לא מעט ישראלים כבר עלו מזמן על השיטה – להזמין מוצרים מאתרים מקומיים בחו"ל לכתובת באותה המדינה ולשלוח לארץ באמצעות חברת משלוח. ובכל זאת, גם הצרכנים הישראלים המתוחכמים מצליחים לפספס כמה אתרים זולים שיכולים לגרום להם לשכוח (לרגע, לפחות), מעלי אקספרס.

"בשוק הכללי רואים עכשיו בפועל עליות מחירים מאוד משמעותיות. החברות מפחדות להעלות מחירים באופן ישיר אז הן פשוט מצמצמות הנחות ומצמצמים את מחיר המבצע. כלומר אם אנחנו למשל רגילים לקנות מוצר עם 30 אחוזי הנחה קבועים, עכשיו נשלם יותר אבל אף אחד לא יפקח על זה ואי אפשר לבוא אליהם בטענות. פה מתחיל העושק האמיתי", אומר ד״ר חזי גור, מנכ״ל המכון לחקר הקמעונאות, ״אפשר לראות את זה עכשיו באופן בולט מאוד בחנויות האופנה, אם נשווה את המבצעים של סוף עונה ברשתות המובילות לשנה שעברה, היום אין 50 אחוז מהמבצעים האלה. המחירים הממוצעים בשוק האופנה כיום לא דומים לשנה הקודמת, הם מאוד גבוהים. יש כמובן פערים עצומים לעומת המחירים בחו״ל".

לדבריו, אין הצדקה לעליית המחירים המשמעותית שאנחנו רואים. ״עם כל הבעיות של המשלוח בים זה לא נוגע לכל נתיבי השילוח, ורק מה שמגיע מהמזרח מהווה בעיה משמעותית. 99.9 אחוז מההובלות מגיעות בזמן והכל בסדר, הפחד הוא מאותה אונייה שיתקפו או יעצרו אותה. יש סיכון שלא רוצים לקחת והמחיר עלה, אבל לא ברמה של עליות המחירים שאנחנו רואים כאן. אין היום סיבה אמיתית לזינוק המחירים", אומר ד״ר גור. ״גם ברשתות האונליין רואים עליות מחירים. אפילו בעולמות של אמזון, Ebay ואלי אקספרס רואים שהמחירים עלו ביחס לשנה הקודמת, ועיקר העלייה היא במחירי המשלוח".

אתר הקניות הגרמני זלנדו (צילום: T. Schneider, shutterstock)
אתר הקניות הגרמני זלנדו | צילום: T. Schneider, shutterstock

אז מה עושים? לא מפתיע שהישראלים כמו הישראלים, מוצאים דרכים יצירתיות להוזיל עלויות גם בתקופות קשות כאלה. דרך אחת היא הזמנת מוצרים מאתרים מקומיים באירופה או בארה״ב שלא עושות משלוח לישראל באופן רשמי. שם חברות משלוח ישראליות נכנסות לתמונות ודרכן ניתן לשלוח את החבילות לארץ. למי שמוכן לחפש ולרכוש אונליין באנגלית - הרבה פעמים קניה באתרים הללו גם יחד עם עלות השילוח עדיין מוזילה את הסל בהשוואה לקנייה בישראל.

שירה דנינו, בלוגרית אופנה ו"שופינג איכותי בזול" הפכה למקצוענית בשיטה הזו. ״יש מוצרים שממש משתלם לעשות בהם את זה ויש כאלה שלא. זה תלוי באיך שמחשבים את עלויות חברות המשלוחים. אם עושים את זה נכון זה מוזיל עלויות". היא רוכשת לרוב בשיטה הזו בזארה הולנד, H&M וספורה, ומזמינה לארץ דרך ארה"ב ואירופה.

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎שירה דנינו | אופנה ושופינג איכותי בזול‎‏ (@‏‎shira_danino‎‏)‎‏

איך זה עובד? "אם עכשיו את רוצה לרכוש משהו את צריכה לעבור לגלישה פרטית ולחפש בגוגל למשל זארה הולנד. את מתחברת, פותחת חשבון ומכניסה מה שרוצה לסל. כשאת מגיעה לכתובת את נכנסת לאתר המשלוחים של רד בוקס ומקבלת מהם כתובת. את הכתובת שהם הביאו מזינים באתר של זארה, וחשוב לרשום את הטלפון הישראלי הרגיל. זארה שולחים לרד בוקס, את משלמת עלות שילוח קטנה לזארה של למשל 3 יורו ולפעמים אפילו בכלל לא. כשזה מגיע לרד בוקס הם שולחים את זה לארץ וגם אומרים לך מה עלות השילוח".

חשוב כמובן לקרוא טוב טוב מה אתם מזמינים. "זה חשוב לכל צרכן שקונה דרך האינטרנט. אל פשוט תקנו מוצר אלא תשוו מחירים בין אתרים. אני תמיד ממליצה גם לקרוא ביקורות״ היא אומרת ומוסיפה, ״אם למשל ראיתי פריט בזארה הולנד אני עושה חיפוש בגוגל לפי תמונה כדי לראות אם יש מחירים יותר טובים באתרים אחרים. זה חשוב לכל קנייה צרכנית באונליין וזה חשוב כי כך תדעו אם השגתם מחיר טוב או לא".

אתר הקניות ההולנדי BOL (צילום: Postmodern Studio, shutterstock)
אתר הקניות ההולנדי BOL | צילום: Postmodern Studio, shutterstock

יש לה כמה טיפים חשובים. "אני לא ממליצה להזמין דברים שמגיעים מארה״ב אם הם מעל 150 מ״ל כמו בשמים, כי זה מתעכב במכס. בכל מה שקשור לבשמים ואיפור חשוב לבדוק את גודל החבילה וכמות המ״ל, כי בזה עושים הכי הרבה בלאגן כשמזמינים. זה רלוונטי לכל מה שמזמינים מארה״ב", היא אומרת. ״שימו לב לא לקנות במעל 75 דולר כשמזמינים בגדים, כי אז משלמים מכס וזה הופך את זה כבר ללא כל כך משתלם. אם את לא רוצה לעבור את ה-75 דולר וכן להזמין כמה פריטים אפשר לרכוש שתי חבילות שונות בהפרש של 24 שעות בין הזמנה. אני ממליצה לרכוש בעיקר מוצרים עם משקל קטן. למשל ז׳קט עור ארוך עד הרצפה לא כדאי להזמין ממנגו כי השילוח יצא יקר, אבל אם יש סייל בזארה ופריטים של 7 יורו ברור שאזמין כי זה משתלם".

330 שקל עבור 8 פריטים

ד״ר גור מחדד גם כי עלויות המכס מהוות גורם משפיע בהחלטה אם להזמין מוצר או לא. "יכול להיות שפתאום תשלם יותר למרות שקנית בזול. מגיע מוצר וברגע שבחשבונית רואים שהסכום הוא מעל ייבוא אישי זה נעצר במקום. קורה לא מעט שחבילות מגיעות לארץ, הלקוחות רואים את המחיר שצריך לשלם במכס ומרימים ידיים. אתה מעדיף להפסיד 200 שקל אבל לא להוסיף עוד 150 שקל על אותו מוצר ולכן תוותר".

אם יודעים את הכללים והאותיות הקטנות, הסכומים שאפשר לחסוך כך הם בלתי נתפסים. "לא מזמן היה סייל בזארה הולנד ואפילו עם עלות השילוח זה עדיין מחיר מטורף. הגעתי בסוף למחיר של 330 שקלים עבור 8 פריטים כמו בלייזר, ג׳ינס, ז׳קט ובייסקים, כשבארץ פריט אחד רק יעלה לי 299 שח", מתארת דנינו. "מי שיודע לקנות באינטרנט יכול למצוא תמיד מחירים שווים. לחכות לסיילים, תוך השוואת מחירים זה חשוב". 

אתר הקניות הגרמני Otto  (צילום: Sharaf Maksumov, shutterstock)
אתר הקניות הגרמני Otto | צילום: Sharaf Maksumov, shutterstock

חוץ מזארה ורשתות מוכרות אחרות, יש לא מעט אתרי אופנה מקומיים שמציעים מחירים אטרקטיביים. כך למשל לאתר  Zalandoיש כ-50 מיליון לקוחות פעילים ביותר מ-25 מדינות באירופה. הפלטפורמה המקוונת הזו הפכה לנדבך מרכזי בתעשיית המסחר האלקטרוני באירופה עם יותר מ-5,800 מותגים, ובשיטה הזו אפשר להזמין אותם גם לישראל.

סניף kaufland בפולין (צילום: Karolis Kavolelis, shutterstock)
סניף kaufland בפולין | צילום: Karolis Kavolelis, shutterstock

להזמין ישר מפולין ומגרמניה

חוץ מאופנה, באתרים אחרים אפשר למצוא מגוון רחב מאוד של מוצרים. אחד מאתרי הסחר שכבר מסתמן כמעניין את הישראלים הוא Allegro הפולני. אלגרו, שנוסד בשנת 1999, הוא כיום אתר הקניות הגדול ביותר בפולין ובין הגדולים הפועלים באירופה אחרי אמזון ואיביי. תוכלו למצוא שם הכל מהכל – ממוצרי מזון שונים, דרך קפסולות למדיח ועד לאוכל לכלבים.

האפשרויות באונליין רחבות ומגוונות – כך למשל גם אתר המסחר Bol ההולנדי מציע מוצרים ממגוון תחומים ובמחירים מוזלים._OBJ

דוגמה נוספת היא זירת המסחר הגרמנית הענקית Otto.de.

אתר גרמני נוסף ששווה להכיר הוא kaufland.

עם זאת, הפתרון כמובן פחות מתאים למי שמתקשה עם טכנולוגיה והזמנה מקוונת. "יש בידול עצום בין גילאי 17 למשל לבין אנשים מעל גיל 40. הצעירים חיים את עולם המדיה ושולטים בכל דבר גם מעבר לים אבל לא לכולם יש את היכולת החדשה הזו. לקחת מישהו שאין לו מושג איך זה מתנהל ולהגיד לו תשלח לנקודה איקס ומשם יביאו לך זה, זה יכול להישמע מורכב ומפחיד", מדגיש ד״ר גור.

אם יש לכם יכולת, רצון ואפשרות להזמין את המוצרים מאתרי האונליין האלו ואחרים דרך חברות שילוח ישראליות, תוך מעקב אחרי כללי המכס והטיפים להוזלת העלויות – נראה שמדובר בפתרון משתלם למדי ומבורך בתקופה של עליות מחירים.