תל אביב רוויה בתי קפה שכונתיים אופנתיים, כשלא מעט מהם מוקדשים לתרבות הקפה ומביאים את בשורת הגל השלישי של קפה ששוטף את העולם. ובכל זאת, הדיבור הוא שתרבות בתי הקפה בדעיכה לאור קצב הגדילה של בייקריות שצצות בכל פינה ומציעות גראב אנד גו ללא מלצרים ומשלבות בין קונדיטוריה לנשנושים קלים שמתאימים לכל שעה ביום.

בגלל זה מפתיע שדווקא עכשיו נחנך בית קפה חדש, קטן, אינטימי ומאוד מיוחד. מדובר בג'לטרייה שטפן שפועלת ברחוב טשרניחובסקי כבר מאז 2019 ולאחרונה עברה שיפוץ והפכה לבית קפה של ממש עם תפריט בוקר קטן אבל מאוד יוצא דופן. תכף נסביר ונפרט עליו, אבל לפני זה רק נציין שיש בגלגול החדש של שטפן גם תצוגה מרהיבה של עוגות מהאסכולה האוסטרית ואיך לא, גם מבחר שטרודלים מסחרר.

שטפן אחרי השיפוץ (צילום: לין לוי, mako אוכל)
שטפן אחרי השיפוץ | צילום: לין לוי, mako אוכל
שטפן - בלינצ'ס אוסטריים (פלצינקן) (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
שטפן - בלינצ'ס אוסטריים (פלצינקן) | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

עוד בmako אוכל:

הסיפור של שטפן התחיל כאמור עוד ב-2019 כשהשף גלסייר האוסטרי שטפן מאכר התחיל לייצר בתל אביב גלידות מיוחדות. בהמשך הצטרף למקום גלידות גם השטרודל הווינאי הקלאסי, אותו זאכר הכין על פי המתכון של סבתא שלו. כיום מלבד הגרסה הקלאסית, יש כאן גם שטרודל מלוח עם גבינת פטה, מנגולד ותרד שאפשר לאכול במקום לצד שמנת חמוצה (52 שקלים); שטרודל תפוחים טבעוני; שטרודל ללא סוכר; ויש גם שטרודלים מיוחדים ממולאים באגסים וקרם שקדים, בדובדבנים וגבינה מתוקה, ואפילו יש גם אחד עם משמשים וגבינה! מחיר לפרוסת שטרודל מתוקה: 36 שקלים, או 50 שקלים כולל מנת גלידה.

לצד השטרודלים המצוינים שאפשר לאכול במקום (או לארוז הביתה במארז שלא היה מבייש תכשיטי יוקרה), יש גם מבחר מכובד ומרשים של עוגות אוסטריות יפהפיות: עוגת האסטהאזי עם שכבות מרנג שקדים שביניהן קרם חמאה-וניל ועיטור של שכבת קרם סוכר ושוקולד מריר (38 שקלים לפרוסה); לינזר טארט משופע באגוזים וקונפיטורת דומדמניות (36 שקלים לפרוסה, 50 שקלים כולל מנת גלידה); קרדינל שניטה - שכבות של פסי עוגת ספוג ומרנג ושכבה דקיקה של ריבת פטל ביתית עוטפות קרם שנטילי וניל (34 שקלים); קרמשניט עתיר חמאה וקרם קטיפתי וגם טורט ערמונים. וכמובן שיש כאן גם את הזאכר טארט המפורסם, בעל 2 שכבות ריבת משמש.

שטפן - ארוחות וינאיות (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
שטפן - ארוחות וינאיות | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

"לקחנו את הקלאס האוסטרי ועשינו לו אדפטציה לכאן ועכשיו בתל אביב", מסבירה קרן, בת זוגו לחיים ולעסק של שטפן. "זו תרבות אירוח ואפייה מפוארת ומיוחדת מאוד שרצינו להביא טעימה ממנה. כל הנשים האוסטריות מכינות בבית דורות אחרי דורות את העוגות המיוחדות ואת השטרודל ורצינו להביא קצת מהעולם הזה לתל אביב בתוספת טאץ' מיוחד ועיצוב ארט דקור שמתכתב עם העיר".

מאפייה וגלידרייה שטפן טשרניחובסקי תל אביב (צילום: לין לוי, mako אוכל)
מאפייה וגלידרייה שטפן טשרניחובסקי תל אביב | צילום: לין לוי, mako אוכל

בימים ראשון-חמישי, בין שעות 10:00-12:00 מוגש בשטפן גם תפריט עם כמה מנות בוקר אוסטריות: קייזרשמארן ("סמרטוטי הקיסר") - פנקייק תפוח ועבה המוגש עם ריבת שזיפים וקצפת (52 שקלים); פלצ'ינקן - בלינצ'ס אוסטרי עם ריבת משמש ביתית (38 שקלים) וגרנולה מיוחדת עם המון פרג ופירות יבשים המוגשת עם יוגורט ופרי (38 שקלים).

אם תשבו במקום תקבלו גם קפה מעולה שמוכן מפולים המגיעים ממותג קפה אוסטרי שהוקם לפני 150 שנה ושמו "יוליוס מיינר" ומוגש כאן בספלים אדומים גדולים בדיוק כפי שנהוג בבתי הקפה המפוארים של וינה. מזמינים כוס ומרגישים באירופה הקלאסית בלי לצאת מלב תל אביב ובלי לשלם על טיסה. ואומנם התעכבנו בעיקר על העוגות ועל החידושים המרעננים, אבל חשוב לציין שהגלידה הטובה של שטפן עדיין כאן, בכלי פוצטי יפים, ואם אתם מגיעים - אל תפספסו את גלידת הפרג המצוינת.

שטפן. טשרניחובסקי 21, תל אביב. שעות פעילות: ראשון-שבת 10:00-20:00. טלפון: 03-6799788