צהי סאלו, סייעת בגן ואם לארבעה, קיבלה הודעה פתאומית שהיא נאלצת להפסיק את עבודתה בגן בגלל רישום פלילי מלפני 18 שנה. לאחר שמבינים בגין מה בדיוק קיבלה את אותו רישום, הסיפור נהיה מקומם אף יותר. "הייתי בהלם טוטאלי", סיפרה. בעקבות פניית צוות "באנו לעזור", נשלחה בשמה בקשת חנינה, שעליה עובדים בימים אלו במשרד המשפטים, ואף החזירו אותה לעבודתה בגן.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"נאמר לי שיש תיק מסוים שקיים במערכת ובגללו אני לא יכולה להמשיך לעבוד עם ילדים, ושהם צריכים לבחון את המשך ההעסקה שלי", סיפרה סאלו. "אני עובדת שם כבר חצי שנה, והמקרה הזה קרה לפני המון שנים אני כבר המשכתי בחיים שלי, הבאתי ילדים אני במקום אחר בחיים, חשבתי שהמקרה הזה כבר נמחק".

אז מה בעצם קרה שם? סאלו מספרת שהיא וחבריה ישבו בשכונה ועשו רעש. בהמשך הגיעו שוטרים והם ככל הנראה סירבו ללכת איתם למעצר. "לא נשפטתי על זה או משהו, לא ידעתי שבכלל הייתה לי הרשעה", הסבירה. "הייתי בהלם טוטאלי".

במשטרת ישראל הפנו את צוות "באנו לעזור" למשרד המשפטים ושם הסכימו לשקול את החנינה. בינתיים, כבר פנו למתנ"ס שמעסיק את סאלו, הסבירו לו את המצב ובמתנ"ס ימשיכו להעסיק אותה. "אני מחכה כבר לחזור לעבוד עם הקטנטנים האלה, את לא מבינה", אמרה סאלו כששמעה את החדשות הטובות.

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "בכל הקשור לביטול רישום משטרתי (תיקים סגורים) יש לפנות למדור מידע פלילי במטה הארצי, ואילו בכל הקשור למחיקת רישום פלילי (לאחר משפט) יש לפנות לנשיא המדינה בהתאם לסמכותו הבלעדית בנושא. המשטרה איננה אחראית לאופן שבו שוקל כל גורם זכאי את המידע המועבר אליו על פי חוק".

ממחלקת החנינות במשרד המשפטים נמסר בתגובה: "מחלקת החנינות הפנתה את המבקשת, שביקשה סיוע בהגשת הבקשה למחיקת רישום פלילי, אל הקליניקה המשפטית במכללה למנהל. הבקשה הוגשה ומטופלת במסגרת תעדוף הטיפול בבקשות של יוצאי אתיופיה למחיקת רישום פלילי שהוגשו במסגרת המתווה המיוחד".

מהקליניקה המשפטית במכללה למנהל נמסר: "הקליניקה הסוציו משפטית בבי"ס למשפטים במכללה למנהל, סייעה בכתיבת בקשת החנינה עבור הגב' צהי סאלו. הבקשה הוגשה לבית הנשיא ונמצאת בטיפול. ההתערבות של הקליניקה הסוציו-משפטית סייעה במקרה זה, אך ראוי שהנהלים ייבחנו ושמקרים כאלה יימנעו בעתיד".

צריכים עזרה? פנו אלינו בעמוד הפייסבוק של "מהדורה ראשונה".