רשת קרפור עתידה להיכנס לשוק הישראלי בתקופה הקרובה, והיא אומנם עדיין לא כאן רשמית אבל השוקולדים מבית הרשת בהחלט כן - אז כמובן שהם נחתו אצלנו לבדיקה. שני סוגי שוקולד של המותג הגיעו אלינו - שוקולד סלקשן צרפתי (selection), שהוא דק יותר באריזת קרטון שמזכירה מאוד את העיצוב היוקרתי של שוקולד לינדט, וטבלאות שוקולד פשוטות יותר, שיימכרו במארזים של 3, בטעמים בסיסיים כמו שוקולד חלב או שוקולד חלב ואגוזי לוז. עוד הגיע שוקולד מריר שמיועד לבישול, ועם כל הכבוד בחרנו שלא להכניסו לסקירה - כי הפעם אנחנו כאן בשביל לזלול.

הטעמים של השוקולדים של קרפור הם קלאסיים ופונים, כך נראה, למכנה המשותף הרחב ביותר, עם מספר מועט של יוצאי דופן בדמות טעמים מקוריים. בחנו שוקולד מריר ברמת 80 אחוז ו-72 אחוז, שוקולד מריר עם פולי קקאו מקורמלים, שוקולד מריר עם מלח מעודן ושוקולד חלב בגרסה מפונפנת יותר מהרגיל, בטבלה דקיקה ועם אקסטרה חלב.

שוקולד חדש קארפור חלב  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
השוקולדים הקלאסיים. פחות מוצלחים ממהדורת סלקשן | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

ההפתעה הגדולה ביותר הייתה בגזרת שוקולד החלב עם תוספת החלב. מעבר לכך שצורת השוקולד הדקיקה והעדינה עובדת לטובתו והופכת את האכילה למדויקת ומהנה, מדובר בשוקולד עם מרקם קרמי מעולה שמתמוסס בפה ומקיף את כל החך במתיקות חלבית נעימה. לזכותו ייאמר גם שהוא מצליח להיות עשיר ולא ילדותי או מתוק בצורה קיצונית, כמו ששוקולד חלב יכול להיות.

שוקולד החלב הקלאסי של הרשת כבר היה מתוק בצורה קיצונית, והפגין את כל מה שנוטה להיות לא נעים בשוקולד חלב - המתיקות המופרזת ומיד אחריה הצריבה בגרון. שוקולד החלב עם אגוזי הלוז היה טוב בהרבה, עם נוכחות מאוד דומיננטית ונדיבה של אגוזי לוז שלמים שביניהם מעט שוקולד חלב, כך שהמתיקות מתעדנת והפריכות האגוזית עושה רק טוב. מי שמחבב שוקולד חלב ואגוזים לחלוטין ימצא פה את מבוקשו, ושאפו על כמות האגוזים שמיטיבה עם המתיקות של השוקולד.

שוקולד חדש קארפור חלב אגוזי לוז  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
שוקולד חלב ואגוזי לוז, נדיב באגוזים | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

בגזרת השוקולדים המרירים הבשורות היו ברובן חיוביות. דווקא השוקולדים שלעיתים קשה להתמודד איתם, כמו 72 או 80 אחוזים, היו מהנים לזלילה ובעלי מרקם טוב מאוד. בייחוד אהבנו את השוקולד המריר 72 אחוז, שהיה מתון הן במרירותו והן במתיקותו, עם טעמים נקיים שעושים חשק להמשיך עוד ועוד. בגרסת ה-80 אחוז ציפינו למרירות קיצונית ולעיתים קשה לאכילה, אבל הופתענו לחיוב. אחלה שוקולד מריר לחובבי הז'אנר.

עוד שוקולד חביב בסדרה היה שוקולד מריר עם מלח עדין. המלח הוסיף פריכות נעימה ולא תוקפנית לשוקולד, ויצר שוב את השילוב הנהדר של מתוק ומלוח, שאנחנו אישית אוהבים מאוד. שוקולד כיפי אם כי מייבש מעט, בשל המליחות הבולטת.  

הבעיה עם השוקולד של קרפור מתחילה בטעמים המקוריים יותר. השוקולד המריר עם פולי הקקאו המקורמלים היה כל כך מתוק שאפילו שוקולד החלב נראה לידו כמו חטיף במתיקות מעודנת. בום של מתיקות שלוקח את כל הפוקוס מהתחכום של שוקולד מריר, וחובר לקרמול העז של פולי הקקאו שמעלים כל זכר למרירות הדומיננטית של הפולים עצמם. למעשה נוצר פה מין שוקולד מריר לאנשים שלא אוהבים שוקולד מריר. לא ממש הבנו למי המוצר הזה מיועד, וחבל, כי התיאור היה בעל פוטנציאל ומעורר תיאבון.

בסופו של דבר, הכל שאלה של מחיר

המחירים של חפיסות השוקולד החדשות מסדרת סלקשן היוקרתית יותר נעים בין 4.90 ל-6.90 שקלים, ומארז של 3 חבילות שוקולד קלאסי יעלה בין 7.90 ל-8.90 שקלים. במחיר כזה, שהוא נמוך משמעותית מזה של שוקולדים מתחרים כמו לינדט היוקרתי (שחפיסה שלו עולה באזור ה-13 שקלים ולעיתים יותר), קרפור בהחלט מציגים אלטרנטיבה משתלמת, בייחוד בכל הנוגע לשוקולדים הפשוטים יותר מסדרת סלקשן - שוקולד מריר 72 אחוזים ושוקולד חלב מועשר בחלב שהיו טובים במיוחד. האם הם מרגישים איכותיים יותר ממותגי יוקרה אחרים? לא, אבל זה לא אומר שהם לא טעימים. דווקא בגזרת הפנפונים לא מצליחים כאן לכבוש אותנו, אז כשנחפש משהו מורכב יותר, קרפור כנראה לא יהיה השוקולד שנפנה אליו. 

את השוקולדים של המותג קרפור ניתן להשיג ביינות ביתן, ביתן מרקט, מגה מרקט ומגה בעיר.