למה אנחנו שותים אלכוהול? לעיתים קרובות בשתיית יין או בירה יש הרבה יותר מהאלכוהול עצמו, השתייה היא אקט חברתי ומגבש, שמייצר תחושה של קירבה, ואווירה חגיגית. אך לא כולם יכולים להשתתף - מוסלמים דתיים, נשים בהיריון, ספורטאים - אלו רק חלק מהקבוצות שנמנעות מהמשקה החריף, ובכך נותרות מחוץ לאירועים רבים. האם הפתרון עבורם הגיע לישראל? 

משקאות אלכוהולים ללא אלכוהול תפסו תאוצה בעולם השתייה. מגזין המשקאות "the drink business", פרסם נתונים של חברת Fact.M, שם מציינים כי שוק היינות ללא אלכוהול גודל בקצב מהיר, של 8% בכל שנה. עוד טוענים בחברה שעד 2027 השוק כולו יהיה שווה 10 מיליארד דולר.הנתונים המרשימים האלה גורמים ליצרני המשקאות האלכוהולים הגדולים להעביר את הפוקוס שלהם לשוק הזה, וגם בארץ לא פספסו את הטרנד. בשבוע שעבר כבר החלו לשווק בארץ יינות מצרפת ללא אלכוהול, באתר ALCOFREE, שהושק בדיוק למטרה זו.

מאחורי הרעיון לייבא ארצה יינות ללא אלכוהול עומדים שלושה ישראלים, חברים טובים שגילו בבילוי משותף שאחד מהם לא יכול לשתות בגלל ניתוח שעבר לאחרונה. בהמשך, במהלך טיול בחו"ל שמעו על האפשרות המסקרנת של יינות ללא אלכוהול, והבינו שיש פה תחום ששווה להיכנס אליו.

"הקמנו את אתר ALCOFREE וכרגע אנו מציעים שם שני מותגים של יין מהיקב 'domaines pierre chavin' הצרפתי - יין ללא אלכוהול PETIT CHAVIN, ויין ללא אלכוהול אורגני OPIA", סיפר ל-N12 ירדן אדינגר, היבואן של היינות. "השאיפה שלנו להרחיב את התחום ולהיכנס לעוד ועוד מותגים, והכל 'ללא אלכוהול', כדי שכל החבורה תוכל להמשיך לבלות, לאכול ולשתות יחד בכל זמן ובכל מקום".

היין הייחודי מיוצר בשיטה מסורתית, כולל התססה אלכוהולית, על מנת לשמר בו את כל הרכיבים המועילים (כגון פוליפנולים, טאנין, רסברטרול, ויטמינים ומינרלים), ולאחר שהיין מוכן, מוציאים ממנו את האלכוהול בשיטת אוסמוזה הפוכה (זיקוק ייחודי בטמפרטורות נמוכות). כך מקבלים יין ללא אלכוהול מבלי לאבד את העוצמה הארומטית והיתרונות הבריאותיים. "זה גם בא בדיוק בזמן הנכון", הוסיף אדינגר, "כי אחד מהחבורה, בדיוק עכשיו אשתו נכנסה להריון".