10. KFC

החודש פתחה רשת KFC את המסעדה ה-15 שלה בישראל, הפעם במתחם עופר בילו סנטר בקריית עקרון. בנוסף, שבה הרשת לכותרות החודש גם בגלל מנה חדשה ששלהבה את חובבי המתוק מלוח. היא נקראת דאבל דאון ומורכבת מנתחי פילה עוף וביניהן 2 פרוסות גבינה ורוטב בייגלה מלוח. המנה מוגשת במהדורה מוגבלת בכל הסניפים בארץ וכבר קיבלה כמה ביקורות מפתיעות לחיוב מחובבי אוכל מהיר. אם חשבתם שמגמת הבייגלה המלוח הולכת ונעלמת מחיינו, תחשבו שוב, אבל לפחות הפעם מדובר באמת ביציאה מפתיעה.   

חייבים להחזיק עם הנייר (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
המנה החדשה: 2 נתחי פילה עוף וביניהם גבינה ורוטב בייגלה | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

 

9. מאפיית סאנפלאוור, חיפה

בבניין היסטורי בשכונת בת גלים החיפאית נפתחה לאחרונה מאפיית סאנפלאוור. על המקום אחראיים עורכת דין בשם מאי והייטקיסט לשעבר בשם ינון שהחליטו להגשים חלום ולעבור לתחום יצירתי יותר. התפריט מתחלף כל הזמן לפי החשקים וכולל מאפים מיוחדים כמו מאפה הל שוודי, לחם מקורמל, משה בתיבה, מאפה גרוייר ופסטו, קובנה אישית עם שום קונפי, עוגת שמרים עומדת עם שוקולד, לחמים שונים כמו פוגאס, באגטים ולחמי מחמצת עם שלל אפשרויות לכריכים על וגם מבחר שוקולדים של השוקולטייר דוד זרביב. מדובר באחת הנקודות החמות של חיפה בשעות הבוקר, אז בואו מוכנים להמולה.

שדרות בת גלים 16, חיפה. לא כשר

סאן פלאוור חיפה מאפה הל  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
סאן פלאוור חיפה מאפה הל | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

 

8. הגלגל של שרדר

קשה להעביר חודש בלי שתיפתח בארץ שווארמה חדשה ומדוברת, ובמקרה של החודש הנוכחי מדובר בתופעה הוויראלית שהיא הגלגל של שרדר. תחילה פתח הטיק טוקר שווארמה במחיר שובר שוק בלב שוק הכרמל בתל אביב, אבל הבירוקרטיה עשתה את שלה והמיזם עבר לראשון לציון שם מוצעת מנת שווארמה על בסיס נתחי אנטריקוט משובצים בשומן כבש. התור כאן ארוך והמחיר נשמר- 40 שקלים לפיתה שווארמה עם צ'יפס ושתייה. לפי המחירים של שווארמות ארצנו בשנה החולפת, מדובר בעסקה משתלמת. מסקרן לראות האם היא תהיה משתלמת גם עבור בעלי המקום וכמה זמן כל המיזם הזה - שמבוסס רבות על טרנדים ויראליים - יחזיק.

הגלגל של שרדר. דוד סחרוב 17, ראשון לציון

 

7. HOC טרומפלדור

בית הקפה הפופולרי HOC בתל אביב התחדש החודש בסניף ברחוב טרומפלדור בקרבת חוף הים, מה שהופך את המיקום, לטעמנו לפחות, לאחד הבולטים ביותר של הקיץ הקרוב (זה גם אותו בניין בו פועל בר 51 הפופולרי). בטח בשילוב עם משקאות הקפה והמאצ'ה שמציעים כאן, אבל בייחוד בזכות האוכל האסתטי והמהנה שמגישים במקום ליד המשקאות. בסניף החדש התווספו אופציות רעננות לתפריט המוכר כמו כריך סלט ביצים, טוסט גאודה צ'דר, מוזלי, ועוגות קסטלה - הווריאציה היפנית לעוגות ספוג אווריריות בטעמים שונים כמו מאצ'ה, וניל וארל גריי.  

