יוקר המחיה משפיע לא רק על הכיס, אלא גם על אחת ההחלטות הכי חשובות בחיי זוג: האם להרחיב את המשפחה וכמה ילדים להביא לעולם. בשנים האחרונות הדילמה הזו תופסת מקום מרכזי בבתים רבים, וזוגות לא מעטים מחליטים לוותר על הילד השני או השלישי. מחירי הגנים הגבוהים ושוק המוצרים לילדים מחייב הוצאות גדולות על כל ילד.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"אני מצטערת שעשיתי הפלה, אבל אין ברירה - או לחיות בדירה או לחיות ברחוב עם שני ילדים", הסבירה אילונה, שלפני שלושה חודשים בלבד עברה עם בעלה וסילי לאשקלון כדי לחסוך בהוצאות. במהרה גילו השניים כי אילונה בהריון, ונתקלו בדילמה

"ישבנו והתחלנו לספור כמה צריך בשביל ילד חדש לבית", היא מספרת. "הבנו שעוד פעם לא אוכל למצוא עבודה מיד. לחיות על משכורת של 5,000 שקלים עם שני ילדים זו התעללות בילדים. אני לא רוצה שהילדים שלי ישמעו את המילים אין כסף, כמו שאני שמעתי".

את החישובים עושים גם מי שהגיעו לרווחה כלכלית מסוימת: רותי ונמרוד ורדי ממודיעין, שנחשבים מעמד הביניים ומעלה, החליטו לוותר על ילד שלישי לאחר שגילו שלבת הגדולה יש לקויות למידה ולבת הקטנה יש צליאק. "זה לבד תוספת של 3,000 שקלים בכל חודש על תחזוקה - אין איפה להכניס עוד ילד בתמונה", הסבירה רותי. "אני בוחרת לתת את החיים הכי טובים לילדים שיש".

סקר של מכון אדלר לכבוד יום המשפחה גילה כי כמעט רבע מההורים ירחיבו את המשפחה גם אם המצב הכלכלי קשה ו-39% יוותרו על ילד נוסף משיקולים כלכליים. לא מדובר בבעיה אובייקטיבית בקרב המעמד הנמוך: המספר מזנק דווקא כשמדובר באלו שמרווחים מעל הממוצע - כמחצית מההורים ממעמד הביניים ומעלה יוותרו על הילד הבא.

משה זאב ויעל אוסטרייכר השתתפו בהכנת הכתבה.