מה אומרים לילד בכיתה א' או ב' שדורש אייפון כמו שיש לכל החברים שלו?הלחץ על ההורים גובר, הגיל שבו הילדים מתחילים לבקש יורד עוד ועוד והמומחים חושבים שזה רע מאוד.

רוויטל, אמא של בר, תלמידת כיתה ב', כבר מתמודדת עם תחנונים בלתי פוסקים לסמארטפון. ככה זה כשלאחרים יש ולה אין. "אנחנו מפחדים שזה יהפוך להיות משהו יומיומי - אין משחקים, אין פעילות, אין תנועה, אין מרחב", היא אומרת. "הכל בתוך האייפון, כל הזמן העיניים בתוך המכשיר הזה. אנחנו ממש לא מעוניינים".

מכבש הלחצים מתחיל היום כבר בגילאים האלה - כיתות ב'-ד' - ולא מספיק טלפון חכם, הילדים רוצים את הגרסה הכי מתקדמת שיש. אנשי חינוך מזהירים מפני כניעה ללחץ בגיל כל כך צעיר וממליצים לקנות לילדים טלפון חכם רק לקראת סוף היסודי, לכל המוקדם בכיתות ה'-ו'. גם במשרד הבריאות ממליצים להורים לא לקחת סיכונים מיותרים.

"אייפון הוא מכשיר תקשורת-טלפון לאנשים מבוגרים. הילדים הקטנים צריכים משחקים. הילדים הקטנים צריכים אותנו. הילדים הקטנים צריכים להתאמן במיומנויות חברתיות", אומרת אסנת הראל, מנכ"לית מכון אדלר בישראל.

"ילדים רגישים לפיתוח סרטן"

"אנחנו במדינת ישראל קבענו שההורים צריכים להיות פשוט מודעים לכך שהשימוש בטלפונים סלולריים עלול להיות מסוכן יותר בקבוצת הילדים, שהם גם רגישים לפיתוח סרטן וגם עומדות בפניהם הרבה מאוד שנים לפיתוח הסרטן", אומרת פרופ' סיגל סדצקי, מנהלת היחידה לאפידמיולוגיה של סרטן וקרינה, תל השומר. "כל הורה צריך להחליט מאיזה גיל הוא נותן לילד שלו לדבר בטלפון סלולרי, או להשתמש בכלל בטלפון סלולרי".

הילדים מסבירים שבשבילם הטלפון החכם הוא הכלי הטוב ביותר להורדת מוזיקה ומשחקים וגם כדי לתקשר עם החברים - מיילים, הודעות סמס, פייסבוק וכדומה, אבל בעיקר הם מנסים לשכנע את ההורים שהיום זה סמל סטטוס שמשפיע על מעמדם החברתי.

"כל פעם שמישהו חדש בא עם אייפון, אז כולם רוצים לשחק וכולם רוצים להיות איתו", אומרת גאיה בן סימון, בת 12. "אם לי יש אייפון S4 ולו יש אייפון 3 אז ברור שלי ירוצו וישחקו בשלי, ובשלו לא ישחקו כי הוא כבר לא שווה יותר", מוסיפה מיה מזרחי, בת 11.

ויש גם כאלה שסבורים שגם בעניין הזה הכל שאלה של מידה. גם אם קונים סמארטפון לילד בגיל צעיר, פשוט צריך לוודא שהוא יודע להשתמש בו נכון ובעיקר - שהוא משאיר מספיק זמן גם לעולם האמיתי.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק