בעקבות תחקיר הלחם הקל שפורסם אתמול וגילה חריגות גדולות בכמויות השומן, הפחמימות וכמובן גם הקלוריות בשלל סוגי לחם קל של המאפיות השונות, שבנו לבדוק מה עוד מכילים הלחמים והאם לתוספות השונות יש באמת ערך בריאותי מוסף?

בשנים האחרונות הפכו מדפי הלחם בחנויות השונות לצפופים בשל הגיוון בשלל סוגי הלחמים המוצעים לציבור הקונים. קיימים רבים שמבטיחים לנו לחם בריא ומזין הרבה יותר אך במקרים רבים ההבטחות הללו נשארות על האריזה.

בבדיקות התגלה כי אין הבדל ממשי בין לחמי שלושה, ארבעה ואפילו שבעה דגנים לעומת לחם רגיל. הערך הבריאותי של כל הדגנים נשארת דומה אלא אם מדובר בדגנים מלאים. חשוב מאוד לא להסתפק בהצהרות המופיעות באותיות הגדולות על אריזות כיכרות הלחם, אלא לקרוא בעיון גם את רשימת המחירים המפורטת.  גם לחמים שעל אריזתם מופיעים רשימות של תוספי בריאות עלולים להכיל במקביל גם חומרי התפחה ושימור, שעלולים להוביל לתופעות לוואי. גם אם כתוב על האריזה כי מדובר בלחם מלא - בפועל לחמים אלו מכילים עד 50% לחם לבן.

יש בכל זאת הרבה יתרונות ללחם. הוא משביע מאוד, ומכיל פחמימות מורכבות שתורמות לשמירת רמות סוכר גבוהות בדם לזמן ארוך. בנוסף מכיל הלחם ויטמין מקבוצה B שתורמים באופנים שונים לבריאות. אז אפשר להמשיך לאכול לחם רק חשוב להקפיד ולוודא מה הוא מכיל על גבי האריזה.