בודק את תווי התקן. דויטש (צילום: חדשות 2)
בודק את תווי התקן. דויטש | צילום: חדשות 2

רגע לפני פתיחת שנת הלימודים, את הכוחות האחרונים מרכזים ההורים וילדיהם להתארגנות ורכישת ציוד. בין המבקרים הרבים בחנויות הציוד, נמצאים גם פקחי משרד הכלכלה, שמסתובבים ומוודאים שתעשיית הקיץ הקצרה ועתירת ההכנסות הזו מתנהלת כשורה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הפקחים בודקים מקרוב כל מוצר ומוצר. מעיפרון ועד ילקוט, מהטעיות צרכניות ועד תקינות המוצרים השונים. "החוק מחייב שיהיה סימון בעברית, מה האריזה מכילה. גם להורה מותר לדעת מה זה מכיל, במה מדובר וממה להיזהר", אמר אחד הפקחים.

הכללים ברורים - כל תיק שמיועד לילדים מכיתות א' ועד ו' מחויב בתו תקן, המחייב בראש ובראשונה שגב הילקוט יהיה קשיח ומרופד. חל איסור למכור תיק ללא עלון שבו מופיעים פרטי היבואן והיצרן, ומידע על משקל התיק. כך הילד לא יישא משקל עודף ומיותר.

"אני בודק כאן את הילקוטים לכיתות א' ועד ו', שחל עליהם תקן רשמי", אמר גרישה דויטש, הממונה על התקינה במשרד הכלכלה, שמצא שלא כל התיקים עומדים בתו התקן. "הגב אינו קשיח, אנחנו לא רואים פה פסים זוהרים, והתיק על פניו הוא תיק לא תקני ולא מומלץ לקנייה", אמר דויטש.

כשכל פינה בכל חנות או מרכז מסחרי הופכת להפנינג קניות אחד גדול, צצות גם לא מעט בעיות צרכניות. מוצרים ללא מחירים, הודעות זוהרות על מוצרים שכבר אינם בתוקף, טעויות או הטעיות בהצגת המחירים, ובקיצור, כל מה שיכול לגרום להורים להוציא יותר ממה שתכננו.

אבל נראה שעל דבר אחד אין עוררין. עם או בלי תקן, במבצע או שלא במבצע, החזרה ללימודים מלווה בהוצאות כבדות למדי. "המחירים מטורפים. אני בטוחה שבסין התיק עולה לא הרבה, ופה זה עולה 250 שקלים", סיפרה אחת הלקוחות.