ביצים , משרד החקלאות (צילום: עדי רם, חדשות)
הביצים מתייקרות (צילום: חדשות 2) | צילום: עדי רם, חדשות

משרד החקלאות משנה החל מהיום את הסיווגים של גדלי ביצי המאכל ומתאים אותם לשיטות הסיווג הנהוגות בארצות הברית ובאירופה. יחד עם השינוי מגיעה גם עליית מחירים. החל מהיום יעלו מחירי הביצים ב- 8.2%, עלייה של כשבע אגורות לביצה, בעקבות התייקרות התשומות בענף, לרבות מחירי הגרעינים להזנת התרנגולות.

עם שינוי הגדלים והתאמתם לשיטות הסיווג המקובלות בעולם המערבי, אנו צפויים למצוא ברשתות השיווק ביצים בשלושה גדלים: בינוני (M) ,גדול (L), וענק (XL). הביצים הקטנות והפחות מבוקשות על ידי הצרכנים, יופנו בעיקר לתעשייה ויסומנו בגודל קטן (S).

שינוי הסיווג מתאפשר באמצעות הרחבת טווח הגודל בכל תחום, מטווח של 5 גרם בין גודל לגודל כיום, לטווח של 10 גרם בשיטת הסיווג החדשה.

השינוי ייכנס לתוקף בהדרגה. בשלב הראשון ישווקו ביצים בשתי השיטות במקביל, על מנת לאפשר לצרכנים ולמשווקים להסתגל לשיטה החדשה. בתום תקופת ההסתגלות שתמשך כחודש יימכרו ביצים רק בשיטה החדשה.

"לשיטה החדשה יתרונות רבים", אומר יצחק בן-דוד סמנכ"ל לייצור והמפקח על המחירים במשרד החקלאות, "ראשית, תצומצם האפשרות לזייף גדלי ביצים, לאור הפער הגדול שיהיה בין גודל ביצה אחת לאחיותיה הגדולות והקטנות, תהיה יכולת ממשית להבחין בין הגדלים". כמו כן, מוסיף בן-דוד ייכנסו לשיווק גם ביצים קטנות יותר ממה שנמכר עד כה לציבור הרחב שיהיו זולות יותר. "בסופרים וברשתות השיווק ימכרו ביצים בגדלים שלא ניתן היה להשיג עד היום, דבר אשר יאפשר לצרכן התאמה מקסימאלית לצרכיו ולכיסו".

שיטת הסיווג על פיה נהגו לעבוד בישראל עד היום, קובעת שבעה גדלים שונים של ביצי מאכל. הביצה הגדולה ביותר קיבלה את הספרה 1, והביצה הקטנה ביותר קיבלה את המספר 7. עד היום, ניתן היה למצוא ברשתות השיווק בעיקר ביצים בגדלים 1 ו- 2 . לעתים, אם שפר עליכם מזלכם, יכולתם למצוא גם ביצה קטנה יותר, בגודל 3 . שאר הגדלים שווקו בעיקר לתעשייה. ההבדל בגודל הביצים הוא של 5 גרם בין ביצה בגודל מסוים, לזו הבאה אחריה.