N12
פרסומת

ירידה קלה במחירי הדירות הקיץ

בשורה משמחת למחפשי הדירות: בחודשיים האחרונים נרשמה ירידה ממוצעת של 0.3% במחירי הדירות ברחבי הארץ. הירידה המשמעותית ביותר נרשמה במחוזות המרכז ותל אביב, אולם בירושלים דווקא נרשמה עלייה קלה במחירים. כל הפרטים

גלובס
חדשות
פורסם:
דיור - ההוצאה המרכזית של משקי הבית
צילום: Verbaska, 123rf.com, חדשות
הקישור הועתק
דיור - ההוצאה המרכזית של משקי הבית
אילוסטרציה | צילום: Verbaska, 123rf.com, חדשות

לראשונה מאז חודש מאי האחרון, נתוני הלמ"ס מצביעים על ירידה במחירי הדיור. מדד מחירי הדירות המסכם את העסקאות שבוצעו בחודשים יולי-אוגוסט הצביע על ירידה של 0.3% לעומת המדד שקדם לו.

הירידה המשמעותית ביותר נרשמה במחוז צפון – 1.4% - אך ירידה נרשמה גם במחוזות תל אביב (0.6%) והמרכז (0.1%). במחוזות חיפה והדרום לא נרשם שינוי, ורק במחוז ירושלים נרשמה עלייה קלה במחירים, של 0.2%. 

בסך הכל ירדו מחירי הדירות ב-12 החודשים האחרונים ב-1.1% הירידה נרשמה בצפון (1.4%) ובתל אביב (0.6%). גם במקרה זה לא חל שינוי כלל במחוזות הדרום וחיפה, ובמחוז ירושלים נרשמה עליית מחירים של 0.2%. שיעור הדירות שנמכרו בתמיכה ממשלתית הוא כמעט שליש, 31.8%.

ירידה כוללת של 1.1%
ירידה כוללת של 1.1% | צילום: חדשות 2, חדשות

לפי מדד הדירות החדשות – שסוקר רק את מכירת הדירות מקבלן, אולם משלב בין דירות מוזלות במסגרת תוכנית "מחיר למשתכן" ודירות הנמכרות בשוק החופשי – נרשמה באוגוסט ירידה של 1.2%.

במקביל, פרסמה הלשכה גם את מדד המחירים לצרכן לחודש ספטמבר, שרשם עלייה קלה של 0.1%, בהתאם לציפיות. בכך עומדת האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים על 1.2%. העליות הבולטות נרשמו בתחום הירקות הטריים (5.8%), והירידות המשמעויות נמצאו בתחום התרבות והבידור (2.1%) והפירות הטריים (1.3%).