N12
פרסומת

מה הישראלים קונים יותר לפני החג?

לקראת ראש השנה, משרד החקלאות פרסם את נתוני הצריכה של הישראלי הממוצע לאורך השנה ובמהלך חגי תשרי. אז כמה דגים, רימונים, עופות ותפוחים אנחנו אוכלים?

חדשות 2
חדשות
פורסם:
54 אלף טון רימונים בשנה
צילום: גלית יערי, חדשות
הקישור הועתק
54 אלף טון רימונים בשנה
54 אלף טון רימונים בשנה | צילום: גלית יערי, חדשות

הישראלים אוהבים דגים ועוף, במיוחד בראש השנה. נתונים שפרסם היום (רביעי) משרד החקלאות מעלים כי הצריכה של דגים עולה בכ-30% במהלך חגי תשרי, ושל העוף והבקר ב-16%. כשליש מהרימונים שאוכלים הישראלים במהלך השנה נקנים לקראת החגים. הצריכה של תפוחים לעומת זאת, נותרת יציבה לאורך השנה.

על פי נתוני משרד החקלאות, הישראלי הממוצע צורך כ-1.8 ק"ג דג לנפש בחודש הקודם לראש השנה וכ-17 ק"ג במשך השנה כולה, כשהדג הנמכר ביותר הוא האמנון, המהווה כ-42% מכלל המכירות.

בענף העוף, מובילים הישראלים את הצריכה העולמית עם 57 ק"ג עוף לנפש בשנה, בהשוואה לכ-30 ק"ג במדינות ה-OECD, ו-14 ק"ג בכלל העולם. כמות הבקר שצורך הישראלי הממוצע נמוכה בהרבה - כ-16 ק"ג בשנה לנפש, וסה"כ כ-141 אלף טון בשנה האחרונה. בשני הענפים רואים עלייה של כ-16% בצריכה לקראת החגים.

ומה עם הפירות? בשנה האחרונה נצרכו כ-54 אלף טון רימונים בישראל, כשליש מהם לקראת ראש השנה. הישראלים קנו גם כ-113 אלף טון תפוחים השנה, כ-15 ק"ג לאדם בממוצע. באופן מפתיע, לא היה גידול משמעותי בצריכת התפוחים לקראת חגי תשרי, כאשר הממוצע לחודש ספטמבר דומה לממוצע השנתי. ובקיצור: שתהיה שנה מתוקה ומבורכת!