הבחירה אם להתקין בחדר הרחצה אמבטיה או מקלחון מתקבלת לפי בדרך כלל לפי התקציב, גודל החלל וכמובן העדפות אישיות. אבל האם יש הבדל בכמות החיידקים המצטברים בכל אחד מהחללים? ד"ר סטפן מרטינז, ביולוג מומחה לזיהומים סביבתיים, מסביר שחיידקים צריכים מצע, לחות וחום כדי להתפתח, ולכן הם נוטים להתפתח על משטחים שבהם מצטברים מים, כמו משטח הסבון. משטחים בעייתיים נוספים הם דופן האמבטיה, בעיקר אם עומדים עליה בקבוקים של תכשירי רחצה, ומסביב לברזים. 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> תראו קסם: הדירה החדשה של טל וליאור סושרד

>> ב-500 שקל: עשתה מהפך מדהים במרפסת של בן זוגה

מה עושים? קודם כל, ד"ר מרטינז מסביר שהחדר צריך להיות מאוורר כל הזמן. אם אין חלון בחדר, השאירו את המאוורר פועל.  

סימה ביטון - שפית שמפרסמת טיפים רבים לניקוי הבית (ויש לה בית מהמם) - ממליצה לנקות את האמבטיה או המקלחון כל יום. את המקלחון ממליצה ביטון לייבש אחרי כל רחצה במגב קטן ומטלית. לניקוי המקלחון התיזו חומץ משני הצדדים והשאירו 15-30 דקות. אחר כך שפשפו בספוג רך ורטוב, וייבשו. בפינות כדאי לשפשף במברשת שיניים ישנה. לניקוי האמבטיה ביטון משתמשת בסבון כלים ואקונומיקה. 

חדר רחצה (צילום:  Artazum, Shutterstock)
צילום: Artazum, Shutterstock

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הירשמו לניוזלטר של living

ומה לגבי ההשפעה על גופנו? ד"ר איתן ברמן, מומחה ברפואת עור ורפואה אסתטית, מסביר שמקלחת מייבשת את העור יותר מאשר אמבטיה (כן, מים מייבשים את העור). אגב, אם בקיץ אתם מרבים להתרחץ, ד"ר ברמן ממליץ להסתפק בפעם או פעמיים ביום ולא יותר.