האם יש עיתוי טוב מזה להגעתו של קרמבו חדש למדפים? האמת היא שכן, אם זה היה קורה לפני חודשיים, אז פרץ משבר הקרמבו הגדול בחסות שטראוס יוניליוור, זה היה אפילו יותר טוב - אבל עכשיו זה עדיין זמן מעולה. להזכירכם, פלדמן הפסיקה לייצר את המנבו שלה כבר בשנה שעברה, כך שיש צמא בשוק, ובעקבות משבר הצימקאו הגדול הוא מועצם מאי פעם. והאם הקרמבו החדש משתווה באיכותו לקרמבו של ילדותנו, המתוק והטעים עם הצימקאו הלא שרוף? כאן כבר התשובה מורכבת יותר. 

ויליפוד, שמייבאים את הממתק מדנמרק, טוענים שה"תן בו" שלהם (תכף נדבר על השם) הוא הוא הקרמבו המקורי, כך שמן הסתם יש לו עליונות על האחרים. יכול להיות שהם צודקים, אבל זה רק מעורר את השאלה - האם נאמנותנו אמורה להיות שמורה למקורו של הממתק, או שמא לגרסתו הישראלית, כפי שאנחנו מכירים אותה? אבל בואו, נתחיל בהתחלה.

קרמבו ביס  (צילום: By Dafna A.meron, shutterstock)
קרמבו. עד כמה חשוב לכם הביסקוויט? | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

הקרמבו הדני נראה די כמו קרמבו, שזה כבר טוב, כי הקרמבואים החו"ליים הם תמיד פחוסים ומשונים, וגם המבנה שלו הוא קרמבואי למשעי: עוגייה, עליה קציפת ביצים מתוקה ולציפוי סוג של צימקאו. העניין הוא שהיחסים בין המרכיבים האלה שונים בו למדי: הציפוי עבה יותר (אהבנו!), ואילו העוגייה דקה יותר. הרבה יותר. ממש ממש יותר. למעשה, היא יותר דף מאשר עוגייה, וקצת הזכירה לנו שכבה אחת של ופל מתוך המלא שיש בוופל שוקולד, נגיד. עוד הבדל הוא שקציפת הביצים מתוקה אפילו יותר מאשר בקרמבו שאנחנו מכירים, שזה כבר מאוד מתוקה. לכל השינויים האלה היינו צריכים להתרגל כשטעמנו את המוצר החדש, ואנחנו מודים שזה היה טיפה גדול עלינו. מה שעוד ציער אותנו מעט הוא השם - תן בו - שאנחנו בטוחים שהיה אפשר לחשוב על משהו קצת פחות וולגרי ממנו, אבל על זה החלטנו שלא להתקטנן.

View this post on Instagram

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita)

לצד כל האמור לעיל, אנחנו רוצים לציין לשבח את מגוון הציפויים בבן הדוד הדני. ישנו הציפוי הרגיל, בטעם שוקולד חלב, ישנו ציפוי בטעם שוקולד מריר, ושימו לב - יש ציפוי שוקולד מריר וקוקוס, שהוא ממש מגניב וגם ציפוי שוקולד לבן, שהוא יציאה פשוט מעולה. הלוואי שמישהו היה יכול לשכנע את פרנסי הקרמבו בארץ לנטוש את המוקה המטופש לטובת קרמבו בציפוי שוקולד לבן. מפגש הטעמים בינו לבין הקציפה היה ממש מרגש בשבילנו.

אז מה הסיכום? האם התן בו החדש יכול להחליף את הקרמבואים המוכרים? האם הוא משתווה אליהם באיכותו, ושמא אפילו מתעלה עליה? על כל השאלות האלה אנחנו מרגישים שאין בסמכותנו לענות, ולכן השתדלנו לתת לכם את כל הפרטים ונתוני ההשוואה. אם אתם חובבים גדולים של עוגיית הקרמבו, נגיד, אל תטרחו להתקרב, אבל אם הקרמבו הרגיל לא מספיק מתוק בעיניכם (יש כאלה בקהל?), או שאתם בעניין של גיוון בציפויים - לגמרי כדאי לתת לו צ'אנס. 

ומחשבה מצערת אחת לסיום: הסיבה שהתן בו לעולם לא יחליף באמת את הקרמבו שלנו, אלא לכל היותר יתקיים לצידו, היא שהוא אינו נמכר ביחידות בודדות (וגם אינו עטוף בנייר כסף). וקרמבו שלא קונים בשני שקל אחרי בית ספר - הוא לא באמת קרמבו.

להשיג ברשתות השיווק. מחיר: 9.90-19.90 לאריזות של 6 או 12 יחידות (בשני גדלים).