N12
פרסומת

כך בעל דירה נקם בדיירת שהתלוננה על בעיה בנכס

כשע' גילתה עובש בדירתה המושכרת היא ניסתה להשיג את בעל הדירה, אלא שהוא נעלם ולא ענה לטלפונים ולהודעות. בעקבות כך נאלצה ע' לבטל את הצ'ק, אלא שאז בעל הדירה החליט להופיע חזרה ולנקום בדיירת. במצלמה נסתרת שהתקינה ע' בדירתה תועד בעל הנכס מסיר את הדלת ואף עוקר את החלון. "פחדתי לפגוש אותם ברחוב", סיפרה ע'

לי נעים - לא לשימוש
חדשות
פורסם:
הקישור הועתק

זה כבר לא סוד ששוק הדירות השכורות בישראל הוא שוק פרוץ. בעלי דירות רבים לא מטפלים בנכסים שהם משכירים ואף מחתימים את השוכרים על חוזים דרקוניים - והדיירים נאלצים לשלם את המחיר. גם ע' שמעה על המציאות הבלתי אפשרית של שוכרי הדירות, אבל גם היא לא האמינה כששכרה דירה וראתה אחר כך שדלת הכניסה ואחד מהחלונות הוסרו לגמרי.

"כשנכנסתי אחרי חתימת החוזה לצבוע את הדירה, גיליתי שיש שם עובש", סיפרה ע' את הרקע לאירוע. "ביקשתי לסדר את זה, וכנראה ניקו עם אקונומיה וצבעו. אחרי פחות משבועיים שוב חזר העובש. הם הפסיקו לענות לי לטלפונים ולהודעות, ונאלצתי לבטל את הצ'ק".

לאחר שביטלה את הצ'ק בעל הדירה החליט לפעול בניגוד לחוק. במצלמה נסתרת שהתקינה ע' בדירה תועד בעל הנכס לוקח מסור - ומוריד את הדלת. בהמשך הוא אף עוקר את החלון ויוצא מהדירה - וכל זאת מבלי ליידע אותה או כאמור מבלי להיות עם ע' בקשר.

"לקח לי כמה ימים בכלל לחזור לתפקד"

"התקשרתי למשטרה. בהתחלה לא העליתי בכלל על דעתי שזה הם אלה שיעשו את זה", תיארה ע'. "לקח לי כמה ימים בכלל לחזור לתפקד, פחדתי לצאת אחרי שמחשיך. פחדתי לפגוש אותם ברחוב, לא ידעתי למה הם מסוגלים".

בעל הדירה גיבה את המהלך הלא חוקי הזה בחוזה. בסעיף מהחוזה עולה כי המשכיר שמר לעצמו את הזכות "לחסום את הכניסה בפני השוכר, להחליף מנעולים, לנתק חשמל, גז, מים וזאת ללא צורך בפסק דין או בצו פינוי מטעם בית משפט".

עו"ד יעקב סבג המייצג את ע' מסר כי "בעלי הדירה התנהגו בצורה עבריינית לכל דבר, החל מההחתמה של הצעירה על חוזה בלתי חוקי. בעלי הדירה פרצו לדירה בלי להודיע מראש. עקרו את הדלת, שברו את החלון, ובכך אילצו את אותה צעירה לעזוב את הדירה ולחפש קורת גג אחרת".