שעת תה בוולדורף אסטוריה, ירושלים

המלון היוקרתי בירושלים חוזר להציע את מסורת ה- Afternoon teaומציע ארוחה זוגית ב-380 שקלים שתוגש במסעדת קינגס קורט במלון. הארוחה כוללת כלי פורצלן יוקרתיים מגש בן 3 קומות עם כריכי גבינות מלחמים שונים, כריך סלמון מעושן וטארט סלט ביצים; ומגוון קינוחים של פיננסייר, מדלן, אקלייר, סקונס במגוון מילויים ועוד. בנוסף, מציעים חבילת טיפול זוגי מתחם הספא של מותג הטיפוח Guerlain ותה מנחה ב-1,240 שקלים.

גרשון אגרון 26-28, ירושלים. טלפון: 02-542-3333

בושוויק

אחרי שעמד סגור מאז פרוץ המלחמה, בר הקוקטיילים של קבוצת אימפריאל נפתח מחדש ביום שלישי הקרוב (23.1). המקום גם עבר שינויים מאחורי הקלעים ואל המטבח נכנס שף צעיר ומבטיח, מתן ביטרן (סנטי, טוטו, 85/15, מאשייה). ביטרן בנה תפריט שנועד ללוות את הקוקטיילים בבושוויק וכמיטב המסורת מציעים פה צלחות טעימות ושמנות ביניהן קריספי צ'יקן בתוך לחם לבן עם צ'דר, גלייז ועלים פריכים (76 שקלים), במיה הודית פריכה לצד מטבל ארומטי (44 שקלים), קרוקט צ'דר וקימצ'י (36 שקלים ל-2 יחידות), טורטליני תירס, גרוייר, אגוזים וחמאה חומה (58 שקלים) ועוד.

נחלת בנימין 28, תל אביב. טלפון: 03-5678006. לא כשר

בראנץ' חדש בבושוויק. שף מתן ביטרן (צילום: גלעד ליבנת, יחסי ציבור)
בראנץ' חדש בבושוויק. שף מתן ביטרן | צילום: גלעד ליבנת, יחסי ציבור

המחבוא של אידי הופכת לכשרה, אילת

המוסד האילתי שכל המי ומי אכלו בו מאז שנפתחה על ידי אדי חץ ב-1979, תמיד היה נחשב לאחד היעדים הפופולריים למנות הדוניסטיות בעיר הנופש. היום המסעדה מנוהלת על ידי בנו של אדי, אשלי, ששרד שרפה ב-2017 בעקבותיה המסעדה עברה למקום מחבוא חדש. בקיץ 2023 היא אף שרדה את הביקורת הנוקבת של ניב גלבוע. הדבר היחיד שהמסעדה כנראה לא הצליחה לשרוד זה את 60 אלף המפונים שמילאו את העיר כי כעת המסעדה נמצאת בשיפוצים וכשתיפתח מחדש היא תהיה כשרה. אחרי שבמשך 40 שנה בושלו במטבח המסעדה פירות ים וקלאסיקות מהמטבח הצרפתי, אנחנו מצפים בכיליון עיניים להכיר ולטעום את הגרסה הכשרה והחדשה שלה.

המסגר 2 אזור תעשייה אילת, 08-6371137

לאנץ' בוקס פופ אנד פופ, תל אביב

שף שחף שבתאי משיק במסעדה שלו משהו חדש: לאנץ' בוקס. מי שלא רוצה להתחייב לארוחה עסקית במסעדת פופ אנד פופ יכול להזמין לו מראש קופסת אוכל לצהריים ולאסוף אותה מהמסעדה. הארוחות כולן כוללות סלט קטן ולחמנייה, בין האופציות: פפר צ'יקן עם תפוח אדמה ואורז (58 שקלים), תאי אדום (58 שקלים), נודלס דאליין (68 שקלים), סלמון דאשי כרישה (68 שקלים) ועוד.

הארבעה 28, תל אביב (בניין דרומי קומה 14). זמין בשעות 11:00-16:00

לאנץ' בוקס פופ אנד פופ (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
לאנץ' בוקס פופ אנד פופ | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

תפריט סרווסריה חדש בלימאני, קיסריה

בביסטרו של אסף צוונג בקיסריה, לימאני ("נמל" ביוונית), שף עוביידה אמארה יצר תפריט חדש בדגש על מטבח ספרדי עשיר בטאפאסים: פינצ'וס של ברוסקטת דם ופאן קון טומאט וארטישוק (27/29 שקלים) ושלל צלחות קטנות ביניהן צלחות זיתים וחריפים (12/14 שקלים), מיני סטייק ברוטב ציר בקר וקסיס (45 שקלים), סלט אוקטופוס עם אבוקדו ופלפלים (42 שקלים), קלמרי ושרימפס על פאבה (37 שקלים) ועוד.

לצד תפריט הסרוויסריה החדש יוגשו גם המנות הקבועות של לימאני כמו ספנקופיטה (48 שקלים), סופלקי (82 שקלים), קריספי פיש בורגר (82 שקלים) ועוד.

נמל קיסריה. טלפון: 04-6100022. שעות פעילות: ראשון-שבת 11:00-22:00

לימאני - טאפאסים (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
לימאני - טאפאסים | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

מנות ראשונות חדשות בסה טו, ראשון לציון

הפיצרייה הנפוליטנית של רון אלימלך בראשון לציון משיקה תפריט חדש של מנות ראשונות, כשרובן מוכנות בטאבון האבן של המקום ממנו יוצאות הפיצות. בין המנות החדשות: סלקים מהטאבון עם קרם שמנת, תימין, לימון, שקדים ופרמזן (44 שקלים); פלפל שושקה ממולא גבינות עשוי בטאבון (34 שקלים), ברוסקטת פסטו, סלט עגבניות ומוצרלה טרייה (28 שקלים), קרפצ'יו בקר (51 שקלים), קרפצ'יו חציל (38 שקלים) ועוד.

סה טו. רוטשילד 63, ראשון לציון.

סה טו - עוד מנות מהטאבון (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
סה טו - עוד מנות מהטאבון | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

מיט סטיישן של איציק הגדול, קניון רמת אביב

לאור הצלחת מכונות רכישת הבשר האוטומטיות מרשת איציק הגדול בקניון איילון וברחוב דיזנגוף, המיט סטיישן מגיע כעת גם לקניון רמת אביב.

קניון רמת אביב. ברודצקי 43, תל אביב.