פרא תל אביב

נעשה את זה ברור: המילה טרנדי לא תמיד טומנת בחובה את הסופרלטיבים טוב או מומלץ. לפעמים, כמו במקרה של מסעדת פרא החדשה (שלא נציגי המדור ולא מבקר האוכל של המדור אכלו בה עדיין), מדובר פשוט בהייפ. לעתים הוא חיובי, לעתים הוא שלילי, אך הייפ הוא הייפ. האם מדובר בהכרח במקום טעים? את זה תשפטו בעצמכם. וכעת לעניינינו: מסעדת פרא היא מקום חדש שנפתח על ידי בוגרי אימפריית ההסעדה R2M בדיוק באותו חלל בו פעלה מסעדת קפה נורדוי שנסגרה בקורונה. בפרא מציעים מנות כמו סטייק סלרי עם פלפל ירוק ורוטב יין; כנף עוף ממולאת; כרוב ניצנים עם חזרת; וקלמארי חריפים עם צ'יפס וצנוניות. מבקר האוכל של הארץ, שגיא כהן, לא התפעל בלשון המעטה. אם אתם בכל זאת סקרנים, פשוט תנסו ותחליטו לבד.

פרא. נחלת בנימין 27, תל אביב יפו. 050-3339900. לא כשר

View this post on Instagram

A post shared by פרא - pereh (@pereh_rest)

תמנע תל אביב

עוד מקום שממשיך את הקו של מסעדת פרא: מסעדת תמנע. מסעדה חדשה שנפתחה ממש לאחרונה ברחוב לילינבלום בתל אביב ומציעה תפריט טעימות בלבד (בינתיים) במחיר 350 שקלים לסועד. מבקר האוכל של אתר זה, ביצה עלומה, חשב שמדובר במיזם יומרני למדי, ולא בהכרח כזה שמספק חוויה קולינרית, כפי שטוענים נציגי המקום. כך או כך, אם בזכות אבק הכוכבים הניו יורקי שהשף של המקום ניר מסיקה מפזר, או אם בזכות אבק הכוכבים של הסטוריז שהמבקרים הנוצצים כאן מפזרים מביקורים במסעדה, מדובר באחד המקומות הטרנדיים של הרגע. ארוחת הטעימות פה כוללת כ-8 מנות שמשתנות לעתים, ביניהן קובנה קטנה לפתיחה; סשימי אינטיאס עם אטריות זכוכית ומחית פלפלים קוריאנית; מרק ארטישוק ירושלמי בציר דאשי וקציפת פרמזן; וקטאייף תרד ועשבי בר.

תמנע. לילינבלום 24, תל אביב יפו. 050-2666244. לא כשר

View this post on Instagram

A post shared by Timna TLV (@timna_tlv)

וייס תל אביב

אל תאמרו נואש, תכף נשנה טון. אולי זה גל הפתיחות של מסעדות חדשות על ידי חבר'ה צעירים מאוד שישתפרו פלאים אחרי מעט שפשוף, אבל גם וויס החדשה חוברת לרשימתנו עם מוניטין שנוי במחלוקת וביקורת פושרת למדי ממבקר האוכל שלנו. המקום נפתח במיקום מרשים מאוד בבניין לשימור, ורק עתה הוא מתחיל לצבור סוף סוף תאוצה וגם כוונונים. האוכל בוויס משתדל להיות קלאסי מאוד, כיאה למיקום והתדמית האירופאית המעונבת של המסעדה; בין המנות פה תמצאו ברווז צרוב בחמאה חומה עם פירה גזר וריבת תפוז; קינוח קרם לימון ובצק פריך; טרטר פילה עגל עם בצל סגול ואריסה; וסבלה פרמזן עם דלעת בסו ויד עם דבש ותימין. בימי שישי החלו להגיש כאן גם ארוחות בראנץ'. 

וייס. הרצל 2, תל אביב. 03-5707477. לא כשר

View this post on Instagram

A post shared by Weiss_Restaurant (@weiss_restaurant)

אלטער רמת השרון

אחרי שנפרדו הדרכים בין השף של מסעדת איגרא רמא ענר בן רפאל, למשק מלמד, ההמשך הישיר של המיזם הקולינרי שך בן רפאל נפתח כעת ברמת השרון. ולמרות שמדובר בפתיחה טרייה, הקומבינציה בין הרצון להתחבר לטבע (ממש בסמיכות למקום ניתן לראות כיצד גדלים רבים מחומרי הגלם שנמצאים בתפריט) לאווירה הקולינרית כרגע אחרי הקורונה, היא קומבינציה נהדרת. המקום עדיין בתקופת ההרצה, ובין המנות בתפריט תמצאו עוגת חומוס מטוגנת על טחינה וסלסת ירקות ועשבים; קלמרי טרי צרוב; וניוקי סולת בחלב צלוי בתנור על תבשיל תרד וירקות צלויים.

אלטער. סוקולוב 79, רמת השרון. לא כשר

View this post on Instagram

A post shared by Alter (@alter_79)

ארמון סהרה

אומנם המסעדה החדשה בעמק יזרעאל מצטרפת לגל הפתיחות, אבל מדובר הפעם באחד השפים המנוסים יותר במטבח הערבי שפועלים היום בישראל. השף נשאת עבאס, שנושא על כתפיו את המורשת של מסעדות אל באבור המוכרות מציע במסעדה החדשה ארמון סהרה חגיגה של מטבח ערבי גלילי עם מנות קלאסיות כמו גם יציאות מקוריות שטרם הכרנו (מישהו אמר כנאפה על שיפוד?). לפחות בינתיים, הביקורות משבחות הן על טיב האוכל והן על המחירים. בין היתר תמצאו פה ריזוטו עם פריקה בשמנת, פטריות ופיצוחים; מעשוקה - שיפוד קבב על חומוס ועגבניות שרופות; שישברק עם רוטב יוגורט וסומק; ומפרוקה - בצק פיסטוק מסורתי במילוי קאימק של מחלבת כפר תבור.

מסעדת ארמון סהרה. בכניסה לכפר נין, עמק יזראל.04-6935101

מסעדת ארמון סהרה מעשוקה (צילום: שני בריל, יחסי ציבור)
מסעדת ארמון סהרה מעשוקה | צילום: שני בריל, יחסי ציבור

פינק גולדה
מותג המתוקים החדש מבית אימפריית גלידות גולדה הסעיר את כל חובבי הממתקים בארץ, וכנראה בצדק. מדובר ברשת חדשה שנקראת פינק גולדה ומגישה כל דבר מתוק כמעט, חוץ מגלידה: מבחר עוגיות, קינוחי ויטרינה, מרשמלו ומרמלדות; אגוזים מצופים; סוכריות; פופקורן מקורמל; מדליוני שוקולד ומבחר פטיפורים; וכמובן ממרחים, ובראשם ממרח הבייגלה המלוח שכבש את ישראל ומגיע כאן בכל ווריאציה אפשרית. כרגע נפתח לפעילות סניף ראשון בפתח תקווה, ובקרוב המותג יתרחב עם סניפים נוספים, ואף עם פינק אניטה - סניף למותג הפרימיום של הרשת שיפתח במתחם שרונה בתל אביב.

פינק גולדה. השחם 30, פתח תקווה. כשר

פינק גולדה עוגיית טייגר קרם בייגלה  (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב)
פינק גולדה עוגיית טייגר קרם בייגלה | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

אושרי וירדן קיוסק אנד קו המסעדונת החדשה של אושרי וירדן המתוקים מהמטבח המנצח, קיוסק אנד קו, היא אחד המקומות הסואנים ביותר כרגע על שדרות רוטשילד בתל אביב. המקום אומנם מוגדר כפופ אפ זמני שפועל מהבוטקה בו שגשגה בעבר רשת ההמבורגרים סוסו אנד סאנס, אבל למרות הארעיות, הוא לגמרי מתפקד כמסעדה לכל דבר ועניין. אושרי וירדן מציעים פה בעיקר מנות דגים וירקות עם אופציות כמו פיש אנד צ'יפס עם קרעי תפוחי אדמה ומוסר מטוגן ועליהם יוגורט טחינה עם זעתר; וכריכי דגים שמוגשים בלחם בייגלה ירושלמי במילוי פילה דג עם מיונז וזוקיני חרוך, בצל סגול וחסה; או קוביות דג בחמאת מרווה ושמנת חמוצה. הקינוחים משתנים כל הזמן ונעשים על ידי ממנוקה, הלא היא ירדן. או שזה אושרי? טוב, שניהם.

