נראה שהחום הישראלי ובטח גלי החום שהפכו תכופים גורמים לישראלים לרצות להתרענן. אחרי שנים רבות שבהן נסגרו לא מעט פארקי מים בארץ, כמו ה"לונה גל", "אשקלונה" וכמובן פארק המים בים המלח – נראה שהשנה הזו היא לא פחות משנת השיא של הפארקים הרטובים בישראל, וזה מוביל לכך שישראל הפכה למדינה של פארקים.

ווטרלנד, אילת

כבר שנים רבות שלא נרשמה כזו התרגשות באילת, אחרי תקופה ארוכה מדי – סוף סוף אפשר להכריז על פתיחת אטרקציה חדשה – ווטרלנד. פארק המים באילת צפוי להיפתח בשבוע הבא, בדיוק בשיא עונת התיירות. זאת, אחרי שנתיים של עיכובים והשקעה מוערכת של יותר מ-100 מיליון שקלים.

כרטיס כניסה לפארק ווטרלנד באילת עומד על 120 שקלים מגיל שנתיים ומעלה, עבור כרטיס כניסה בשעות הלילה (20:00 – 00:00) התשלום יעמוד על 110 שקלים. התעריפים לתושבי אילת יעמדו על 100 שקלים כניסה ביום עבור כל אחד מעל גיל שנתיים – ו-90 שקלים לכניסה בשעות הלילה.

רן אקשטיין, מבעלי ווטרלנד, תיאר מה כולל הפארק: "יש לנו כאן בריכות לילדים ולהורים, שלוש מגלשות מגובה 16 מטר – כולן מגלשות אבובים. כל המגלשות שלנו מלאות באפקטים שהם באמת יחידי סגולה, אין אותם בעולם". 

קאנטרי קלאב אופקים

רק בחודש האחרון נחנך מקום חדש להתרעננות באופקים. כרטיס כניסה לפארק המים עולה למבוגר שאינו תושב המקום 120 שקלים, לילד 100 שקלים. לעומת זאת, תושבי אופקים מקבלים הנחה - עבור מבוגר כרטיס יעלה 50 שקלים ולילד תושב אופקים 40 שקלים.

אלי מלכה, מנהל הקאנטרי, תיאר מה כולל הפארק: "שבעה דונם של מגלשות, מגלשת אבובים, מגלשה מהירה ועוד שתי מגלשות לילדים".

פארק המים גליץ', עפולה

גם בעפולה החלו לעבוד בקדחתניות על פארק מים חדש, שצפוי להיפתח כבר בשבוע הבא. "בעפולה בירת העמק יש 70 אלף תושבים, עיר מאוד חמה – ואנחנו מאוד מתרגשים לקראת חנוכת הפארק", ציין נתנאל כהן, מנכ"ל החברה הכלכלית עפולה.

הוא תיאר מה כולל הפארק: "6 מגלשות סך הכול, מגלשת אבובים עצומה, אחת בצורת קונוס ואחת מהירה – וכן מתחם מגלשות לגילאים יותר קטנים". כהן הדגיש: "צריך להגיד שזה לא שפיים ולא מימדיון ולא לונה גל. זה פארק מים עירוני שהתפקיד הכי חשוב שלו זה לתת את השירות לתושבי עפולה שייהנו מהמתקן המדהים הזה".

כרטיס כניסה לפארק הגליץ' בעפולה יעמוד על 160 שקלים בסוף שבוע למי שאינו תושב העיר, 120 שקלים ביום חול. עבור תושבי עפולה תינתן הנחה משמעותית – והם ישלמו 30 שקלים בלבד עבור כניסה ביום חול ו-40 שקלים בסוף שבוע.

נוף הגליל

גם בנוף הגליל עובדים במרץ על פארק מים משלהם. צפויים להיות בו מגלשות מים בגובה 12 מטרים, מתקני מים בעיצוב חדשני של עמודי ערפל ומזרקות. על פי העירייה, היקף ההשקעה בפרויקט – עומד על יותר מ-15 מיליון שקלים.

הפארקים הוותיקים

לצד כל הפארקים הנוצצים והחדשים, שנים רבות עומדים הפארקים הוותיקים. המימדיון, ימית 2000 וכמובן שפיים שמלא כמעט עד אפס מקום. מחיר כרטיס כניסה לפארק המים שפיים עומד על 140 שקלים, אם תקנו 3 כרטיסים ומעלה (כרטיס משפחתי), כל אחד יעלה 95 שקלים.

בישראל מנסים לעלות שלב בכל הקשור לפארקים האלו, אבל עד שזה יקרה – בעולם יש פארקי מים לאמיצים בלבד: בהונגריה, קנדה, פורטוגל וספרד וכמובן גם בדובאי. אבל דווקא בישראל יש בשורה חיובית – המחיר דומה למחירים של הפארקים המובילים בעולם. בימים שבהם הטמפרטורות רק עולות – נדמה שקצת מים קרים לא יזיקו לכולנו.