למה לא מורידים את מחירי הלחם (צילום: חדשות 2)
הכינו את הארנקים: מחירי הלחם עולים | צילום: חדשות 2

ושוב, השכבות החלשות משלמות את המחיר: משרד התמ"ת הודיע היום על התייקרות מחירי הלחם שבפיקוח בשיעור של 3.62%. ההתייקרות באה בעקבות המשך העליות במחירי החיטה בעולם במהלך החודשים יולי-אוגוסט, שגרמה להעלאת מחירי הקמח - המהווה מרכיב משמעותי במחיר הלחם.

המפקחת על המחירים במשרד התמ"ת צביה דורי ערכה תחשיב לגבי שינויי מחירי הלחם, שהראה כי שיעור העלייה בחודש אוגוסט הגיע ל-3.62% ובמקרה כזה, בהתאם לכללי הפיקוח על מחירים, יש להעלות את המחיר.

התחשיב להעלאה הנוכחית נעשה בתחילת חודש ספטמבר, אולם ביצוע ההעלאה בפועל התעכב על פי הנחיית שר התמ"ת בנימין (פואד) בן אליעזר, לפיה ההעלאה תתבצע רק לאחר החגים.

בסוף החודש שעבר החלה להירשם דריכות גבוהה ברשתות המרכולים ובקרב יצרני מזון בארץ, נוכח העלייה החדה במחירי הסחורות בבורסות בעולם. "לא יהיה מנוס מהעלאת מחירי המזון בארץ בגלל העלייה במחירי חומרי הגלם", הזהיר אז רמי לוי, הבעלים של רשת המרכולים "רמי לוי שיווק השקמה".

הסיבה: ספקולציות בביקוש הסחורה

מחיר החיטה רשם בסוף החודש שעבר את הזינוק החד ביותר בתקופה של שבועיים, בשל ספקולציות שהביקוש לסחורה בקרב מגדלי הבהמות יגדל. כמו כן נרשמה עלייה במחיר המזון מבוסס התירס לבעלי חיים.

מחיר הקפה זינק בשנה האחרונה ב-54%, והעלייה מחודש יוני הסתכמה ב-41%. שלושת הגורמים העיקריים לעליית המחירים הם מזג האוויר הגרוע בברזיל ובקולומביה, התכווצות מלאי הקפה בארצות הברית לרמה הנמוכה ביותר בעשר השנים האחרונות, ואגירת הקפה שמבצעות יצואניות הקפה העיקריות: ברזיל ווייטנאם.

מחירי סוכר גולמי בניו יורק עלו ב-88% מאז שרשמו שפל של 13 חודשים ב-7 במאי השנה, בגלל החשש שמזג האוויר יפגע ביבולי הסוכר בברזיל, רוסיה, סין ופקיסטן.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק