N12
פרסומת

כמה תשלמו על ארוחה במסעדת השף הכי צפונית בארץ?

לוספר, מסעדת שף חדשה שנפתחה לאחרונה במלון oaks שבבוקעתא, למרגלות החרמון, מציבה בחזית את כל מנות הדגל של המטבח הלבנוני, אבל עם טוויסט עדכני ועילי. עם שף שהתחנך במטבחים של המסעדות הכי טובות בארץ, שירות ששם את הסועדים במרכז ותמחור מרשים - האם ארוחה כאן שווה את הנסיעה הארוכה לנקודה הכי צפונית בישראל?

לין לוי
פורסם: | עודכן:
באבא גנוש. לוספר
באבא גנוש נוסח 2025. לוספר | צילום: לין לוי, mako אוכל
הקישור הועתק

הצפון ממשיך לפרוח ולהתפתח קולינרית, ונכון להיום באמת שאי אפשר ללהגיד שאין מה לאכול ברמת הגולן. בדרום הרמה, באזור כנרת, נפתחה אסייתית חדשה ומרשימה בשם סאנה, רוז' שבמלון פרא נפתחה מחדש לקהל הרחב תחת פיקודו של שף חדש, ושתיהן מציגות מצוינות מהסוג שמוצאים רק במסעדות הטובות של תל אביב.

עכשיו הגיע המטבח העילי גם לצפון הרמה, עם מסעדת שף חדשה ומסקרנת שנפתחה ממש בנקודה הכי צפונית של המדינה. זו מסעדת שף אמיתית, גדולה, מעוצבת ויפה, עם שירות מוקפד ומנות נדיבות במחירים מצחיקים, ועל אף המיקום הלא הכי שגרתי, נאמר כבר מראש שהיא שווה את הנסיעה הארוכה צפונה, ובטח ובטח שווה אם אתם נקלעים לטיול באיזור.

לוספר ממוקמת בלובי מלא פאר של מלון בוטיק חדש בשם oaks, עצי אלון, שנפתח בכניסה לכפר בוקעתא שלמרגלות החרמון רק לפני מספר חודשים. בדרך למסעדה עוברים בלובי המעוצב, עם נברשות עצומות, שולחן ביליארד ופסנתר כנף ענק. הכל חדש מהניילון, הכל משדר יוקרה נינוחה. 

לוספר החדשה בבוקעתא
מטבח לבנוני עדכני | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור
לוספר. בוקעתא
חלל המסעדה. הכל חדש מהניילונים | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

מי שמוביל את לוספר הוא השף סאלח גוטאני, רק בן 28. הוא כבר הספיק לחיות ולעבוד 6 שנים בתל אביב, בין היתר עם נוף ע'תאמנה וארז קומרובסקי באירועים, וגם במטבחים של יפו תל אביב וקלארו. את מה שהוא למד אצל המנטורים הוא מיישם בלוספר בכל מנה, ואין מנה שטעמנו ולא הפתיעה, בין אם בזכות העבודה המעולה עם תנור הג'וספר והטיפול המקצועי והחכם בבשר, ובין אם בזכות החדשנות והיצירתיות שגוטאני משלב במנות הקלאסיות.

פרסומת

התפריט מציע על מנות קאלט של המטבח הדרוזי-לבנוני, אבל אף לא אחת מהן דומה למקור. בדרך כלל כשמנסים להוסיף תחכום למטבח עממי שורשי קל ליפול לתוך קלישאות ולהרוס את הפשוט והטוב שיש בו. זה לא הסיפור של לוספר, למעשה ההפך הוא הנכון. גוטאני מצליח להוסיף לקלאסיקות שדרוגים מעניינים שמעלים אותן מעלה.

אבל זה לא הכל. בין הדברים הראשונים ששמים אליהם לב בתפריט הם המחירים המפתיעים מאוד. לא לכיוון מעלה. התמחור פה מעלה תהייה לגבי הסכומים ששפים גובים במקומות אחרים. המנות הראשונות בתפריט מתומחרות בטווח של 28-56 שקלים. מנות ביניים נעות בין 62 ל-92 שקלים, ואילו העיקריות עולות בין 68 ל-156 שקלים. המנה הכי יקרה פה היא פילה בקר במשקל 300 גרם, והוא מוגש עם אספרגוס יפה, רוטב דמי גלאס מושלם, ארטישוק ירושלמי קריספי מעל קרם תפוח אדמה מלא חמאה. הבשר נצלה בצורה מושלמת ומציג עבודה מקצועית ביותר.

