N12
פרסומת

"פתאום קיבלנו הודעה שנוידנו - בלי שחתמנו על כלום"

מירב מושקה מאשקלון קמה בוקר אחד וגילתה כי היא נוידה לספק החשמל הוט אנרג'י ללא ידיעתה, באמצעות מסמכים שכללו את פרטיה האישיים אך עם חתימה שלדבריה זויפה. למרות פניות חוזרות, בחברה התעקשו כי החתימה לגיטימית, ורק לאחר בהתערבות של mako מסרו כי מדובר בנציג של משווק חיצוני שפעל בניגוד לנהלים שפוטר בעקבות המקרה

אפרת נומברג יונגר
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק
לוגו הוט אנרג'י
לוגו הוט אנרג'י | צילום: יחסי ציבור

מירב מושקה מאשקלון נשמעת עדיין מופתעת מהקלות בה ניתן לזייף חתימה שלך, ולנייד אותך נגד רצונך לחברה אחרת. "צלצל אלי נציג מכירות והציע לי להצטרף לספק החשמל הוט אנרג'י (HOT energy). אמרתי לו שישלח טפסים אבל מאז נעלמו עקבותיו. פתאום אני מוצאת את עצמי מחוברת לאותה ספק מבלי שהסכמתי. מישהו זייף את החתימה שלי שול בעלי ולהוט מבחינתם לא אכפת".

זה התחיל משיחת מכירה רגילה. "התקשר אליי נציג מכירות בשם קורן", היא מספרת. "הוא הציע לי את הנושא הזה של הוט אנרג'י לא באמת הבנתי יותר מדי והייתי עסוקה. אמרתי לו: תשלח לי את הפרטים ואני אעבור על זה". הוט אנרג'י היא אחת מהחברות שנכנסו לתחום אספקת החשמל במסגרת התחרות החדשה, ומשווקת חבילות חשמל מוזלות לצרכנים.

מירב מספרת שהיא התנהלה כמו המון צרכנים בישראל: ביקשה שיישלחו מסמכים, דחתה החלטה לרגע שיהיה לה זמן, ואפילו נתנה מספר נוסף - של בעלה - כדי שיהיה מעורב גם הוא בהחלטה. "אמרתי לנציג גם: הכי טוב לדבר עם בעלי, אני באמת פחות מבינה בדברים האלה. אבל מאז נעלמו עקבותיו, ואנחנו מבחינתנו המשכנו כרגיל".

אלא שה"כרגיל" הזה החזיק עד שהגיעה הודעה. "לפני איזה שבועיים-שלושה", היא אומרת, "בעלי מתקשר אליי ושואל: 'תגידי מירב, חתמת עם הוט על מעבר ספק? כשעניתי בשלילה הוא אמר לי: 'כי קיבלתי עכשיו הודעה כאילו שהם ניידו אותנו'". כמעט במקביל, היא מספרת, נכנס גם מייל לתיבת הדואר שלה. "תודה להצטרפותכם להוט אנרג'י".

וכאן, מבחינתה, מתחיל החלק שמוציא אותה מדעתה: הניסיון להבין מי אישר את זה. "ישר צלצלתי אליהם והייתי בשוק. הם אמרו לי: אתם חתומים. ביקשתי לראות - וקיבלתי מסמך עם חתימה שלא שלנו"

בשיחה עם נציגה, לטענתה, נאמר לה שהיא "התחברה" בתאריך מסוים בנובמבר. מירב לא הבינה איך זה מסתדר עם המציאות שהיא מכירה: היא לא חתמה, בעלה לא חתם, והיא בכלל לא פתחה את המסמכים. "אמרתי לה: מה זאת אומרת? מי אישר? איפה אישר? אז היא אמרה לי: 'אתם חתומים על מסמכים שאישרתם'".
כשביקשה לראות את המסמך. לדבריה, הוא הגיע במייל. "חזרתי לנציגה בוואטסאפ ואמרתי לה: 'תקשיבי, זו לא החתימה שלי ולא של בעלי'", אלא שהאחרונה התעקשה ואמרה לה שמבחינתה המסמך לגיטימי.

פרסומת

בנקודה הזו מירב ניסתה, רגע, להטיל ספק בעצמה. "אמרתי לבעלי: אולי במקרה, בטעות, נכנסת וחתמת? הוא אמר לי: 'על מה בכלל? לא פתחתי את זה אפילו'".

