הפתעה: קנתה טייץ מטרמינל X - וקיבלה מוצר של Shein הסינית
לקוחה שהזמינה טייץ של נייקי מאתר טרמינל X הופתעה לגלות שהמוצר שקיבלה אינו מקורי ומצויד בתווית של ענקית האופנה הזולה מסין • בשירות הלקוחות מיהרו להודות בטעות ולפצות את הלקוחה - אבל לא הסבירו את מקור הטעות • טרמינל X: "מדובר במקרה חריג ונקודתי, אנחנו רוכשים מוצרים של נייקי רק ישירות מנייקי"


ישראלים שעושים קניות באינטרנט רגילים שמדי פעם יש טעויות, אבל המקרה הבא באמת מוזר: א' הזמינה טייץ של נייקי מאתר טרמינל X - אבל כשהמוצר הגיע הוא היה מצויד בתווית של ענקית האיקומרס הסינית שי-אין (Shein). טרמינל X הודתה בטעות ופיצתה אותה, אך לא סיפקה הסבר לשאלה איך מוצר של Shein הגיע למחסנים שלה. מה שהופך את האירוע לאפילו יותר תמוה הוא העובדה שטרמינל X וזכיינית נייקי בישראל שייכות שתיהן לקבוצת פוקס שבשליטת הראל ויזל.
"כשקיבלתי את ההזמנה, הרגשתי שמשהו לא בסדר", מספרת א'. "הבד היה שונה מהתיאור בתמונה והרגיש הרבה פחות איכותי". מה שהפתיע אותה במיוחד היה היעדרו של לוגו של נייקי על החלק הקדמי של הטייץ. זה "גרם לי להרים גבה", היא אומרת. "הסתכלתי על התווית וראיתי שבכלל מדובר במוצר של שי-אין ולא של נייקי כמו שהזמנתי".
שי-אין היא ענקית אופנה מהירה (Fast Fashion) מסין שמפעילה פלטפורמת מסחר מקוונת למכירת פריטים במחירי רצפה. מוצרי החברה נחשבים לבעלי איכות נמוכה ולא פעם מחקים עיצובים של חברות מובילות.
א' פנתה לשירות הלקוחות של טרמינל X, שם מיהרו להתנצל ולפצות אותה. "זה בהחלט לא תקין ויתוחקר מול מנהלת המחסן וכל הגורמים הבכירים", כתבה הנציגה בהודעה ששלחה לה. "אנחנו לוקחים את זה לתשומת ליבנו וגם נטפל באופן מחמיר".


טרמינל X שלחה לא' את הטייץ המקורי של נייקי שהזמינה בצירוף קופון הנחה - אבל לא סיפקה הסברים לשאלה איך הגיע מוצר של שי-אין למחסן שלה. וזה, לדברי א', מטריד אותה אפילו יותר מהטעות הנקודתית: "אני כבר בכלל לא בטוחה אם המוצרים שאני מזמינה מהם מקוריים", היא אומרת. "הם מוכרים גם תיקים ומשקפי שמש יקרים מאוד, ועכשיו אני תוהה אם גם הם באמת מקוריים".
מטרמינל X נמסר בתגובה לפניית N12: "מדובר במקרה נקודתי וחריג, הלקוחה מיד פוצתה לשביעות רצונה. נציין שאנו רוכשים מוצרי נייקי רק ישירות מנייקי. הפקנו לקחים מהאירוע הנקודתי". ההסבר איך מה הוביל לאירוע התמוה לא הגיע.
