות עם כוסברה בבאן מאודה ורך (76 שקלים); סיגר דג לבן (72 שקלים); שאוורמה דג ים (88 שקלים); סלט טבולה יפני (62 שקלים) ומנות נוספות.
שדורת רוטשילד 11, תל אביב

חג הודיה בנולה
היום בערב תחגוג נולה את חג ההודיה בארוחת חג הודיה מסורתית שעולה 149 שקלים לאדם. בארוחה הזו יוגשו לחם מחמצת עם איולי דלעת, מרק כתום עם גרעיני דלעת כתומים, סלט קייל עם עגסים ופקאנים, חזה הודו צלוי, גראטן בטטה, שעועית ירוקה, stuffing ופאי דלעת לקינוח.
דיזינגוף 197, תל אביב
תפריט חורף בשייק שאק
תפריט החורף של רשת ההמבורגרים יוצא לדרך, ויש בו הרבה כמהין לבנות וקינוח ספיישל בהשראת סופגנייה. ומה בתפריט? צ'יזבורגר צ'דר כמהין לבן עם בצל קריספי מתקתק שמושרה בבירה (49 שקלים); סנדוויץ' צ'יקן כמהין לבן (49 שקלים); שרום בורגר כמהין לבן - פטריית פורטובלו קריספית ממולאת בתערובת גבינות מותכות, ומעליה רוטב פטריות כמהין לבן, עם חסה על לחמנייה (62 שקלים) וצ'יפס פרמזן עם רוטב כמהין לבן (31 שקלים). והקינוח? שמו הוא שייק קראמבל סופגניות, ומדובר בשכבות של גלידת וניל, ריבת תות קלאסית וקראמבל סופגניות פריך, ומעליו תוספת של קראמבל סופגניות נוסף ואבקת סוכר (38 שקלים).

ערב חריף ב-Cue
קיו יקיימו ערב על טהרת החריף' ובמרכזה מנת אטריות חריפות שיוצעו עם מגוון שיפודים רחב מהרגיל. זה יקרה ביום ראשון, ה-7 בדצמבר, ובמהלך הערב יוגשו אויסטרים חריפים (38 שקלים ליחידה); טרטר דג ומגוון סוגי חריפים (84 שקלים) פטה טמפורה דבש ( 30 שקלים לזוג); סלט מלפפון, קימצ'י ואצות ( 48 שקלים); עגבניות ירוקות, פונזו ולמון גראס (40 שקלים); סשימי חמאת אצות וואסבי ( 78 שקלים); מולים תאילנדים, ג׳ינג׳ר, שום חריף ואורז (68 שקלים); בטן חזיר ורוטב חמוץ חריף (140 שקלים); ואטריות חריפות (58 שקלים) עם אופציה לאקסטרה חריף ומגוון שיפודים ליד (20-30 שקלים לשיפוד).

הרכבת 12, תל אביב