נוסעים מחכים שעות למזוודות, בנתב"ג מבהירים: "המתדלקים האמריקנים יוצרים עומס חריג"
עיכובים כבדים בנתב"ג - בשל נוכחותם של המטוסים האמריקניים: "עומס תפעולי חריג" • ברשות שדות התעופה מבהירים: "מדובר באפקט דומינו בלו"ז הטיסות בשל המתדלקים, מבינים את תחושות התסכול ומבקשים להביע את התנצלותנו הכנה" • כל הפרטים

בשיא העונה: נוסעים רבים בנמל התעופה בן-גוריון נאלצים להמתין גם היום (חמישי) שעות ארוכות לקבלת המזוודות שלהם, בעקבות עומסים כבדים המשפיעים על קצב הפעילות בנמל. ברשות שדות התעופה מבהירים כי העיכובים נובעים מנוכחותם של מטוסי המתדלקים האמריקנים, המכונים "מטוסי השותף" - אשר יוצרים לחץ תפעולי כבד בשיא עונת הקיץ.
המצב הנוכחי מעורר תסכול רב בקרב הנוסעים, אך ברשות מדגישים: "המטרה המרכזית היא למנוע ביטולי טיסות ולאפשר את המשך הפעילות כסדרה". לפי הרשות, נוכחות מטוסי המתדלקים בנמל "מייצרת עומס תפעולי חריג, ואפקט דומינו" שמשפיע ישירות על קצב הפעילות ועל לוחות הזמנים של הטיסות. ההשפעה מורגשת במיוחד בימים אלו, שבהם נמל התעופה פועל בהיקפים חסרי תקדים ומשרת מספר רב של טיסות ונוסעים מדי יום.

ברשות הביעו התנצלות על המצב ומסרו: "אנו מבינים את תחושות התסכול וחוסר הוודאות שעלולות להתעורר במצבים אלה, ומבקשים להביע את התנצלותנו הכנה בפני כל מי שהושפע או עלול להיות מושפע מהעיכובים". עוד נמסר כי הרשות פועלת בהתאם להנחיית שרת התחבורה, במטרה לשמור על רציפות הפעילות האווירית ולהימנע ככל האפשר מביטולי טיסות שעלולים לפגוע בתוכניותיהם של הנוסעים.
"עובדי המבצעים, הביטחון, השירות והתחזוקה פועלים סביב השעון ובשיתוף פעולה מלא כדי לצמצם את הפגיעה בציבור הנוסעים", הבהירו.