ילדים בבריכה בחופש הגדול (צילום: החדשות)
משלמים ביוקר על החופש הגדול (אילוסטרציה) | צילום: החדשות

החופש הגדול מציב קשיים רבים בפני ההורים, בהם הצורך למצוא סידור לילדים ודרכים שונות להעסיק אותם במשך שעות רבות של חופש. אל הקושי הזה מצטרף גם הקושי הכלכלי. על פי נתוני עמותת "פעמונים" המתבססים על פניות של משפחות שהתקשו לעמוד בתשלומים, משפחה ממוצעת מוציאה בחודשי הקיץ כ-30% יותר מבחודש רגיל כשחודש בחופש הגדול יכול לעלות למשפחה אף 8,500 שקלים.

לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

מהנתונים עולה כי 30% מהוצאות המשפחה בחופש יוקצו לחופשה משפחתית, 25% לקייטנות, 25% על בילוי משפחתי ואטרקציות, 10% על תנועות נוער, 5% על אוכל בחוץ ו-5% נוספים על קניות. המשמעות היא כי משפחה בת שלושה ילדים ושני מפרנסים תוציא כמחצית ממשכורתה החודשית על פעילויות לילדים בחופש הגדול.

הנתונים גם חושפים כמה עולה "לשעשע" את הילדים במשך חופש כה ארוך. ההוצאות על קייטנות יגיעו לכאלפיים שקלים; יציאה לסרט פעם בשבוע במהלך החופש, לא כולל חנייה, דלק ופופקורן, עשויה להגיע לכאלף שקלים בחופש; פיצה וארטיקים פעמיים בשבוע יעלו 800 שקלים נוספים ומחיר בריכה עירונית באמצע השבוע עומד על כ-1,500 שקלים. כמו כן עולה במהלך החופש הגדול צריכת החשמל בשל המזגנים הפועלים כל היום, לצד הטלוויזיה והמחשבים. כמובן שיש לכלול גם את אובדן שעות העבודה או ימי חופשה שיכול לעלות למשפחה עד אלפיים שקלים במהלך החופש.

צפו בסיפורים המעניינים של 26.5 לאורך השנים (צילום: יונתן סינדל, פלאש 90, חדשות)
אלף שקל בחודש על קולנוע | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90, חדשות



אורטל, אם לשלושה ילדים בגילאים 5 וחצי, 3 וחצי ושנתיים מירושלים, מפרטת בדיוק עד כמה גבוהות ההוצאות הצפויות למשפחה בחופש הקרוב. "ביולי אנחנו משלמים 2,750 שקלים לקייטנות של הגדולים ועוד 2,100 שקלים על הקייטנה של הקטן", היא אומרת. "באוגוסט הקייטנה הראשונה היא 1,000 שקלים לשני הגדולים ו-2,400 לקייטנה השנייה. לילד הקטן נאלץ לקחת בייביסיטר למשך 5 ימים, 120 שקלים ליום". כלומר, רק על קייטנות תוציא המשפחה 8,850 שקלים בקיץ.

"בנוסף הזמנו נופש של שלושה ימים בצפון, 1,500 ללילה. מעבר לכך, בשבועיים הנותרים כל יום בו נרצה לקחת את הילדים לאטרקציה כלשהי זה בין 100-200 שקלים כניסה ליום, וזה לפני ארוחות בחוץ", היא מוסיפה.

גם קרן מירושלים מפרטת כי בקיץ הקרוב תוציא על קייטנות לשלושת ילדיה כ-8,000 לערך, ועוד לפחות 5,000 שקלים על הבילויים היומיים. ההוצאות של דנה, לה 4 ילדים, כבר מזנקות לכ-10,000 שקלים על קייטנות ביולי-אוגוסט וכ-400 שקלים ליום על אטרקציות למשך 10 הימים הנותרים, גם פה הסכום אינו כולל הוצאות על אוכל.