HOC. טרומפלדור 6, תל אביב

HOC - House Of Coffe (צילום: HOC, מתוך instagram)
HOC - House Of Coffe | צילום: HOC, מתוך instagram

 

6.  החומוס של ג'ינג'י בתל אביב

בקרב חובבי החומוס בארץ, החומוס של ג'ינג'י בקיבוץ עינת הוא כבר מוסד של ממש. כעת נפתחה בתל אביב שלוחה חדשה של המקום, והג'ינג'י מנסה להוכיח שאפשר לשחזר את הקסם גם בעיר בגדולה מבלי לגרוע באיכות ובאווירה המוכרת. בתפריט חומוס קלאסי, חומוס גרגירים עם טחינה, חומוס פול, משולש, מסבחה ועוד במחיר של 33 שקלים. החומוס עצמו מהז'אנר שמוגש חם עם הרבה שמן זית, כשהרבה מההייפ סביב המקום נעוץ גם בגישה החברית של העובדים. בינתיים, התל אביבים והעובדים באזור סקרנים מאוד לבחון את החומוסייה החדשה שהגיעה לעיר, ואנחנו סקרנים לראות אם הווריאציה האורבנית תצליח כמו החומוסייה בקיבוץ.

 החומוס של ג'ינג'י. יהודה הלוי 39, תל אביב יפו

החומוס של ג'ינג'י. משולש (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
החומוס של ג'ינג'י. משולש | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

 

5. קפה קלמטה

קלמטה היא מסעדה יוונית ותיקה ביפו, שמפורסמת בעיקר בחלון מרהיב שצופה לים התיכון והפך לאחת הנקודות המבוקשות ביפו כולה. כעת, פתחו כאן גם בית קפה חדש בשם קלמטה קפה שגם הוא בסטייל יווני. התפריט כולל אפשרויות כמו כריכים בסגנון יווני כמו אבוקדו עם סקורדליה וביצה עלומה; סביצ'ה מוסר עם בורגול, עשבים ויוגורט; סלט יווני עם פטה; ומאזטים כמו עלי גפן, איקרה ועוד. ויש גם ארוחות צהריים קלילות ממוסקה עם חצילים ועד לביבות קישואים עם בטטה, תרד, כרישה ושקדים.

קפה קלמטה. כיכר קדומים 10, תל אביב יפו טלפון: 03-6819998. לא כשר

 

קלמטה (צילום: בועז לביא)
קלמטה | צילום: בועז לביא
 

4. פרימו בר, חולון

העיר חולון לא ממש מתהדרת בשפע של ברי יין ומקומות בילוי קולינריים. פרימו בר, מיזם חדש מבית מסעדת סילו המוכרת בעיר, בשיתוף פעולה עם השפים בנצי ארבל ואופיר וידבסקי, מנסה להוות מוקד משיכה חדש בתחום. המקום, בר אוכל שמתמקד במנות בסטייל איטלקי והרבה יין, מציע תפריט רחב עם מנות טאבון שונות. בין האופציות: מנגולד בטאבון במילוי גבינות עם ציר תרד ופרמזן; קלמרי בגריל פחמים עם ארטישוק ירושלמי קונפי וסלסה ורדה; טרטר פילה בקר עם זיתים מסיציליה וחלמון פריך; ופיצה לימונה עם בשמל, ארטישוק א לה רומנה, רוקולה ופרמזן.  

