ענף הרכב כבר מזמן הפך לפרה החולבת של המדינה בתשלומי מיסים וההכנסות ממיסוי רכבים מגיעות בשנה אחת לכ-40 מיליארד שקל. אבל, מתברר שהמדינה רוצה להעשיר את עצמה - עוד קצת - על חשבוננו. השיטה: דרישה לתשלום אגרות גם על רכבים גנובים או שכבר לא בשימוש.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

בשבועות האחרונים נשלחו לכ-170 אלף ישראלים דרישות לתשלום חובות על אגרות רכב, אבל לא מדובר על הרכב בו הם משתמשים - אלא על רכבים שנגנבו או יצאו משימוש והבעלים לא הכריז על כך לרשויות.

סוכנות רכבים (צילום: Vereshchagin Dmitry, 123RF)
מיסוי רכב: הפרה החולבת של המדינה | צילום: Vereshchagin Dmitry, 123RF

המדינה בעצם דורשת תשלומי אגרה על רכבים שאין דרך להעביר אותם טסט. תשלום על רכבים אלו יכניס לקופת המדינה כ-340 מיליון שקל. אך מכיוון שכיום אין כלים אפקטיביים לגבות תשלומים אלו, המדינה פנתה לוועדת החוקה בכנסת בבקשה שתוציא צו גבייה לאזרחים.

חברי הכנסת ובהם אורי מקלב מיהדות התורה דרשו בתגובה שגביית התשלום תהיה עתידית ולא רטרואקטיבית. הפתרון ההגיוני הוא לאפשר לאזרחים שרכבם נגנב או הושבת להוכיח זאת ולא לדרוש מהם כסף. אבל כשהמדינה מריחה עוד מיסים שאפשר לגבות, ההיגיון כנראה נשאר בצד.

צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אומנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה – וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il/