האולימפיאדה בטוקיו נחתמה בהצלחה היסטורית עם ארבע מדליות לישראל, מתוכן שתי מדליות זהב. הספורטאים של המשלחת הישראלית הפכו למוכרים בכל בית בישראל ואם הזכיות ההיסטוריות עשו חשק לילדכם ואתם רוצים  לגדל ספורטאי אולימפי בבית - בדקנו עבורכם איך עושים את זה ואפילו חשוב יותר - כמה זה יעלה.

אם הזכייה של אבישג סמברג בטקוואנדו ריגשה גם אתכם, אז אלו המחירים: בעבור חוג חודשי של פעמיים בשבוע תשלמו בין 150 ל-250 שקלים. המגנים והחליפה יתחילו ב-500 שקלים ויגיעו עד ל-1,000 שקלים עבור מגנים מקצועיים. וזה לא הסוף - תחרות אחת בחו"ל תעלה לכם 5,000-4,000 שקלים. כל זה עוד לפני שהתחלנו לחשב את ההסעות לאימונים, לתחרויות, למפגשים ולחוגי ההשלמה אם צריך.

ארטיום דולגופיאט עם מדלית זהב (צילום: עמית שיסל הוועד האולימפי)
ארטיום דולגופיאט עם הזהב בטוקיו, ארכיון | צילום: עמית שיסל הוועד האולימפי

ארטיום דולגופיאט ריגש את המדינה כשזכה במדליית הזהב השנייה בהיסטוריה. אז כמה יעלה לכם להתחיל את המסלול עבור ילדכם בהתעמלות מכשירים? נרשמים תחילה לחוג של פעמיים בשבוע בעלות של כ-200 שקלים בחודש. בהמשך עולים לנבחרת האגודות - שם כבר צריך לשלם 600-700 שקלים בחודש בעבור 4-5 אימונים. טיפולים רפואיים יעלו 1,000 שקלים בחודש. ואם נוסעים לתחרות בחו"ל - זה כבר יעלה 4,000-3,000 שקלים.

איגוד ההתעמלות הישראלי כבש את הפסגה גם בהתעמלות האומנותית עם הזהב ההיסטורי של לינוי אשרם. המחירים בהתעמלות אומנותית כמעט זהים להתעמלות מכשירים, רק שכאן בעבור הציוד תצטרכו להוציא לא מעט כסף. ציוד אישי, הכולל אלות, חישוק וסרט - יכול להגיע ל-3,000 שקלים בשנה. בגד הגוף, שכל מתעמלת צריכה לפחות שני כאלו בארון, כבר יעלה לכם 3,000-1,500 שקלים לפריט.

תמנע נלסון לוי חוגגת (צילום: רויטרס)
הג'ודאית תמנע נלסון-לוי בטוקיו, ארכיון | צילום: רויטרס

גם הנבחרת הקבוצתית בג'ודו הרשימה במשחקים האולימפיים בטוקיו. כדי שהילדה שלכם תגדל להיות גילי שריר או תמנע נלסון-לוי, תצטרכו להתחיל בתשלום של כ-250 שקלים בחודש עבור חוג של פעמיים בשבוע. בנבחרות זה כבר יעלה ל-300 שקלים. ציוד אישי עבור הילד נע בין 200 ל-600 שקלים ועבור תחרויות בישראל, 5-4 בשנה, תצטרכו לשלם 100 שקלים לתחרות. לתחרות בחו"ל - כ-4,000 שקלים בשנה.  

ברגע שהילד מגיע להישגים וקוטף מדליות, איגודי הספורט נכנסים לתמונה ועוזרים במימון כמעט מלא. אבל כדי לכלכל את עצמו מעבר, הספורטאי יצטרך עזרה של ספונסרים. "אני כרגע בת 30 ואין לי ספונסר, ואחד הדברים שהכי עוזרים לי זה המשפחה שלי שתומכת בי, גם כלכלית", סיפרה הג'ודאית שירה ראשוני בריאיון ל"חדשות סוף השבוע". "אין לי זמן ויכולת לעבוד, ובלי המשפחה שלי, כנראה, לא הייתי יכולה להחזיק".

שירה ראשוני מאושרת (צילום: רויטרס)
הג'ודאית שירה ראשוני באולימפיאדת טוקיו 2020, ארכיון | צילום: רויטרס

אז עם כל השמחה וההצלחה באולימפיאדה, צריך לזכור את הדרך הקשה והיעדר התמיכה. שירה ראשוני ורז הרשקו הן דוגמה לספורטאיות אולימפיות שנאלצו לחיות על מלגה אבסורדית של 4,500 שקלים בחודש. הגיע הזמן שהמדינה והחברות הגדולות יתעוררו, אם אנחנו רוצים להיות מעצמת ספורט ולא רק אומת סטארט-אפ.