שמש, חול, גלים והרבה כסף - זה מה שמחכה לרבים מהישראלים שיבקרו בחופי ישראל במהלך עונת הרחצה שנפתחה היום באופן רשמי ב-142 חופים. עם זאת, זה לא הדבר היחיד שמחכה להם: אלו שיגיעו יצטרכו להיפרד גם מהרבה מאוד כסף בחלק גדול מהחניונים.

על פי החלטת משרד הפנים מ-2007, אין לגבות כל תשלום בכניסה לחופים, למעט 10 שאושרו - וגם באלו התשלום מוגבל ל-10 שקלים לאדם. עם זאת, בדיקה של תכנית חיסכון בשיתוף ארגון אדם, טבע ודין מגלה שלמרות ההוראות הרשמיות - הים בהחלט לא שייך לכולם.

בחוף ניצנים התשלום אמור להיות אומנם 10 שקלים, אבל בסופי השבוע, בימים שבהם הציבור בדרך כלל מגיע לים, הוא קופץ ל-20 שקלים. בחוף קליה שבים המלח התשלום כבר מאמיר ל-30 שקלים.

רוצים לבלות בחוף דוגה? 55 ש"ח בבקשה

בחלק מהחופים המוכרזים אמנם לא נגבה תשלום באופן רשמי, אבל הרשויות גובות תשלום בעקיפין עבור חנייה. כך, למשל, בחוף מכמורת גובים בימי חול 20 שקלים ובשבת 30. אם תרצו להקים גם אוהל בחוף, תצטרכו להוציא את הארנק פעם נוספת ולשלם.

בחוף פולג בנתניה החנייה עולה 20 שקלים ומי שיגיע לחוף דוגה שבכנרת ישלם 55 שקלים רק על הזכות להחנות את רכבו - וכך גם ב-10 חופים נוספים מסביב לאגם.

הרשויות בתגובה: פועלים בהתאם לחוק

בימים אלה שר הפנים שוקל אם להאריך את ההיתר לתשלום שניתן לעשרת החופים ובעקבות פניית תכנית חיסכון יבדוק את החופים שאינם עומדים בקריטריונים. בינתיים, אנחנו צריכים לבדוק היטב לפני הכניסה לחוף אם התשלום הוא אכן בהיתר, ואם לא - לעמוד על זכותנו לבלות בחוף בחינם.

ומה אומרים בחופים בתגובה? בניצנים טוענים כי התשלום נלקח רק אם הוא כולל לינה בחוף. ממועצת מגילות ים המלח נמסר כי החופים המצויים באזור צפון ים המלח הינם בתחומי יהודה ושומרון, ועל כן לא חלים בהם חוקי מדינת ישראל הנוגעים להסדרת פעילות חופי רחצה. בנתניה אומרים כי בעיר כל החופים פתוחים לקהל הרחב ללא תשלום.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק