הזמינו פרגולות בעשרות אלפי שקלים – וסיפרו שנעקצו: "חייבים לשים לזה סוף"
משפחות ששילמו עבור התקנת פרגולות מחברת "צרפתי פתרונות הצללה מתקדמים" טוענות שלמרות ששילמו מקדמות גבוהות – העבודה לא בוצעה במשך חודשים ארוכים • בינתיים, התאגדה קבוצת וואטסאפ בשם "נפגעי סמי צרפתי", שמונה כבר 17 חברים שמספרים שנעקצו: "הבנתי שאני לא לבד, שמדובר במשהו סדרתי" • מטעמו של צרפתי נמסר: "חלו עיכובים באספקה בעקבות הרעה ביחסים הדיפלומטיים עם טורקיה"


לקוחות ששילמו עשרות אלפי שקלים עבור התקנת פרגולות מבעל העסק "צרפתי פתרונות הצללה מתקדמים" טוענים שהעבודה לא בוצעה במשך חודשים, ובעל העסק, סמי צרפתי, התחמק מלהחזיר להם את כספם. כל פעם שדרשו את המקדמות חזרה, נענו בתירוצים חדשים לדחיית ההתקנה. לאחרונה הוקמה קבוצת וואטסאפ בשם "נפגעי סמי צרפתי", שבה חברים 17 אנשים, שטוענים שנעקצו מצרפתי.
"מדובר במשהו סדרתי"
לאורך השבועות האחרונים התאגדה קבוצת וואטסאפ בשם "נפגעי סמי צרפתי", המורכבת מ-17 חברים, בהם לקוחות שטוענים כי נגרם להם נזק כספי בשל חוויות דומות. הם מדווחים על עיכובים בהתקנה, קבלת פרגולות שונות ממה שהזמינו, ועבודה רשלנית שגרמה לנזקים במרפסותיהם.
לילך ביבי דניאל, תושבת מעלה אדומים, מספרת כיצד היא ובעלה נפלו בפח: "לפני שנה בעלי מצא את סמי צרפתי באינטרנט. הוא הגיע אלינו הביתה, לקח מידות והסכים לבצע את העבודה רק לאחר ששילמנו לו מקדמה של 20 אלף שקל. מאז, כבר שנה שהוא נותן לנו תירוצים שונים. הבנו שהוא לא יבצע את העבודה, והייתה לי תחושה שנפלנו על נוכל. חיפשתי ברשת ומצאתי אנשים שנפגעו ממנו כמוני, אז פתחתי קבוצת וואטסאפ, וגיליתי שזה לא מקרה חד פעמי – מדובר במשהו סדרתי".
לילך מוסיפה כי בכל פעם שהיא ובעלה דרשו את כספם חזרה – צרפתי התחמק והשיב בתירוצים שונים. "כל פעם הוא אמר 'מחר' ומרח אותנו. החלטנו לתבוע אותו בתביעות קטנות והגשנו תלונה במשטרה על הונאה", היא מספרת. המשפחה החליטה לבסוף להפסיק לחכות ולפנות לבעל מקצוע אחר להשלמת ההתקנה. "אנחנו רוצים את הכסף שלנו בחזרה. ההורים שלי נתנו לי את הכסף הזה, ואני לא מוכנה שמה שקרה לנו יקרה גם לאחרים", היא מדגישה.
צרפתי מסר על כך בתגובה ש"הסחורה נמצאת במחסני החברה וניתן להתקין את הפרגולה בתוך 14 ימים במעונו של הלקוח".
"חייבים לשים לזה סוף"
אליעזר פוירורקר, תושב תל אביב, גם הוא מספר על מקרה דומה שחווה עם סמי צרפתי. "הוא שיווק את עצמו בתור איש המקצוע הכי טוב בארץ", מספר פוירורקר, "היינו צריכים לסגור את המרפסת בבית עם תקרה חשמלית, במיוחד לפני חג הסוכות. אחרי ששילמנו לו מקדמה באפריל האחרון, הוא התחייב לסיים את העבודה עד ה-15 ביולי. מאז, אני רודף אחריו – כל הזמן הוא דוחה את המועד".
פוירורקר תיאר את הרגע שאשתו התקשרה לצרפתי ושאלה אותו "למה אתה עוקץ אותנו", והוא בתגובה ניתק לה את הטלפון. אליעזר סיפר שלאחר שהניסיונות להשיג את צרפתי לא צלחו, הוא גילה שישנה קבוצת וואטסאפ בשם "נפגעי סמי צרפתי". "הבנתי שאני לא לבד – זה קורה לכולם. נפלנו בפח".
גם במקרה של פוירורקר, צרפתי טוען כי "הסחורה נמצאת במחסני החברה וניתן להתקין את הפרגולה בתוך 14 ימים במעונו של הלקוח".
אופק, שגם הוריה נפגעו מסמי צרפתי מספרת: "ההורים שלי עשו שיפוץ בבית, והם הזמינו ממנו פרגולה לפני ארבעה חודשים. הם שילמו לו מקדמה של 16 אלף שקל, ומאז כל הזמן היו תירוצים – 'טורקיה מחרימה את ישראל, אין סחורה', וכל פעם כשהיה מגיע המועד להשלמת ההתקנה הוא דחה אותו. חייבים לשים לזה סוף".
בנוגע למקרה הזה נמסר מטעמו של צרפתי כי הוא קבע מועד להתקנה בשבוע הבא.
מצרפתי נמסר בתגובה באמצעות בא כוחו עו"ד יניב גיל:
"מרשתי מקיימת אחר מלוא התחייבויותיה במלואם ובמועדם, נוהגת בלקוחותיה באדיבות ובמקצועיות וסיפקה במהלך השנים מאות הזמנות לפרגולות מטורקיה, לשביעות רצון לקוחותיה. אכן במהלך החודשים הרלוונטיים, עקב הרעה ביחסים הדיפלומטיים בין ישראל לטורקיה, נפגע מהלך הייבוא השוטף של הפרגולות וחלו עיכובים באספקה. מרשתי תוך מאמצים ניכרים והשקעת כספים רבים, ייבאה את הפרגולות שהוזמנות באמצעות מדינה שלישית - ירדן - דבר שהגדיל את הוצאות השינוע ועלויות הייצור. כל ההזמנות הן לפי מידות ספיציפיות בהתאם לדרישת הלקוח".