ואז מגיע פרט שמטריד אותה אפילו יותר מהחתימה: הנתונים בתוך החוזה. "הפרטים שנמצאים בתוך החוזה… זה הפרטים שלי. תעודת זהות, שם, פרטים מזהים. אני לקוחה של הוט - טלוויזיה, כבלים והכול. אז משם הפרטים. אבל החתימה פשוט לא שלנו".

"אם זה נכון", היא אומרת, "זה כבר לא 'סתם' טעות במכירה אגרסיבית. זו שאלה של שימוש במידע אישי, ועוד בדרך שמובילה לשינוי בחשבון החשמל בלי הסכמה מודעת שלנו. מישהו לקח את הפרטים ופשט השתמש בהם".
מירב מתארת מסכת שיחות שבה היא מנסה להגיע למישהו בכיר. אחת הנציגות, "עדן", הוצגה לדבריה כמי שמנהלת את האירוע. גם שם, היא אומרת, קיבלה את אותה תשובה: "אבל אתם חתומים".

מירב ניסתה לתקוף את העניין מהכיוון הטכני: מאיזה מספר טלפון בוצעה ההצטרפות, לאן נשלח הקישור, איך בכלל הושלמה הפעולה. "בהתחלה היא אמרה לי את המספרים שלנו, ואז פתאום אמרה איזשהו מספר לא ברור. אמרתי לה: זה לא מספר שלנו. היא אמרה: 'תני לי לבדוק, אני חוזרת אלייך'… מאז נעלמו עקבותיה".

לדבריה, יום אחרי יום היא מקבלת תשובה אחת: "זה בבדיקה".

מירב ממשיכה להתעקש מול החברה ובאחד מסבבי השיחות חוזר אליה מישהו שטוען שהוא מנהל ואמר לה: "יש חתימה, זה לא מעניין מאיפה זה הגיע" מירב הקשתה ואמרה: "אתה מנהל, אתה אמור להיות בצד הלקוח. אתה בא להאשים אותי". לטענתה, הוא נשאר בעמדתו: "זה אתם".

פרסומת

אחרי הסיבוב מול הוט אנרג'י, מירב ניסתה לדבר גם עם הוט עצמה - לפחות כדי לחתוך קשר. "אני לא רוצה מהם שום קשר. לא בכבלים ולא בשום דבר", היא אומרת. באותה שיחה, היא מספרת, נציגה אמרה לה משפט אחד שגרם לה לעצור: אם זה באמת לא אתם - מאיפה יש להם בכלל מספר חוזה חשמל?

איך באמת?

"על הפרטים של המסמך כתוב מספר חוזה של החשמל", מאשרת מירב. "אין לי מושג מאיפה הם הביאו אותו, כי אני לא נתתי להם שום מסמך כזה. שום מסמך".

וכאן מגיע האבסורד הכי גדול מבחינתה: כדי לעצור את ההתקשרות, היא זו שנדרשת לבצע את הפרוצדורה. "הם אומרים לי: 'אין בעיה, אנחנו נפסיק לך' - אבל את צריכה לנייד את עצמך חזרה לחברת החשמל. למה אני צריכה לעשות את הפרוצדורה הזו עכשיו? אני צריכה למלא טפסים עכשיו, ולנייד את עצמי חזרה".

ברשות החשמל מזכירים במדריך הרשמי לצרכנים שבכל שלב אפשר לחזור לאספקה של חברת החשמל, ושבמקרה של מחלוקת עם ספק פרטי, ההמלצה היא קודם לפנות לספק, ואם זה לא נפתר - להגיש פנייה לרשות החשמל.

מהחברה נמסר: ״מבדיקה מעמיקה שביצענו, עולה כי מדובר בנציג של משווק חיצוני אשר פעל בניגוד לנהלי החברה. אנו מצרים בפני הלקוחה על המקרה ורואים אותו בחומרה".

"בעקבות המקרה הורינו למשווק להעביר את הנציג לאלתר מתפקידו ואנו בוחנים את כל האמצעים העומדים לרשותנו בנושא. כמו כן ביצענו חידוד נהלים על מנת למנוע הישנות מקרים דומים.״