KIOSK & CO. הרצל 6, תל אביב. לא כשר

קיוסק אנד קו אושרי וירדן קציצות דגים  (צילום: אריאל עפרון, יחסי ציבור)
קיוסק אנד קו אושרי וירדן קציצות דגים | צילום: אריאל עפרון, יחסי ציבור

ג'לטו וריגטו
שני המקומות החדשים מבית טלביה בירושלים השתלבו במהירות במיקומים הבכירים ברשימה, על אף שלא מדובר במסעדות של ממש אלא בגלידרייה ובקפה קונדיטוריה. ועדיין, כשיש הייפ סביב אוכל יש הייפ סביב אוכל, וסביב המקומות הללו יש בהחלט הייפ: בזכות האוכל עצמו, ולא פחות מכך, בזכות העובדה שגלידריית ג'לטו וריגטו מעניקה פתרון חדש וכיפי לבוקר שבת של קפה ומאפה בבירה, בלי שום קשר לגלידה המסקרנת שמוגשת פה. בין הקינוחים כאן תמצאו יציאות מקוריות כמו קינוח היער השחור עם ליבת סלק ושוקולד מריר, אקלר עם קרם יוגורט, דבש פרחי אבוקדו ופרג, מאפה קקאו עם שמן זית ומאפה סיציליאני עם שקדים ווריגטו קלמנטינה. ובין טעמי הג'לטו יש פה אופציות מיוחדות כמו יוגורט כבשים עם דבש וזעתר, גלידת משמשים עם שקדים ירוקים, סורבה סלק וגלידת שוקולד לבן והיביסקוס.

ג'לטו וריגטו. עזה 29, ירושלים. לא כשר
טלביה פטיסרי. תיאטרון ירושלים. כשר

ג'לטו וריגטו (צילום: גיא אסולין)
ג'לטו וריגטו | צילום: גיא אסולין

סמא עכו
השף חמודי עוקלה העביר את הפעילות שלו מחיפה היישר לעכו עם מסעדה חדשה ומסקרנת בשם סמא, עם נוף מרהיב (כמו רבות ממסעדות עכו הנהדרות), שמתמקדת בקומבינציה שבין דגים ופירות ים לקולינריה הערבית המפוארת. בין המנות פה למשל קובה בורגול עם שרימפס, מחמרה טורקית, טאבולה קלאסית, פלמידה כבושה עם סלט תפוחי אדמה, כמון, עגבניות ולימון כבוש, ברוסקטה עם דג מעושן וקרם אבוקדו ושווארמה דגים עם בהרט וחציל צלוי, בצל וסומאק. המקום העכואי החדש פועל זמן קצר בלבד וכבר פקדו אותו המוני מבקרים, ובינתיים ניכרת התלהבות סביב העובדה שיש מקום נוסף ושווה לאכול בו בעיר הצפונית הטעימה.

סַמַא. סלח אדין 14 עכו. לא כשר

סמא חמודי עוקלה עכו פאסטלים  (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
סמא. פאסטלים | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

קפה קדוש
המקום שכובש את המיקום הראשון והמכובד ברשימה שלנו רחוק מלהיות חדש או טרנדי. זה מוסד שביסס את עצמו במשך עשרות שנים כאחד המקומות הכי טובים שפעילים היום בירושלים בתחום הקונדיטוריה והאפייה. קפה קדוש של קרן ואיציק קדוש הוא אימפריה של ממש, שחוללה החודש סערה שאיבדה פרופורציה סביב העובדה שחדלו כאן מעבודה עם מוסד הרבנות אחרי שנים רבות, ועברו לכשרות צוהר. היו טענות רבות בעד ההחלטה של המקום וכן היו גם לקוחות שיצאו נגד ההחלטה, וטענו כי יחדלו מלהגיע. בקדוש מיהרו להבהיר שמבחינה קונקרטית דבר לא השתנה במקום ומתקיימת בו בדיוק אותה פעילות לשמירה על הכשרות. לפי ההייפ שהתחולל מאז ההצהרה וכמות התמיכה והאהדה שמקבל המקום האהוב הזה, העסקים לגמרי ממשיכים כרגיל.

קפה קדוש. שלומציון המלכה 6, ירושלים. כשר

סופגניות כנאפה של קפה קדוש  (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
סופגניות כנאפה של קפה קדוש | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור