למי שתכנן לקצץ בעלויות הנסיעה עם התייקרות הדלק, ולעבור לנסיעה ברכבת, צפויה אכזבה. עידו אפרתי מעיתון "מעריב" מדווח הבוקר כי בעקבות התייקרות התחבורה הציבורית והעליה במחירי הדלק, כרטיס הנסיעה ברכבת יתייקר ב-3%.

לנוסעים המתמידים דווקא יש בשורה טובה: עם העליה במחירי הכרטיסים, תציע הרכבת כרטיסי "חופשי חודשי" הזולים ב-25% עד 35% מהמחיר הרגיל לכל הקווים. שר התחבורה ישראל כץ אמר כי הנוסעים בקו בינעירוני ייהנו מהנחה של לפחות 25% והנוסעים ברכבות העירוניות והפרבריות, ייהנו מלפחות 35% הנחה.

בעקבות פניות רבות של נוסעים, שטענו כי בשל ההבחנה שהיתה נהוגה בין קווים פרבריים ועירוניים לקווים בינעירוניים, לא ניתן לרכוש מנויי "חופשי חודשי" לקווים אלה. מהיום, כאמור, הנוסעים האלה יכולים להנות מהנחות במסגרת המנוי, בכל הקווים.

 מהיום, עלו מחירי הדלק לשיא של כל הזמנים: 7.26 שקלים לליטר. הסיבה: עליית שער הדולר והתייקרות הנפט. רק בחודש שעבר, כפי שבוודאי הרגישו ישראלים רבים בכיס, הגיע מחיר הבנזין לשיא חדש - 7.14 שקלים לליטר. 7.26 שקלים לליטר הוא המחיר בשירות עצמי, בשירות מלא לעומת זאת, יעלה ליטר דלק 7.4 שקלים.

משרד האוצר: העלאת המחירים - משיקולי איכות הסביבה

רכבת ישראל תפצה על איחורים (צילום: רוני בר-און, גלובס, חדשות)
הרכבת מתייקרת | צילום: רוני בר-און, גלובס, חדשות
במשרד האוצר אמרו בתגובה: "ממשלת ישראל שמה לה למטרה מתווה של מדיניות מיסים יורדת ליחידים וחברות. במסגרת מטרה זו הוקטנו ורווחו מדרגות המס, כמו כן הוחלט על הרחבת תוכנית מס הכנסה שלילי. עם זאת, על מנת לעמוד ביעד הגרעון שנקבע בחקיקה נדרשת הכנסה מסוימת ממיסים".

"במסגרת הכנת התקציב לשנים 2011-2012 נבחנו כלל האפשרויות להגדלת ההכנסה ממיסים. ההחלטה על העלאת המיסים התקבלה תוך שקילת שיקולים רחבים נוספים כגון איכות הסביבה וההשפעות החיצוניות. המס על הדלק (בלו) היה בין המיסים שהועלו מסיבות אלו".

"חשוב לציין כי מחירי הנסיעה בתחבורה הציבורית מוצמדים למדד המחירים לצרכן ולא למחירי הדלק, על כן מדובר בפועל בהעמקת הסבסוד הממשלתי לתחבורה הציבורית וזאת הודות לתועלות הסביבתיות והמשקיות הגלומות בה. כמו כן, העלאת המס על הדלק בינואר 2011 היוותה פחות ממחצית מסך העלייה במחירי הדלק כאשר עיקר העלאה הינה תוצאה של עלייה כללית במחירי הדלקים בעולם".

כשהדלק עולה - הכל עולה

דלק לנסיעה ברכב פרטי תל אביב חיפה, הלוך חזור, יעלה מהיום , בערך, כ-130 שקלים. מחיר הדלק שעליו יש מיסוי של יותר מחמישים אחוזים הגיע בחצות למחיר שיא- הפעם בגלל התייקרות הנפט. ודלק משפיע על המחיר של הכל.

הדלק עלה מתחילת השנה בכ-80 אגורות. מה שגרר התייקרות בתחבורה הציבורית. אבל אם חשבתם שרק מחירי התחבורה יעלו, תחשבו שוב. מסמך של התאחדות התעשיינים שפורסם אתמול במהדורה המרכזית של חדשות 2, מראה תחזית מדאיגה לצרכנים.

העליה במחירי הדלק תגרור תוספת עלות כבדה לתעשייה, חלקה יגולגל לכיסם של הצרכנים. מחירי המזון למשל, עתידים להתייקר השנה בכ-5%. אבל לא רק האוכל יתייקר, אחרי ההפחתה של מחירי החשמל שהרגשנו לאחרונה, העלאת המס האחרונה על הפחם, תייקר את החשמל בכ-2%.

כל ההתייקרויות האלו נוספות לעלייה במחירי המים, שעלו בעשרות אחוזים בשנה שעברה, החזר התשלום החודשי למשכנתאות, שצפוי לעלות במאות שקלים לחודש ומחירי חבילות הסלולר, שהועלו עם ירידת מחירי דמי הקישוריות. נקודת האור היחידה אולי היא תוספת קטנה למשכורת, בעקבות פיחות קל במס ההכנסה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק