10. קונגרס בזל

אחת השווארמיות החביבות בתל אביב עברה למיקום חדש והשתדרגה בתחילת החודש הזה מבחינת תשתיות, גודל ומקומות ישיבה. עם זאת, בזירה הקולינרית האוכל בקונגרס בזל נותר טוב כשהיה והתפריט לא השתנה. זה תמיד היה מקום שבסיסו בשווארמה וגם עכשיו, יש כאן שווארמה פרגית שמשבצת בתוכה עור עוף פריך והיא לב המקום. יש גם שניצל, פלאפל או מנות חזה עוף, והכול בגישה שובבה שבה הלקוח תמיד טועה, אבל האווירה מהנה ומשוחררת. קונגרס בזל אומנם לא חדש בנוף, אבל הוא חלק משפע השווארמיות שהולכות ומתרבות בכל הארץ (ולא רק בתל אביב). אין פה שווארמה גימיקית כמו בלא מעט מקומות חדשים שנפתחים בחודשים האחרונים, ועדיין, קונגרס בזל הוא חלק מהותי בסצנת השווארמה וכזה ששווה להקדיש לו טעימה.   

קונגרס בזל. אבן גבירול 137, תל אביב יפו.

קונגרס בזל. פיתה מעולה ואפילו לא כזאת מושחתת (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
קונגרס בזל. פיתה מעולה ואפילו לא כזאת מושחתת | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

9. יאפה כנאפה, דיזנגוף

אחת ממסעדות הכנאפה הפופולריות בישראל, אם לא הפופולרית ביותר, יאפה כנאפה - שהעמידה תורי ענק בסניף היפואי, פתחה החודש סניף חדש ברחוב דיזנגוף בתל אביב. גם בסניף הנוכחי הכנאפה נהדרת, עתירת פיסטוקים, ופה היא גם מוגשת עם אופציה לשלגון פיסטוק שנעשה במקום, בהמשך ישיר לטרנד הפיסטוק שלא מפסיק לשטוף את ישראל. שלגון הפיסטוק כאן מסתמן כלהיט לקראת הקיץ הקרוב - מדובר בשלגון שמשלב פיסטוק ושוקולד לבן, וכולל מילוי של ליבת פיסטוק (ניתן גם לרכוש את השלגון בנפרד). בנוסף, יש כאן גם בקלאווה במילוי פיסטוקים ואגוזים; קינוח טרס לצ'ס מסורתי בנגיעת קפה; וכדורי עוואמה חמים. יאמי.

יאפא כנאפה. דיזנגוף 175, תל אביב יפו.

 

פיסטוק קראנץ' שמכינים במקום (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
יאפא כנאפה דיזנגוף. כנאפה פשוט מעולה | צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

8. זאמאן, הוד השרון  

אחרי שפתח את השווארמה שמוכנה בתוך בור בקלאנסווה (אבו אדם) שהפכה ללהיט, עבד מרעי, פותח מקום נוסף בהוד השרון והפעם בדגש על חומוס. סוד החומוס בזאמאן נעוץ דווקא בטחינה, שלמעשה נטחנת כאן במקום באבן ריחיים. הטחינה הגולמית היא חלק ניכר מהחומוס שמוגש במקום, כשכמעט מחצית ממנת החומוס מבוססת על טחינה. בין התוספות השונות אפשר למצוא כאן גם חומוס עם שקשוקה, חומוס עם גרגירים, מסבחה עם צנוברים, חומוס פול, חומוס עם תבשיל פריקה וחומוס פטריות. הצעד הבא: שווארמיה בלב תל אביב שתביא לעיר הגדולה את טכניקת הבישול באדמה.

חומוס זאמאן. דרך רמתיים 88, הוד השרון.

חומוס זאמאן (צילום: לין לוי, mako אוכל)
חומוס זאמאן | צילום: לין לוי, mako אוכל

7. טרטוריה מקומית

השפים הצעירים אורי צור ועמית אמיר עברו לגליל ואחרי שנים במסעדות תל אביביות, החליטו לפתוח מסעדה משלהם באווירה הייחודית של צפון הארץ. התפריט בטרטוריה מקומית משתנה, לא שגרתי, וכולל אפשרויות כמו דג נא עם חומעה, תפוחי אדמה וחרדל מותסס; שומר צלוי עם לאב גאי מקומי וענבי בוסר; גבינת פטה מטוגנת ועטופה בפיתה דרוזית עם דבש ממתת; פסטה עם בצל מטוגן, קרעי זיתים שחורים, צלפים, פרמזן, פירורי לחם וצימוקים; עוגת תמרים עם גלידת שמן זית ;ומילפיי הדרים וביטר אפרסק. אם נוסעים צפונה בעונת החגים הקרובה, בהחלט יעד נהדר לפקוד.

טרטוריה מקומית. שומרה. טלפון: 054-4450849

טרטוריה מקומית, שף אורי צור (צילום: לין לוי, mako אוכל)
טרטוריה מקומית, שף אורי צור | צילום: לין לוי, mako אוכל

6. ריסטרט, בוסתן הגליל

ריסטרט החדשה בבוסתן הגליל היא מעדנייה מסעדה חדשה בבעלות אביחי פחימה ועידן רקיר. מדובר בתחנה מסקרנת לארוחות בוקר מושקעות כמו קרואסון פרעצל עם מקושקשת, גבינת שמנת, פרמזן וחמאת פסטו; ברוסקטת בריוש עם גבינת בושה, ריבת תאנים וקוויאר בלסמי; וקולרבי אפוי עם יוגורט פיסטוק, גרמולטת פיסטוק הדרים וטוויל פריקה. בשעות הצהריים מציעים כאן תפריט אחר שכולל אפשרויות כמו סיגר דגים עם טחינה יוגורט וצ'ילי; פילה דג על אנילוטי תירס עם רוטב חמאה חומה ופטריות שימאג'י; וניוקי עם ירוקים בחמאת לימון וקרמבל בריוש. לצד האוכל, זאת כמובן גם מעדנייה, ואפשר למצוא במקום שלל חומרי גלם גליליים לרכישה הביתה, אלכוהול, יינות, גבינות ומאפים.

ריסטרט. בוסתן הגליל, טלפון: 054-8038452

מעדניית ריסטרט (צילום: פחימה, יחסי ציבור)
מעדניית ריסטרט | צילום: פחימה, יחסי ציבור

5. כנאפה כעכ

אחרי הבטחות רבות והמתנה רבה אפילו יותר, ואחרי שדוכן הכעכ שלה באגמון מרקט משך אליו חובבי כנאפה מכל רחבי הארץ, פראח רסלאן המוכשרת ממאסטר שף פתחה את כנאפה כעכ שלה גם בשוק הנמל בתל אביב. הכנאפה המיוחדת, שכיכבה עם רסלאן במהלך העונה בהשתתפותה, מתהדרת בשכבת סולת פריכה,\ עם מי זאהר, ורדים מיובשים ופיסטוקים, ומוגשת בתוך בייגל דקיק בציפוי שומשום. שילוב רב פחמימתי מדויק של מתיקות ומליחות נעימה. בנוסף אפשר למצוא פה גם מעמולים, קטאייף במילויים כמו גבינה או אגוזים וספיישלים מיוחדים בסופי השבוע. 

כנאפה כעכ. שוק הנמל, האנגר 12 נמל תל אביב.

כנאפה כעכ מגיע לתל אביב (צילום: שני בריל, יחסי ציבור)
כנאפה כעכ מגיע לתל אביב | צילום: שני בריל, יחסי ציבור

4. מחניודה

לאחר תקופת פעילות מוצלחת של מסעדת מחניודה בתל אביב (בעקבות שיפוץ של מסעדת האם בירושלים), שבה החודש המסעדה האיקונית לפעול בביתה המוכר והמשודרג בשוק הירושלמי הפופולרי. סיבה נהדרת למיקום היפה והמכובד שלה ברשימתנו החודשית. במקביל, היה זה חודש משמעותי מאוד עבור אסף גרניט וקבוצת המסעדנות העולמית שלו כשבתחילת מרץ קיבלה שוב מסעדת שבור של הקבוצה בפריז כוכב מישלן, עליו שמרה משנת 2021. בהתחשב בעובדה שמדובר בקבוצה שלא שוקטת על שמריה, מעניין יהיה לראות מה ואיפה יהיה הצעד הבא.

מחניודה. בית יעקב 10, ירושלים. טלפון: 02-5333442

דג וירקות שוק של מחניודה | מסעדות מומלצות (צילום: כפיר חרבי,  יחסי ציבור )
דג וירקות שוק, מחניודה | צילום: כפיר חרבי, יחסי ציבור

3. R48

אומנם הדליקטסן ממשיך להתפשט בקצב מסחרר ברחבי מרכז הארץ עם סניף חדש וכבר פופולרי בגני תקווה (ובקרוב גם סניף נוסף בצפון תל אביב), אך הייתה זאת דווקא המסעדה היוקרתית של קבוצת R2M שנפתחה בבית המלון החדש ברחוב רוטשילד בתל אביב, שגנבה החודש את הרעם. בין אם זאת ארוחת טעימות שמתקיימת כאן בשעות הערב ונותנת דגש לאוכל האסייתי, ובין אם זאת ארוחת הבוקר המהוקצעת שבמחיר שומט לסתות של מאתיים שקלים לאדם מאפשרת לך לרגע להרגיש כמו בחופשה יוקרתית בחו"ל, R48 היא ללא ספק אחד מהמקומות הבולטים של הרגע, וכשתיפתח כאן מסעדת הבראסרי הגדולה, אין לנו ספק שהרעש רק ילך ויתעצם.

R48, רוטשילד 48, תל אביב יפו.

מסעדת R48 (צילום: אסף קרלה)
מסעדת R48 | צילום: אסף קרלה

2. סנטי

בר האוכל בהשראת האיזקיה היפנית של גיא אריש, סנטי, רק נפתח להרצה וכבר ניתן למצוא בו את כל השפים והפודיז שנוהרים לבדוק את המקום החדש והמאוד מדובר בלב תל אביב. אריש, שהוא גם השף של מסעדת משייה הסמוכה מבית קבוצת בארקה האוס, החליט להביא לכאן מטבח מוקפד שהולך טוב עם קוקטיילים או יין, והרעיון הוא מנות קטנות וחכמות, חלקן הרחב מהגריל היפני. בין האופציות פה למשל חסה ליטל ג'אם עם גארום פטריות וגבינת מעיין חרוד; מולים מעושנים ומיסו של חומוס; שיפוד לבבות וקוויאר שחור מתוצרת ישראלית; שיפוד פורל ולארדו; וקינוח אוורירי של עוגת גבינה ניו יורקית בווריאציה שטרם חוויתם.

 סנטי. גורדון 17, תל אביב. 

מסעדת סנטי (צילום: דור קדמי)
מסעדת סנטי | צילום: דור קדמי

1. נאיפה

אחרי חודשים ארוכים של טיזינג, נאיפה מולא המוכשרת פתחה ממש לאחרונה את המסעדה החדשה שלה (שגם נושאת את שמה) בשכונת נווה צדק בתל אביב. לא סטנדרטי לראות בלב הזירה הקולינרית של ישראל מסעדת שף מוקפדת עם אוכל בסגנון ערבי, והייחוד הזה מצליח להביא למסעדת נאיפה סקרנים מכל רחבי הארץ. האוכל כאן בהשראת הבית של נאיפה, אבל כולל שמות שמוכרים לכל תושבי הארץ, מסיגר במילוי תבשיל מסאחן, פטאייר זעתר, ניוקי מקמח פריקי, שישברק שמוגשים פה במילוי לחם אדום בציר דגים עשיר; וקינוח לילות ביירות עדין שלא כדאי לוותר עליו. כיאה למסעדה שממוקמת במקום הראשון שלנו החודש, קשה מאוד להשיג כאן מקום בתקופה הקרובה, אז קחו זאת בחשבון.

נאיפה. יחיאלי 4, תל אביב-יפו. טלפון 077-9386487

נאיפה. נתחי דג פריך (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
נאיפה. נתחי דג פריך | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור