משבר הדיור בעיר הצפונית בישראל חריף במיוחד: בשנת 2014 נבנו בקריית שמונה שבע דירות בלבד, בשנה שעברה 14, וב-2012 נבנו בעיר רק שלוש דירות חדשות. קצב הבנייה הזוחל גורם לעליית מחירים קבועה ודרמטית. בשלושת החודשים האחרונים בלבד חלה עלייה של כמעט 4% במחירי הדיור בקריית שמונה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"אין איפה לגור והתחרות על הבית גורמת למחירים לקפוץ פה", אמר לחדשות 2 תום, יליד קריית שמונה השוכר עם זוגתו דירה בעיר. "הבית זה בעצם תחתית הפירמידה, המקום לשים בו את הראש". בגליל אין מחסור בקרקעות פנויות, אבל לקריית שמונה, שהוקמה בין קיבוצים ומושבות, אין שטחים פנויים בכלל.

השדות הריקים שנמצאים בתוך תחומי העיר שייכים לקיבוצים השכנים, המסרבים לפנות את השטח. כך, בני העיר שכבר רוצים להישאר בה פשוט לא יכולים. "אם נמשיך כך, אנחנו נמצא עיר של בית אבות, ואני לא מעוניין בזה", אמר נסים מלכה, ראש עיריית קריית שמונה. "הרי זה אבסורד. בעשר השנים האחרונות נבנו בסך הכל אולי מאה יחידות. אין עיר כזאת במדינת ישראל".

בעיר חולמים כבר שנים על שכונה חדשה בחלקה הצפוני. התכנון הושלם לפני שנים, אפילו שם כבר יש: "יובלים". שלוש פעמים הניחו אבן פינה לשכונה שתכלול בשלב הראשון כ-900 יחידות דיור, אבל השטח שייך לחקלאי האזור שלטענת המדינה מסרבים לשחרר אותו למרות הצעת פיצויים של מיליונים. מנגד, החקלאים טוענים שהמדינה היא זו שמושכת רגליים. ובינתיים בשטח דבר לא משתנה: הצעירים עוזבים, הסטודנטים שמגיעים לאזור מתייאשים ומחירי הדיור רק ממשיכים לעלות.