אוהבי כדור הארץ וכמובן גם בעלי החיים מחכים כבר שנים לפיתוח שיאפשר לאכול בשר מבלי לזהם את הסביבה ובלי לשחוט בעלי חיים. כלומר, ליהנות מבשר שאינו מתחליפים צמחיים, אלא בשר אמיתי, טעים ומזין שמקורו בתאיים חיים אך גדל במעבדה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

אכילת הבשר מן החי היא הרי חלק בלתי נפרד מההיסטוריה האנושית, והרעיון של ייצור בשר במעבדה הגיע דווקא מתוך רצון לשמר זאת - אך ללא ההשלכות הסביבתיות. "בראייה עולמית, שלשם אנחנו מכוונים, יש בעיה לגדל מזון היום", אמר שרון פימה, שותף מייסד ומנכ"ל "מיטק". "זו התעשייה הכי מזהמת בעולם כרגע, והיא תעשייה שמחפשת פתרונות".

ניר גולדשטיין, מנכ"ל "The Good Food Institute Israel", הסביר: "תעשיית הבשר פולטת יותר גזי חממה מכל סקטור התחבורה העולמי. יותר מהמטוסים, הרכבות והמכוניות. היא מזהמת 70% מהמים המתוקים בעולם, ותופסת יותר מ-75% משטחי החקלאות בעולם".

המרוץ ל"בשר המתורבת" (צילום: חדשות 12)
המרוץ ל"בשר המתורבת" | צילום: חדשות 12

"הילדים שלי והילדים שלך לא יהיו מסוגלים לאכול את אותו בשר שאנחנו גדלנו עליו, הם לא יהיו מסוגלים לאכול עוד שניצל של אימא או את הקבב של אבא, זה כבר לא יקרה. כי זה נגמר", הוסיף מייסד ונשיא פיוצ'ר מיט טכנולוגיות, פרופ' יעקב נחמיאס. "המין האנושי רגיל לאכול בשר כבר שני מיליון שנים. אנחנו רגישים לחומרים הארומטיים שמופקים מצליית בשר בצורה מטורפת. החוויה של הבשר היא חלק מהתרבות האנושית שלנו וזה משהו שאנחנו חייבים לייצר, אחרת לא נוכל בחיים להחליף אותו".

בנקודה הזו נכנסו טובי היזמים והמדענים, חלקם הגדול כאן בישראל, או ליתר דיוק, בשטח קטן סביב הפארק המדעי ברחובות, עמק הסיליקון של הבשר המתורבת בעולם כשהמטרה היא לייצר בשר באותו הטעם וללא שחיטה של בעלי חיים או זיהום של כדור הארץ.

המרוץ ל"בשר המתורבת" (צילום: חדשות 12)
המרוץ ל"בשר המתורבת" | צילום: חדשות 12

איך זה עובד? חברת פיוצ'ר מיט למשל משתמשת בתאים מרקמות של בעלי חיים שנשחטו למאכל. הם לוקחים את התאים פעם אחת ומתחילים לגדל אותם כך שהם ייצרו את אותו הטעם, אותו הריח אבל בשטח קטן בהרבה מזו שגדלה בו הפרה. לעומתם, הטכנולוגיה בחברת מיטק שונה לגמרי - מדפיסים בשר. הם מניחים על מסוע טיפות שכוללות תאים חיים, אלה הופכות למין דיו של מדפסת, ובהמשך הם יוצרים ממנו בהדפסה צורה שהיא שלב בבנייה של רקמה. הם אומנם עדיין לא בשלב הסופי של ייצור בשר, אבל כבר חתמו על שותפות עם ענקית מזון אמריקנית.

במפגש של טבעונית וקרניבור עם אחת ממנות קבב הכבש שייצרה פיוצ'ר מיט, בדקנו עד כמה הבשר טעים להם וכמה הוא דומה לבשר המוכר והאמיתי. " טעים, טעים, קרוב למקור. אני באמת מתרגש, זו היסטוריה. אני אוהב את זה יותר שומני וזה, אבל זה אנקדוטות שהן מאוד קלות לטיפול. המוצר מרגיש לי בשר"