כבר הבנו שהישראלים לא מבינים כמה הם אמורים לשלם, אבל גם אין להם ממש סבלנות לבדוק. לשם כך קיימת תעשיית הייעוץ - תעשייה שלמה של אנשים שיעשו במקומכם את העבודה. היתרון בחברת ייעוץ מקצועית הוא שאמנם היא גובה מכם אלפי שקלים, אבל היא כנראה מבינה ומכירה את שוק הריביות והעמלות טוב מכם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ועדיין, יש גופים שעושים את זה בחינם, כמו עמותת פעמונים, עמותת ידיד, או אתרים באינטרנט כמו "פיקס" שברגע שתזינו בו את הנתונים האישיים של קרן הפנסיה שלכם, הוא יסביר לכם אם יצאתם פראיירים או לא וישגר מכתב לסוכן הביטוח שלכם שיוריד את העמלה ומיד.

חינוך פיננסי ישנה את התמונה
חינוך פיננסי ישנה את התמונה | צילום:

אם המדינה רק תחליט, הכל יכול להיראות כאן אחרת. קוראים לזה חינוך פיננסי, והוא צריך להתחיל כבר בתיכון. הפרויקט של משרד החינוך ללימודי התנהלות כלכלית פועל כרגע רק במתכונת מצומצמת, והוא לא חובה. בתי הספר מתנדבים ללמד את התכנית.

יש גם גופים פרטיים כמו "פעמונים" ו"חיים בפלוס" שמעבירים קורסים דומים בהתנדבות, אבל עדיין אין החלטה של המדינה להפוך את הלימוד הזה לחובה.

קודם כל, האחריות היא עלינו: לדעת על מה אנחנו משלמים וכמה. אבל יחד עם הדרישה מהפקיד בבנק שיעבוד באמת בשבילנו, המדינה צריכה להפוך את הידע לנגיש יותר ואת המוסדות הפיננסיים לשקופים יותר. וזה הרגע הנכון, רגע לפני הבחירות, לדרוש את זה.

לפניות: misparim22@gmail.com