Primo By Silo. שדרות ירושלים 216, חולון, טלפון: 03-5565955

פרימו בר - טליאטלה אספרגוס (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
פרימו בר - טליאטלה אספרגוס | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

 

3. דולצ'ה, רעננה

הפיצרייה באזור התעשייה של רעננה הפכה החודש לטרטוריה איטלקית שווה של ממש עם שלל מנות חדשות שמושכות למקום חובבי אוכל איטלקי מכל הארץ. תמצאו בדולצ'ה מנות ראשונות שוות כמו גראטן על גרמולטת עשבים ולאבנה לצד פסטות מדויקות כמו לימונה עם קראמבל לוז או פסטה פפרדלה בחמאת עגבניות שרי; וכמובן פיצות מיוחדות וקלאסיות בסגנון נפוליטני. הדבר היחידי שעוד לא יישר קו עם איכות האוכל הגבוהה וההייפ בקרב הפודיז הוא הסטייל במקום, שעדיין מצריך עבודה ושדרוג מפיצרייה פשוטה - למסעדה שמגיעים אליה לבלות ערב. אנחנו סומכים על הבעלים שירימו את הכפפה בהקדם.

דולצ'ה. המסגר 1, רעננה (בית טירן). טלפון: 077-2302535. כשר חלבי בהשגחת צהר

דולצ'ה רעננה גראטן  (צילום: דויד מויאל, יחסי ציבור)
דולצ'ה רעננה גראטן | צילום: דויד מויאל, יחסי ציבור

 

2.  נאיפה מולא

במיקום אסטרטגי למדי, היכן שפעלו בעבר מסעדות כמו בליני וקורדרו, נפתחה לאחרונה מסעדתה נאיפה של השפית המוכשרת נאיפה מולא. לא רק שמדובר במיזם נשי מסקרן במיוחד, המקום הזה נבנה במשך כל כך הרבה זמן, שלא מעט חובבי אוכל נהיו אובססיביים לגבי ביקור פה. בהתאם לסקרנות הגדולה, מאוד קשה להשיג כאן שולחן וכרגע - אלא אם יהיו ביטולים מפתיעים - תיאלצו להמתין שבועות או חודשים לביקור. התפריט יכלול מנות כמו סיגר מסח'אן - פיתה דרוזית במילוי עוף ובצל קונפי עם יוגורט שום וסומק; ניוקי מקמח פריקי עם כרישה צלויה, חמאה חומה ורוטב שמנת יוגורט; מלפוף - כרוב בלאדי ממולא בציר בקר מצומצם, שום קונפי וסחוג שבור; ומנסף טלה עם אוסובוקו טלה, ריזוטו בהרט ורוטב יוגורט חם.

נאיפה. יחיאלי 4, תל אביב יפו. לא כשר

נאיפה. ניוקי פריקי  (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
נאיפה. ניוקי פריקי | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

 

1. R48

כשמשלבים ביחד מלון מהיוקרתיים ביותר שנפתחו בישראל, מסעדת שף בת 9 שולחנות בלבד, ורותי ברודו אחת, התוצאה היא הייפ רציני. אפשר כמובן להרים גבה לנוכח הפתיחה היוקרתית של R48 (תיפרדו כאן מ-500 שקלים לסועד, לא כולל יין), בייחוד בתקופה הזאת, אבל יש מספיק אנשים שמוכנים להתגבר על המחיר הגבוה תמורת ארוחה כאן. לראייה, מאוד לא פשוט להזמין מקום. האוכל ב-R48 משתנה כל הזמן, כשמדובר בתפריט טעימות של השף אוהד סולומון. התפריט כולל הרבה נגיעות אסייתיות כמו ארטישוק ירושלמי עם מסאלה בוטנים וצ'אטני כוסברה; מרק רחוב בורמזי עם אטריות חומוס ונודי סרטנים. בהמשך תיפתח במלון מסעדה נוספת בסגנון של מסעדת הבראסרי האיקונית, שמתכוננת להיות משוחררת בהרבה וגם נגישה יותר מבחינת מחירים.

R48, רוטשילד 48, תל אביב יפו. לא כשר

שף אוהד סולומון והצוות (צילום: אסף קרלה)
מסעדת R48 | צילום: אסף קרלה