למרות אזהרות המסע שחודדו לקראת החגים, ונשמעות כל כמה דקות בכריזה במסוף הגבול, כ-10,000 ישראלים החליטו לחגוג את השנה החדשה - דווקא בחופי סיני. "למה? כי זה הכי זול", סיפרה אחת הנופשות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

התחושה של מי שחוצה את הגבול אחרי שנים היא שכלום לא השתנה - מלבד נוכחות ערה של כוחות ביטחון ומחסומים. הלגונות הקסומות, והנוף המדברי ואפילו שלדי בתי המלון שהתחילו לבנות אי שם בתחילת שנות ה-2000, נותרו בדיוק באותו מצב.

"יש קצת חשש - אבל אני גרה בירושלים, סטטיסטית הסיכוי שיקרה לי משהו בירושלים גבוה יותר", סיפרה בת אל קולמן. "לא סיפרנו להורים כי יש חשש. יש דברים שעדיף שאמא תדע רק כשחוזרים".

התיירות במצרים קרסה בעקבות המהפכה ב-2011 ובעקבות פיגועי הטרור. מ-15 מיליון מבקרים ב-2010, המספר צנח לשליש, רק חמישה מיליון תיירים ביקרו בכל מצרים בשנת 2016. אבל בחודשים האחרונים התיירות מתחילה להתאושש. בשבעת החודשים הראשונים של 2017 עלה מספר התיירים ב-54 אחוזים בהשוואה ל-2016.

"תחושת ביטחון מטעה" (צילום: חדשות 2)
"תחושת ביטחון מטעה" | צילום: חדשות 2

המגמה הזו ניכרת גם אצל הישראלים, בחג הזה הייתה עליה דרמטית במספר הנכנסים לחצי האי - 30 אחוזים יותר מראש השנה הקודם. לביר סוויר ולכל הרצועה עד לשארם, הגיעו אלפי ישראלים כדי לחגוג את ראש השנה, הרבה יותר ממה שציפו גם בביקורת הגבולות וגם המארחים הבדואים, אם זה בחושות ב-100 שקלים ללילה, כולל הכל, או מלונות מפוארים ב-300 שקלים ללילה, הישראלים חוזרים לסיני ולא מפחדים מההתרעות.

המחירים זולים, תחושת החופש היא באמת ללא תחליף, אבל כולם יודעים שתחושת הביטחון יכולה להטעות, וחלילה הכל יכול להתהפך ברגע אחד. אבל גם הישראלים, וגם המארחים בסיני רוצים עדיין להגיד בברכה שנראית לכולם משנה לשנה דמיונית יותר - שתהיה לכולם שנת שלום ושלווה.