עשרות אלפי משפחות מבקשות להתחדש לקראת החג בשיפוץ ביתן, אך בעוד שהרוב מסתפקות בשיפוץ קוסמטי בלבד מחליטות אחרות להיכנס למבצע שיפוצים יסודי יותר ולרוב גם לא זול. ישראל נחשבת לאחת המדינות המובילות מקרב המדינות המתפתחות בעלות השיפוצים של נכסי נדל"ן, זאת מבלי להחשיב את העלויות הגבוהות של הדירות בישראל.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

השיפוצניקים בישראל לא אופטימיים לגבי מחיר השיפוצים בארץ. רק כדי לבדוק עד כמה הם מדייקים, ערכנו השוואה בין עלויות השיפוץ של דירת 4 חדרים בישראל לעומת העלויות המקבילות בעולם.

שיפוץ קוסמטי של דירה הוא למעשה שיפוץ קליל שמחדש קצת את הבית והוא כולל צביעה של החדרים או התקנת ריצוף דמוי פרקט. צביעה של דירת 4 חדרים תעלה בישראל כ-6,000 שקלים בממוצע. באנגליה המחיר גבוה יותר ועומד על כ-8,000 שקלים בממוצע, זאת בעוד שבגרמניה המחיר נחתך ביותר משליש ומסתכם בכ-1,500 שקלים בלבד.

כמה תשלמו על שיפוץ דירת 4 חדרים?
כמה תשלמו על שיפוץ דירת 4 חדרים? | צילום:

קבלנים ישראלים שעבדו בגרמניה יודעים להסביר כי יוקר העלויות בארץ נובע ממיסוי החברות הגבוה בישראל, העומד על 25%-30% לעומת 15% בגרמניה, ובעלויות כוח האדם וחומרי הגלם.

עלותו של ריצוף דמוי פרקט עולה בישראל כ-15 אלף שקלים. בגרמניה המחיר דווקא יקר יותר ומגיע לכ-25 אלף שקלים כשבבריטניה יורד המחיר לכעשרת אלפים בלבד בממוצע.

כשמגיעים לשיפוץ יסודי יותר, מטבע הדברים התמונה הופכת יקרה יותר. מי שרכשו דירה למטרת שיפוץ והיו בטוחים שהעלויות יסתכמו בכמה עשרות אלפי שקלים, גילו כי שיעור העלויות האמיתי נע סביב ה-150 אלף שקלים.

כ-140 אלף שקלים לשיפוץ דירת 4 חדרים

שיפוץ יסודי בישראל יקר יותר מאשר בעולם, כך שבעוד שהחלפת מטבח – הכוללת קרמיקה, שיש ברז וכיור – עולה בישראל כ-30 אלף שקלים בממוצע, באנגליה המחיר יורד ל-23 אלף שקלים ובגרמניה המחיר נחתך כמעט בחצי ונע בסביבות ה-18 אלף שקלים.

בשורה התחתונה, כמעט בכל הפרמטרים ישראל היא המדינה שבה השיפוצים הם היקרים ביותר, כשעלותו הכוללת של מבצע כזה בדירת 4 חדרים מסתכם בכ-140 אלף שקלים, בגרמניה הסכום נמוך דרמטית ומוערך בכ-117 אלף שקלים ובאנגליה 111 אלף שקלים.

אם אתם רוצים בכל זאת להתפנק בשיפוץ לרגל החג, תוכלו להעביר את דירתכם שיפוץ קל בעלויות נמוכות; כמו ליטוש ריצוף השיש, צביעת הבית והחלפת גופי התאורה.

כדאי לזכור שמחירי השיפוץ היקרים בארץ מתווספים למחירי הדיור היקרים כאן ממילא. באנגליה או בגרמניה צריכים גם הרבה פחות משכורות כדי לקנות דירה עוד הרבה לפני שניגשים לשפץ אותה, וכאן שוב מספק לנו חג הפסח תזכורת לעבדות הנדרשת בבועת הנדל"ן הישראלית.