טרטר דג על לחם קריספי. לוספר
טרטר דג על בריוש קריספי | צילום: לין לוי, mako אוכל
סיגר מסחן עוף בפיתה סאג'. לוספר
סיגר פיתה סאג' | צילום: לין לוי, mako אוכל
פרסומת

הלקוח לפני הכל

המנות הראשונות מגוונות, וכוללות בין היתר טאבולה סורית שמוגשת בתוך סירות חסה עם לאבנה מעושנת ורכז רימונים; סלט פאטוש עם טוויסט של אבן יוגורט וטוויל של פיתה סאג' ובאבא גאנוש הכי טעים ומיוחד שטעמתי. המנה מורכבת מחציל קלוי ומעליו סלט משווייה שמוגש עם קרם טחינה וקרמבל צנוברים. יש גם קובה מטוגנת מדליקה שמוגשת בתוך כוס מעל יוגורט חם, והיא קריספית ופיקנטית וממולאת בבשר כבש ארומטי.

קובה מטוגנת על יוגורט חם. לוספר
קובה ממולאת בכבש על יוגורט חם | צילום: לין לוי, mako אוכל
פילה בקר בג'וספר. לוספר
פילה בקר | צילום: לין לוי, mako אוכל

במנות ביניים תמצאו טרטר דג על פרוסה עבה של לחם בריוש שהושחם בצורה מושלמת לכדי קריספיות חמאתית שזופה וטעימה. מנה נוספת היא שיפוד פירות ים שנצלה בג'ופסר ומוגש על ריזוטו פריקה וחמאת לימון. יש כאן גם עראייס קבב טורקי וסיגר חסאן, שהוא למעשה לחם סאג' דרוזי מגולגל לצורת סיגר וממולא ב-400 גרם עוף ובצל מקורמל. המנה מוגשת עם טחינה ועמבה.

פרסומת
טיפול מקצועי בבשר. לוספר. בוקעתא
עבודה מקצועית עם הג'וספר | צילום: לין לוי, mako אוכל

בגזרת העיקריות יש מנת שיש טאווק מהמבטח הלבנוני, ובה עוף עם סלט משווייה לצד צזיקי וסלט עלים. יש כאן גם לברק שלם שנצלה בג'וספר, המבורגר עם צ'דר, רוקט, חמוצים וצ'יפס שעולה 68 שקלים, וסטייק אנטריקוט במשקל 300 גרם שמוגש עם רוטב דמי גלאס, ירקות וקרם שורשים ועלותו 148 שקלים. מעבר לאסטטיות והחדשנות שיש בכל מנה שיוצאת מידיו של גוטאני, מדובר באוכל פשוט טעים מאוד שמגיע במנות נדיבות מאוד.

סינטה טלה עם טורטליני. לוספר
סינטה טלה עם טורטליני - מנה מהספיישלים | צילום: לין לוי, mako אוכל

ובשירות פה יכולות מסעדות בתל אביב רק לקנא. מדובר בשירות מקצועי, כיאה למסורת הכנסת האורחים הדרוזית שאין שנייה לה. יש כאן את הגינונים הנכונים ואת הטקסיות שגורמת לך להרגיש שאת נמצאת במסעדה אמיתית שבה הלקוח תמיד במקום הראשון. איפה עוד תמצאו חווייה כזאת במחירים שכאלה? לוספר אולי מוגדרת בתור מסעדת בשרים, אבל ההגדרה הזו רחוקה מלתאר את כל הטוב שיש בה. מבחינתנו היא הרבה יותר מעוד מסעדת בשר, אלא מסעדת שף אמיתית עם תעודות.

בווייז: מלון oaks, בוקעתא. שני-שבת 18:00-21:00. 054-4919869. לא כשר