שר האוצר אביגדור ליברמן, בתיאום עם שר החקלאות עודד פורר, חתם הבוקר (שני) על צו שיבטל מכסים על מוצרי חלב רכים, ביניהם יוגורטים, מעדני חלב וגבינות עד 5% שומן. בנוסף מגדיל הצו את מכסות הייבוא הפטורות ממכס של גבינות קשות, באופן שצפוי להוזיל את המחירים של למוצרי חלב לצרכן הישראלי.

הצו שנחתם יאפשר את פתיחת השוק ליבוא חופשי של מוצרים אלו ממדינות אירופה, שבהן, על פי נתוני משרד האוצר, המחיר לצרכן לק"ג יוגורט עומד על כ-8.5 שקלים בממוצע לק"ג, בהשוואה ל-17 שקלים לק"ג בישראל. כמו כן, הצו כולל הגדלה של המכסות הפטורות ממכס בכ-5,000 טון, עבור ייבוא של גבינות במכסה - הגבינות המיובאות צפויות להיות זולות בכ-25% מהמחיר המפוקח בישראל כך שהמחיר לצרכן צפוי לרדת בכ-10 שקלים לק"ג.

בממשלה מבטיחים שהמחיר לצרכן יירד תוך שמירה על החקלאות המקומית ואפילו במועצת החלב בירכו על הצו. החתימה על הצו מגיעה לאחר הסרת הפיקוח ממחירי החמאה והסרת המכסים מייבוא החמאה. אמנם מחירי החמאה לא ירדו לאחר פתיחת השוק לייבוא, אך הסיבה נעוצה ברובה בעובדה שמחיר החמאה מפוקח ועל כן זול במיוחד.  

שר האוצר, אביגדור ליברמן: "מוצרי החלב בישראל יקרים ב-79% מהממוצע ב-OECD, ופתיחת שוק החלב לתחרות היא צעד ראשון בסל פתרונות לטיפול ביוקר המחייה. בעקבות הפחתת המכסים הצרכן הישראלי יוכל ליהנות ממגוון מוצרי חלב במחירים זולים, תוך שמירה על החקלאות המקומית. אני מודה לשר החקלאות על שיתוף הפעולה בצעד חשוב זה".

שר החקלאות, עודד פורר: "תחרות חופשית משיגה עבורנו שלושה יעדים: מחיר טוב לצרכן, מבחר גדול יותר של מוצרים ומחייבת גם את השוק המקומי להשתפר. זהו עוד צעד ברפורמה שאנחנו מובילים לפתיחת השוק ולחיזוק החקלאות המקומית".

מנכ"ל מועצת החלב, איציק שניידר מנכ"ל מועצת החלב: "מדובר במהלך מתואם בין המדינה למועצת החלב והרפתנים שמאפשר את הגדלת המגוון לצד שמירה על הייצור המקומי, תוך הבטחת ודאות לעוסקים בענף החלב. הוכחנו כי ניתן לפעול יחד למען יוקר המחייה לצד שמירה על החקלאות ישראלית".