איך להוריד עמלות בבנק? לפעמים נראה כאילו אף אחד לא יודע זאת, אבל העמלות שאתם משלמים בבנק לא קבועות בחוק ואפשר להתמקח עליהן בדיוק כמו שאתם מתמקחים על המחיר של האינטרנט או הטלפון. הצעד הראשון כדי להוריד את העמלות, או אפילו לבטל אותן לחלוטין, הוא לדעת בכלל כמה אתם משלמים, ובדיוק בשביל זה יש את התעודת הזהות הבנקאית. מה זה ואיך זה יעזור לכם? כל התשובות ב"מדריך לכיס" לקוראי N12.

אם אתם בוהים כרגע במסך ושואלים את עצמכם מה זאת תעודת הזהות הבנקאית, זו רק הוכחה נוספת לכך שהרפורמה בבנקאות שנכנסה לתוקף ב-2016 והייתה אמורה לייצר תחרות בין הבנקים ולהוזיל עלויות לצרכנים - לא צלחה. תעוד הזהות הבנקאית היא למעשה דוח שניתן להגיע אליו בקלות והוא אמור להנגיש לכם את כל המידע על חשבון הבנק שלכם: כמה עמלות אתם משלמים, כמה עולה לנו המינוס או דמי הכרטיס והאם אתם מקבלים כסף עבור הפיקדון ששוכב בבנק. 

"בגדול מה שתעודת הזהות הבנקאית באה לפתור זה את בעיית העלויות", מסביר נתי אהרונוביץ, יועץ פיננסי ובעלים של קבוצת הפייסבוק "נינג'ה פיננסית". "כשאנחנו מגיעים לרכוש שירות נומטיבי כמו מנת פלאפל אנחנו יודעים כמה אנחנו משלמים, בבנקים זה לא ככה. לנו הלקוחות מאוד קשה להבין כמה שילמנו והדוח הזה נועד לפתור את הבעיה".

איך לדעת כמה עמלות אני משלמת?

הדוח מגיע בשתי גרסאות: הדוח המקוצר, שיישלח לכם באופן אוטומטי בכל חודש פברואר במייל או לחשבון המקוון בבנק, והדוח המפורט שאותו תמצאו באתר הבנק באיזור הדוחות בכל זמן. הסתבכתם? פשוט תתקשרו לנציג בנק או תשלחו הודעת צאט ותבקשו שיפיקו לכם את תעודת הזהות הבנקאית.

אם הלכתם לאיבוד בין כל העמלות והריביות המפורטות לכם בדוח – מספיק שתביאו אתכם את המסמך אתכם לבנק ותבקשו שיסבירו לכם ויורידו לכם במחיר: עמלות, ריביות, עמלת הקצאת אשראי, דמי כרטיס.

אם הבנקים לא יסכימו לתת לכם הצעה טובה - תגידו להם שאת עובדים בנק. רפורמת הניוד המקוון שנכנסה לאחרונה, מאפשרת לכם לעבור בנק תוך 7 ימים (בתקווה שלא יהיו תקלות), וסביר להניח שתקבלו תנאים טובים יותר בבנק החדש.